On vuoden viimeinen päivä, istun nojatuolinurkkauksessa ja, perinteiseen tapaan, on aika kerrata mennyt blogivuosi. Vuosi 2016 oli minulle kiireisin vuosi ikinä niin päivätyössäni kuin blogitöiden parissa. Täytyy sanoa, että olen todella nauttinut kaikista mahdollisuuksista ja haasteista, joita olen kohdannut ja vaikka välillä on väsyttänyt, koen että tällainen kiivas rytmi sopii parhaiten minun luonteelleni. Vuoteen on mahtunut monta innostumisen ja onnistumisen hetkeä!

tammikuu_2016

Tammikuu 2016 alkoi perinteisellä sisustustrendilistauksella – hmm, kuinkahan hyvin ennusteeni pitivät paikkaansa? Kotona maalasimme makuuhuonetta ja sisustin meille väliaikaisen makuuhuonenurkkauksen olohuoneeseen. Olohuoneessa nautittiin joulun jälkeisestä, selkeämmästä ilmeestä ja vuoden tulppaanipäivänä minä vietinkin magnoliapäivää. Remontin valmistuttua postailin kuvia makuuhuoneen uudesta, tummansinisestä ilmeestä. Listasin vuoden 2016 suunnitelmia (kaikki eivät toteutuneet) ja kerroin blogimuutostani tänne meillakotona.fi -sivustolle. Jännitin blogimuuttoa kovasti, mutta se osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi ja olen viihtynyt erinomaisesti täällä.

helmikuu2016

Helmikuussa 2016 kirjoittelin ajatuksiani sisustusbloggaamisesta. Minulla oli ehkä vähän haikea olo, sillä tuntui että moni sisustusbloggaaja halusi muuttaa blogiaan useamman aihepiirin lifestyle-blogiksi. Kerroin kahvilasta, jonka pääsin sisustamaan uusiksi. Hullaannuin puuteriroosan ja tummansinisen väriyhdistelmästä ja sävy-sävyyn sisustamisesta. Helmikuussa pääsin Iittalan kutsumana reissulle Tukholmaan seuraamaan Iittala X Issey Miyake ”Pause for Harmony” -malliston lanseerausta. Yhteistyö Iittalan kanssa jatkui koko vuoden ajan ja siitä olen erityisen kiitollinen. Kirjoitin myös Tukholman huonekalumessuista (osa 1 ja osa 2). Loppukuusta tein yhteistyötä Marimekon kanssa ensimmäistä kertaa – todella huippujuttu sekin! Julkaisin helmikuussa myös suloisen videon meidän vanhasta Viivi-kissasta, joka hullaantui pahvilaatikosta.

maaliskuu2016

Maaliskuussa 2016 nautittiin kevättalven auringonsäteistä ruokailutilassa ja vietettiin rentouttavia hetkiä. Avotakassa julkaistiin ensimmäinen minun kokoamani sisustusjuttu, joka käsitteli sohvia. Avotakan Löydöt-palstalle kokosin myöhemminkin poimintojani – enpä olisi osannut tällaista mahdollisuutta ennustaa 8 vuotta sitten, kun ensimmäisiä blogitekstejä rustasin! Kotona sisustelin ihanilla Iittalan tuotteilla niin olohuoneessa, makuuhuoneessa kuin ruokailutilassakin. Pääsiäistäkin vietettiin.

huhtikuu2016

Huhtikuussa 2016 kirjoittelin keittiön avohyllyistä ja sisustuksen välitilasta. Löysin kauniita ja ekologisia kertakäyttölautasia, joilla katettiin synttärisankarin pöytä. Sisustelulle ja siivoukselle ei oikein löytynyt aikaa ja totesinkin, että parhaiten kevätilme syntyy kotiin ihan vain auringonsäteistä. Huhtikuussa tuli täyteen viisi vuotta asumista tässä kodissamme. Vietin myös pienen blogiloman, sillä matkustimme Teneriffalle – se olikin ihana reissu!

