Kaupallinen yhteistyö: Iittala & Asennemedia

Odotan innolla pientä syyslomaa lokakuussa ja sisustin mökille Villa Fregattiin syystunnelmaa lomapäiviä silmälläpitäen. Yläkerrassa rymsteerasin nukkumapaikatkin uuteen uskoon. Valitsin lemppareitani Iittalan iik-kampanjasta, jossa on mukana alennushintaisia Iittalan ja Arabian ajattomia klassikoita sekä upeita erikoiseriä valikoiduista tuotteista.

Minusta kaikissa vuodenajoissa on jotain hyvää. Tietysti kesän päättyminen on aina haikeaa, mutta syksy tuo mukanaan omia ihania puolia kuten tunnelmoinnin ja upean ruskan loiston – niin ja pienen syysloman! Odotan, että syyslomalla mökillä saan nukkua pitkään, nauttia hitaista aamuista sekä rentouttavista sauna- ja paljuhetkistä. Toivottavasti saamme auringonpaistetta, sillä haluaisin kyllä nauttia syksyisestä luonnosta ja kävelystä merenrannalla.

Sisustukseen tuon ripauksen syksyn tunnelmaa pienin keinoin: pääasiassa tekstiilien ja esillepanojen avulla. Sisustusasetelmia ja tekstiileitä vaihtamalla saa aikaan ison eron yleisilmeeseen. Nyt kyllä rymsteerasin vähän enemmänkin, sillä vaihdoin yläkerrassa sänkyjen paikkaa. Asettelin lasten sängyt yhteen parisängyksi, sillä voi olla ettei saada meidän teinejä houkuteltua koko syysloman ajaksi mökille, joten me voisimme Mankun kanssa nukkua yläkerrassa.

Petasin sänkyyn tunnelmalliset Iittalan Taika-sarjan pussilakanasetin syvän purppuraisessa sävyssä. Meillähän on Taika-sarjan pussilakanat myös harmaassa värissä ja nyt yhdistinkin petaukseen myös harmaita tyynyliinoja. Klaus Haapaniemen kuvitus tekstiilikuosissa tuo sopivan tyylikkäästi ilmettä petaukseen. Taika-sarjan pussilakanasetit ovat saatavilla vain tämän vuoden loppuun asti ja niistä on nyt mukava alennus Iittalan iik-kampanjassa.

Minusta Taika-pussilakanat ovat tosi miellyttävät käyttää, sillä puuvilla on korkealaatuista, eikä se rypisty voimakkaasti pesukoneessa. Kuivurissa en nykyisin enää lakanoita kuivaa, vaan ripustan ne pyykkitelineeseen kuivumaan. Taika-lakanat voi toki kuivata halutessaan myös kuivausrummussa, ne kestävät sen.

Saunareissuja varten pakkasin mökille mukaan myös Taika-sarjan käsi- ja kylpypyyhkeet. Näitäkin meillä on ennestään harmaan sävyisenä ja purppuraiset täydentävät kivasti settiä. Taika-sarjan pyyhkeet ovat superpehmoisia ja paksuja! Materiaali on korkealaatuista luomupuuvillaa.

Iittalan syksyn iik-kampanjaan kuuluu Taika-sarjan tekstiilejä kaikissa saatavilla olevissa väreissä.

Kaunis kattaus ei vaadi paljon vaivaa

Yksi vapaapäivien kohokohta on minusta nauttia hitaista aamuista ja juoda aamukahvi kaikessa rauhassa. Kaunis kattaus tekee aamiashetkestä entistäkin erityisemmän. Kaunis kattaus ei edes vaadi kovin paljon vaivaa: riittää, että on kauniit astiat, kynttilöitä ja maljakossa jotain kaunista. Innostuin kokoamaan pöydälle pari erilaista aamiaiskattausta – katsotaan kumpi lomalla sitten toteutuu.

Vaihtelua ruokailutilaan saatiin kääntämällä pöydänkansi toisinpäin. Tämän itse tuunaamamme pöydänkannen toinen puoli on valkoinen ja toinen musta. Arvostan huonekaluissa muunneltavuutta ja kantta kääntämällä saa aikaan vaihtelua tosi näppärästi. Musta pöydänkansi korostaa kattauksen astioita kauniisti.

Minun luottoastiasarjani on ihan ensimmäisestä omasta kodista lähtien ollut Iittalan Teema. Aloin kerätä sarjaa valkoisena ja olen täydentänyt sitä vuosien varrella pikkuhiljaa. Valkoiset Teema-sarjan settipakkaukset löydät nyt kivalla alennuksella iik-kampanjasta.

