Kaupallinen yhteistyö: Festivo

Yksi tämän kodin tärkeimmistä kodinkonehankinnoista oli kotimaisen Festivon kylmiöpakastinyhdistelmä. Olin haaveillut Festivosta vuosikaudet ja olin innoissani, että pystyimme toteuttamaan tuon hankinnan tähän kotiin! Olemme asuneet tässä kodissa nyt puolisen vuotta ja ajattelin kertoa käyttökokemuksemme Festivosta. Lopussa myös vastauksia teidän kysymyksiin.

Olemme huomanneet selvästi käytännössä, että Festivossa ruoka todella säilyy normaalia paremmin! Festivo ei ole tavallinen jääkaappi, vaan se on kylmiö. Tämä tarkoittaa sitä, että kylmä ilma jakautuu tasaisesti kaapin sisällä. Tasainen kylmyys edesauttaa sitä, etteivät elintarvikkeet pilaannu niin helposti, mikä vähentää ruokahävikkiä. Festivon kylmiöpakastimessa on myös tavallista jääkaappia suurempi ilmankosteus, joka takaa tuotteille paremman säilyvyyden.

Erilaisten elintarvikkeiden sijoittelu oikeille paikoille vaati hiukan opettelua ja muistamista, mutta pian siitä tuli arkipäivää. Ja onneksi ovissa ja seinässä on tarralaput opastamassa elintarvikkeiden optimaalista sijoittamista. Siirtelimme hiukan hyllylevyjä, jotta saimme kaikki ruuat järjestettyä meidän arkeen sopivalla tavalla. Ihan aina emme ole täysin noudattaneet ohjeellista ruokien sijoitteluosioita, mutta en näe että se olisi ollut ongelma.

Festivo-kylmiö on nimittäin suunniteltu siten, että siinä on jokaiselle elintarviketyypille omat osiot, jolloin lämpötila pysyy niiden säilyvyyden kannalta optimaalisena. Hedelmille ja vihanneksille on tarkoitettu HEVI-vetolaatikko. Me valitsimme 100 cm leveään kylmiöpakastimeemme kaksi HEVI-laatikkoa sekä yhden KYLMÄ-laatikon. KYLMÄ-laatikko on tarkoitettu esim. maitotuotteille.

Jääkaappilämpötilaa vaativille elintarvikkeille tarkoitettu KYLMÄ-laatikko kylmiön alaosassa on vaatinut ehkä eniten opettelua, sillä sen mieltää vanhasta tottumuksesta HEVI-laatikoksi. HEVI-laatikot ovat meidän kylmiössä sen alapuolella.

Tältä Festivo kylmiöpakastin näyttää sisältä meillä normiarjessa

Pakastimen puolella oleva NOLLA-vetolaatikko on osoittautunut todella näppäräksi! NOLLA-laatikko on tarkoitettu tuoresäilytykseen, kuten kalalle ja lihalle, sen lämpötila on nimensä mukaan +/- 0 asetta. Meille on tullut tavaksi säilyttää tuossa laatikossa nimenomaan lihaa ja kalaa, mutta kyllä sinne ”eksyy” joskus muutama juomatölkkikin viilentymään.

Koska kylmäelementti sijaitsee Festivo-kylmiön yläosassa eivät ruuat voi jäätyä seiniin kiinni, kuten tavallisessa jääkaapissa monesti käy. Mikään ei tosiaan ole jäätynyt takaseinään kiinni, kuten meillä kävi usein vanhan kodin perinteisessä jääkaapissa.

Pakastin-osiossa pidän erityisesti siitä, että valtaosa hyllyistä on ulosvedettäviä, jolloin näkee helposti, mitä pakastimen sisällä on. Yläosassa on kaksi kippiovellista hyllyä ja muutaman kerran on käynyt niin, että hyllyn ovi on irronnut jos pakastimen oven on sulkenut vahingossa hyllyoven ollessa auki. Onneksi hyllyovet on näppärä napsauttaa takaisin paikoilleen.