toukokuu2016

Toukokuussa 2016 kokeilin vanhaa sisalmattoa olohuoneeseen, mutta se ei lopulta suoristunut kunnolla ja päätyi takaisin varastoon. Tehtiin keväisiä pihahommia ja sisustelin oksilla. Monen vuoden odotus palkittiin, kun meille saapui vihdoin takka! Terassille löytyi suloinen pikkupuu (on vieläkin toivottavasti hengissä) ja Marimekon värikkäät astiat ja tekstiilit toivat kesän terassille. Toukokuussa ideoin saunatuvan remonttia. Koko alkuvuoden jatkunut yhteistyö Kannustalon kanssa alkoi huipentua asuntomessutalon valmistumiseen ja pääsin seuraamaan, kun Helena Karihtala viimeisteli Pohjanmaa-talon sisustusta.

kesakuu2016

Kesäkuussa 2016 mietin mm. uutta hyllyä olohuoneeseen ja sisustin makuuhuoneen kesäisen raikkaksi. Pojan huoneessa tehtiin helppo sisustuspäivitys ja kirjoitin sisustuksen pienistä, ilmaisista päivityksistä. Annoin ideoita vihersisustamiseen, mutta meidän pihalla oli kaikki vähän vinossa. Kirjoittelin myös toimivasta keittiöstä. Vietettiin koti-juhannusta ja nautittiin juhannussaunasta. Pääsitte kurkistamaan etukäteen Kannustalo Pohjanmaan pihapiiriin. Kesäkuussa aloitimme pienen bloggaajaryhmän kanssa kuukausittaiset teemapostaukset. Minä valitsin ensimmäisen teeman, joka oli kodikas sisustus.

heinakuu2016

Heinäkuussa 2016 koti kaunistui mm. ihanilla kukkalakanoilla ja luonnonkukilla. Olohuoneessa sisustelin luonnonläheisesti ja hullaannuin pallomaisista muodoista. Kirjoittelin ensitunnelmia Seinäjoen asuntomessuilta sekä mitä toisin asuntomessuilta omaan kotiin. Vein teidät kattavalle kotikierrokselle Kannustalo Pohjanmaahan – oli todella mielenkiintoista päästä seuraamaan asuntomessutalon valmistumista vuoden aikana! Saunatuvan ”kujeinen” ilme valmistui ja oli vuorossa äänentoistojärjestelmän hankkiminen. Juuri, kun saunatuvan pintaremontti valmistui, alkoi talon ulkomaalauksen suunnittelu. No, kyllä heinäkuussa ehdittiin lomaillakin.

elokuu2016

Elokuussa 2016 maalattiin taloa ja sisustettiin remontoitu saunatupa äänentoiston ehdoilla. Punnitsin vaihtoehtoja olohuoneen uudeksi matoksi ja kirjoitin kodin toimivimmasta ratkaisusta. Olin aistivinani jo henkäyksen syksystä ja loppukuusta nautittiin takkatulen lämmöstä ja kätevän emännän marjapiirakasta. Elokuu huipentuu täälläpäin aina Venetsialaisiin.

syyskuu2016

Syyskuussa 2016 poimin maljakkoon ihania rikkaruohoja ja olohuoneeseen saapui uusi upea matto. Syksyinen sisustusinspiraatio kohdistui makuuhuoneeseen ja pohdin mitä ovat minun ”Pause for Harmony” hetkiä. Syyskuussa tein siskon kanssa reissun Helsinkiin ja Habitareen. Meillä oli niin mukavaa – pitäisi ottaa pian uusiksi! Kävin myös vierailulla Hakolan huonekalutehtaalla Jurvassa. Vietin myös hidasta aamukahvihetkeä ja tunnelmallista sushi-iltaa vanhempieni kauniissa kodissa. Ruskea tulee taas -postaus herätti vilkasta keskustelua.