Valkoisen lisäksi astiakaapistani löytyy kyllä myös värillistä Teema-sarjaa, sillä tykkään kyllä lisätä ripauksen väriä myös kattaukseen. Tässä kattauksessa on ihanan laventelin sävyiset Teema-mukit! Laventeli on yksi lempiväreistäni tällä hetkellä ja tällaisilla pienillä yksityiskohdilla sitä voi tuoda osaksi kodin sisustusta tyylikkäästi.

Laventelin sävyiset 0,3 L Teema-mukit ovat iik-kampanjan erikoiserää, mikä tarkoittaa sitä, että ne eivät ole osa Iittalan jatkuvaa valikoimaa, vaan valmistettu erä on saatavilla niin kauan kuin tuotteita riittää.

Pelkästään maljakkoa vaihtamalla saa paljon vaihtelua kattaukseen. Ensimmäisessä kattausversiossa korkea karpalonpunainen Aalto-maljakko tuo upeaa näyttävyyttä kattaukseen. Toisessa versiossa käytin maljakkona tummanharmaata Essence-sarjan korkeaa kaadinta, jolloin kattauksen värimaailma on hillitympi. En osaa päättää kummasta pidän enemmän.

Sisustusasetelmat ovat yksi helpoimmista keinoista tuoda vaihtelua sisutukseen

Syyslomalla oleskellaan paljon varmasti myös olohuoneessa, sillä katsomme siellä leffoja tai istuskelemme sohvalla ja vain tuijotamme merta. Tiedättekin varmasti, että vaihtelen innokkaasti sisustusasetelmia, sillä ne ovat yksi helpoimmista keinoista tuoda pientä vaihtelua sisustukseen. Minusta on myös tosi rentouttavaa luoda erilaisia visuaalisia kokonaisuuksia, joten innostuin yhdistelemään erilaisia settejä olohuoneen tasoille.

Nostin kattauksessa käyttämäni karpalon sävyisen Aalto-maljakon sivutasolle ja kokosin asetelman sen ympärille. Myös tämä karpalonpunainen Aalto-maljakko on Iittalan iik-kampanjan erikoiserää, eli saatavilla vain lyhyen aikaa. Alvar Aallon suunnittelma Aalto-maljakko on suomalaiskotien klassikko. Tämän karpalonpunaisen erikoismallin pehmeästi aaltoileva muoto on tutuimpia Aalto-muotoja pelkistetympi.

Kokosin erilaisia asetelmia myös lohenpunaisten Birds by Toikka Äiti ja Vauva -lasilintujen ympärille. Sisustusasetelmat ovat myös kätevä keino lisätä ripaus persoonallisuutta ja taidetta sisustukseen. Oiva Toikan lasilinnut ovat minusta upeaa taidelasia ja sellaisia, joiden arvo säilyy tai jopa kasvaa ajan myötä.

Kaikki Birds by Toikka -linnut on suupuhallettu Iittalassa ja signeerattu aitouden takaamiseksi. Nämä vaaleanpunaiset Äiti ja Vauva -linnut ovat myös iik-kampanjan erikoiserää, jota on saatavilla vain rajoitettu määrä. Kuinka söpö lahja tällainen olisikaan vaikka tuoreelle äidille!

Illan hämärtyessä sytytellään kynttilät tuikkuihin ja fiilistellään pimenevää iltaa. Harri Koskisen suunnittelemat kirkkaat Valkea-kynttilälyhdyt sopivat selkeytensä vuoksi monenlaisiin sisustuksiin ja asetelmiin. Valkea-kynttilälyhtyjä minulla on myös keltaisena ja vaaleanpunaisena – eri värejä yhdistämällä saa aikaan kauniita kokonaisuuksia.

Pimeässä syysillassa on jännittävää hipsiä paljuun ja saunan lämpöön. Saunan jälkeen on kiva kietoutua pehmoiseen pyyhkeeseen ja nauttia illasta tunnelmallisessa mökissä. Jos saamme perheen teinit houkuteltua mukaan mökille, kaivamme luultavasti esille jonkin lautapelin tai pelaamme korttia. Päivän päätteeksi saa sitten sujahtaa ihanaan petaukseen. Oi että, miten odotankaan jo syyslomaa!

Iittalan syksyn iik-kampanjassa on tässä postauksessa nähtyjen tuotteiden lisäksi mukana runsasti myös muita alennushintaisia Iittalan ja Arabian ajattomia klassikoita; kuten esimerkiksi Ultima Thule -sarjan osia, keittiövälineitä Tools-sarjasta sekä puuterin sävyistä Teema-sarjaa.

Iittalan iik-kampanja on käynnissä verkkokaupassa ja kivijalkamyymälöissä 7.17.10.2021. Iik-kampanjan edut kannattaa hyödyntää, mikäli kaipaat pieniä täydennyksiä kodin astiastoon, tekstiileihin ja sisustusesineisiin!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.