Seuraajien kysymykset Festivosta

Kysyin Instagramissa teiltä seuraajiltani, millaisia käyttökokemuksia haluaisitte kuulla tai kysyä minulta Festivosta. Alla vastaukseni teidän kysymyksiin.

Mikä on sinulle Festivon tärkein/parhain ominaisuus?

Minulle tärkeintä ja parasta Festivossa on ruuan säilyvyys. Elintarvikkeet pysyvät raikkaina ja tuoreina.

Mitä lisäosia kannattaisi hankkia?

Meillä on kaksi HEVI-laatikkoa sekä yksi KYLMÄ-laatikko ja se on ollut toimiva ratkaisu. KYLMÄ-laatikkoon saa sijoitettua perunat ja kahteen HEVI-laatikkoon sitten salaatit ja muut vihannekset. Haluaisin hankkia vielä KAPPA-juureskorin tai KIRA-säilytinsarjaa.

Millä tavoin Nolla-laatikko on teillä käytössä?

Säilytämme siellä lihaa ja kalaa, kuten aiemmin kirjoittelin. Se on ollut tosi toimiva ratkaisu!

Kannattaako vaihtaa jääkaappi Festivoon?

Jos jääkaappi on tullut tiensä päähän ja on aika uusia, niin kyllä vakavasti harkitsisin Festivoa. Festivo on pitkäkestoinen ja laadukas kotimainen tuote. Ja se näyttää myös erittäin tyylikkäältä!

Mikä Festivossa tuntuu ylelliseltä?

Minusta ylellisyys tuntuu ja näkyy pienissä yksityiskohdissa. Ovet aukeavat miellyttävästi ja laatikot liukuvat sulavasti. Tyylikäs ulkonäkö lisää myös ylellisyyttä.

Onko hintansa väärti?

Kyllä minusta on. Täytyy huomioida myös Festivon pitkäikäisyys ja se, että varaosia ja huoltoa on tarvittaessa saatavilla.

Oletko ollut tyytyväinen pakastimeen?

Olemme olleet kyllä tyytyväisiä pakastimeen. Pakastintoiminto ei juurikaan eroa perinteisestä pakastimesta, mutta hyllyt ja laatikot ovat erittäin toiminnallisia. Plus, että pakastinpuolen alaosassa on se NOLLA-laatikko.

Toimiiko niin, että ei tosiaan tarvitse sulattaa?

Meidän ei ole vielä ainakaan tarvinut sulattaa, eikä jäätä ole kertynyt mihinkään.

Millainen äänitaso Festivossa on?

Festivo hurisee välillä, kuten kaikki kylmälaitteet. Ääni ei ole mitenkään häiritsevä, eikä se kestä kauaa. Ääni johtuu pääasiassa energiaystävällisen kylmäaineen kierrosta putkistossa.

Olisiko ollut saatavilla jääpalakoneella? Saako Festivoa integroituna?

Festivo kylmiöpakastinta ei saa jääpalakoneella tai integroituna. Mutta Festivolla on uutuustuote nimeltään CITYCOLD, joka on integroitavissa vetolaatikoihin. Se vaikuttaa aivan huikealta! Kannattaa lukea lisää tuotteen verkkosivulta.

Hinta ja mitat?

Festivoa saa eri mitoilla ja kokoonpanoilla. Kannattaa tutustua tarkemmin Festivon verkkosivuilla. Jälleenmyyjien sivuilta selviää hintatiedot.

Olen saanut Instagramissa monta viestiä tyytyväisiltä Festivon omistajilta ja ymmärrän hyvin, miksi niin moni on ihastunut tähän kotimaiseen kylmiöpakastimeen! Suosittelen siis lämpimästi!

Lue myös: Uusi koti: Festivo kylmiöpakastin ja ensikurkistus keittiöön

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.