lokakuu2016

Lokakuussa 2016 testailin VSCO-filmejä ja kirjoittelin siitä, kuinka kauneus on katsojan silmässä. Päivien lyhentyessä valaistiin kaamos yhteistyössä Iittalan kanssa. Minulla oli myös oma osio Iittalan verkkosivuilla, missä annoin vinkkejä sisustamiseen pimeään vuodenaikaan – olin niin innoissani tästäkin! Eteiseen syntyi tunnelmaa uuden tauluasetelman myötä ja makuuhuoneen seinä täydentyi String-hyllyillä. Fiilistelin punertavia eucalyptyksen oksia ja listasin kolme asiaa eri kategorioissa. Olohuone piristyi oranssilla värillä ja kirjoittelin myös viininpunaisesta sisustustrendistä.

marraskuu2016

Marraskuussa 2016 alettiin jo fiilistellä joulua, kun otimme ensiaskeleet joulun tunnelmaan. Meidän perheen viikkorytmi muuttui, kun palasin takaisin 5-päiväiseen työviikkoon. Arkea helpottamaan palkkasin siivousapua. Herkuteltiin Baileys rockyroad fudgella ja nautittiin kotoisista kulmista. Väkersin eucalyptyskranssin (kuten aika moni muukin bloggari) ja tein hyasinttiasetelman Urna-maljakkoon. Kauniit mustavalkoiset printtitaulut toivat uutta ilmettä kotiin.

joulukuu2016

Joulukuu 2016 alkoi joulutunnelmoinnilla. Julkaisin vihdoin vuoden 2017 printattavan kalenterin – kiitos ihanasta palautteesta, jota olette antaneet siitä! Itsenäisyyspäivänä suuntasin Pihkalan Maijan kanssa kohti Romanian Transylvaniaan, missä pääsimme tutustumaan Tiscan mattotehtaaseen. Tuosta reissusta riittää vielä kirjoitettavaa ensi vuonnakin. Innostuin stailailemaan kotiin kolme erilaista jouluilmettä (mustavalkoinen, luonnonläheinen ja perinteinen). Innostuin myös vastailemaan jouluisiin kysymyksiin. Välipäivinä tein oman ”Vuoden parhaat” listaukseni sekä kerroin vuoden 2016 mieluisimmista sisustushankinnoista.

Huh, olipa vuosi! Tätä listausta tehdessä muistuu mieleen miten paljon tähän vuoteen onkaan mahtunut kaikenlaista. Innolla odotan mitä ensi vuosi tuokaan tullessaan.

Oikein lämmin kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta ja onnellista uutta vuotta 2017!

Suuri kiitos myös tämän vuoden yhteistyökumppaneilleni luottamuksesta ja inspiroivista yhteistyömahdollisuuksista!

Kiitos / Thank you:

A-lehdet – Audiokauppa – Baileys – Balmuir – By Lassen – Contura – Daniel Wellington – Ellos – Gedigo – Genelec – Hobby Hall – Husqvarna – Iittala – Kannustalo – Kauneussalonki Alexandra – Kukkakauppa Mari Havia – Legera – Marimekko – Nespresso – Petra-keittiöt – Sisustuksen Koodi – Stala – Teknos – Tisca – Värisilmä Colour Cafe


Translation: A recap of 2016 in my Valkoinen Harmaja blog. What a year it has been! I have been very busy both in my daily job as well as in blog work, but I have enjoyed all the opportunities and challenges very much! Thank you for all my dear readers and the collaboration partners in 2016. <3 Looking forward to new year and everything it has to offer. Happy New Year everybody!

Author

2 Comments

  1. Kiitos Suvi ja Valkoinen Harmaja kuluneesta vuodesta saaden nauttia suosikkiblogistani. <3 Säkenöivää ja upeaa uutta vuotta 2017.

    • suvi m Reply

      Kiitos ihana Mirella! <3 Upeaa uutta vuotta sinnekin! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.