Ihana kesä! Olemme uineet meressä sydämen kyllyydestä ja kaikki illat on vietetty pihalla ja terassilla. Olen vähentänyt somen käyttöäkin, kun olen halunnut nauttia kesästä. Nyt sadepäivänä teki mieli ottaa läppäri esille ja päivitellä meidän kodin pihanäkymiä ja kuulumisia.

En ole panostanut kodin istutuksiin tänä vuonna mitenkään erityisesti. On ollut ilahduttavaa huomata, että kukkapenkeistä nousee kukkasia, vaikka en kyllä muistaakseni ole pariin vuoteen laittanut uusia sipuleita maahan. Juuri kun tulppaanit olivat täydessä kukassaan, nappasin niitä sisälle maljakkoon. Niin upeita! Ja onneksi nappasin, sillä pian tulikin tuuli ja sade, joka olisi vienyt nämä kukkaset mennessään.

Tulppaanien lisäksi pihalla kukkii alppiruusu upeasti. Keväällähän otin yhden alppiruusun oksan sisälle maljakkoon, mutta se ei koskaan innostunut maljakossa kukkimaan. Kukkapenkissä kukkaset ovat tosi upeat ja osa kylläkin jo vähän haalistuneen vaaleanpunaisia.

Jättilaukat ovat lemppareitani ja niitä nousee myös kukkapenkistäni tänän vuonna. Näissä kuvissa laukat ovat vielä ihan nupuillaan, mutta tällä hetkellä ne ovat juuri puhkeamassa täyteen loistoonsa. Pidän tosi paljon tällaisista pallomaisista kukkasista!

Viime talvena rusakot herkuttelivat meidän omena- ja päärynäpuun oksilla ja ne runko oli aika pahasti koluttu. Laitoin keväällä syötyihin kohtiin haavabalsamia ja ainakin nyt näyttää siltä, että puut olisivat kuitenkin selvinneet! Niin omenapuut kuin päärynäpuu kukkivat upeasti!

 

Nurmikkoa meillä hoitaa hienosti robottileikkuri, mutta viimeistelyhommat meinasivat jäädä vähän retuperälle, sillä vanhan trimmerimme akku ei kestänyt sen vertaa, että olisi ehtinyt koko pihan siistiä. Kävimme sitten ostamassa uuden Makitan trimmerin, johon meillä on ennestään monta akkua muista työkaluista. Olipa ihanaa päästä trimmaamaan ruohotupsut pois!

Kotiterassille olen ostanut maltillisesti kesäkukkia. Ostin pari suklaakosmosta, jotka istutin samaan ruukkuun. Nämä Plantagenin saviruukut (saatu aikoinaan) ovat aivan ihania muuten! Sitten ostin ison laventelin sekä toisen puumaisen laventelin. Ajattelin vielä hankkia oliivipuun, kunhan löydän sopivan kokoisen. Ehkä ostan vielä muutaman kukkasen lisää, sillä kauniit suklaakosmoksen kukkaseni katkesivat eilen tuulessa, kun meidän terassipurje oli irronnut. Päätin, että laitan kesäistutuksia vain tänne takaterassille, sillä sitten kastelu on helpompaa, kun ei tarvitse kiertää koko taloa.

EDIT 14.6.2021

Pakko vielä tulla lisäämään muutama rivi tästä viimeisimmästä löydöstä, joka näkyy yllä olevissa kuvissa. Tämä upea kasvi on rungollinen basilika! En löytänyt sopivan kokoista oliivipuuta, joten ostin tämän. Ja se on huippuihana! Tuoksu on aivan mieletön! Olen jo ehtinyt tehdä yhden basilika-tomaatti-mozzarella-salaatin tämän basilikan lehdistäkin. Nyt vaan toivon, että saan pidettyä tämän hengissä. Tämä upea, kukkiva basilika löytyi paikallisesta puutarhamyymälästä, Taimitaikureilta.

Terassillakin on tapahtunut pientä muutosta. Myin nimittäin meidän sohvaryhmän pois, koska harvoin istuskelimme siinä. Tilalle ostin monta vuotta haaveilemani pihakeinun. Halusin nimenomaan sellaisen, jossa olisi perinteisen muhkeat patjat. Tyylikäs ja sopivan moderni versio löytyikin kotimaiselta Varaxilta. Tässä onkin nyt keinuteltu monena iltana – se on niin leppoisaa!

Niin ja tosiaan, kuvissa näkyy myös uusi Fatboyn riippukeinu, jonka ostin loppusyksynä. Meillähän oli aiemmin samanlainen punainen, mutta lähes 15 vuoden käytön jälkeen se alkoi olla jo niin haalistunut ja saumoista revennytkin, että päätimme hankkia uuden. En meinannut löytää pelkkää riippukeinuosaa (ilman jalustaa) mistään, mutta onneksi Laatukalusteen kautta pystyi tilata vain pelkän riippukeinun. Metallinen jalustahan ei ole vuosien varrella mennyt miksikään.

Viikonloput olemme viettäneet pääosin mökillä ja fiilis on jo kuin lomalaisella. Vielä on kuitenkin vähän matkaa kesälomaan. Nyt sadepäivänä ajattelin vähän siivoilla ja pestä pyykkiä, kun kaikki kotityöt ovat jääneet koko viikon aikana tekemättä. Pitää nauttia kesäpäivistä silloin kun niitä saadaan!

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.