Ehkä muistattekin, että käynnistimme pienellä bloggaajaporukalla kesäkuussa teemapostauksien sarjan. Joka kuukausi yksi bloggaaja meidän ryhmästä keksii teema-aiheen, josta halukkaat voivat kirjoittaa blogipostauksen ja kuun päätyttyä teeman ”emäntä” kokoaa koosteen kaikkien postauksista. Minä tein tuon jutun kesäkuussa, jolloin annoin teemaksi kodikkaan sisustuksen.

Heinäkuussa huilasimme ja nyt elokuussa vuorossa on Esmeralda’s blogin Essin haaste ”Toimiva sisustus”. Tällaisen evästyksen saimme:

”Vaikka sisustamisessa esteettisyys onkin tärkeä asia, toimiva sisustus on muutakin kuin kauniita värejä ja esineitä. Millaisia toiminnallisia oivalluksia olet tehnyt? Mikä on paras toiminnallinen ratkaisu sisustuksessa? Kyseessä voi olla vaikkapa toimiva materiaali, pohjapiirros, huonejako, kalustus, säilytyssysteemi tai mitä tahansa, minkä koet toimivaksi sisustukseksi.

Esittele postauksessa sisustuksellisesti sinua miellyttävä yksittäinen toimiva sisustusratkaisu tai kokonaisuus, joka on mielestäsi erityisen onnistunut toiminnallisesti.”

Minä päätin valita meidän kodista käytännöllisimmän tilaratkaisun. Se on eteisen yhteydessä oleva erillinen vaatehuone. Tämä pikkuruinen tila näkyy harvemmin blogissa, mutta on arjessa osoittautunut oikein toimivaksi ratkaisuksi kaikenlaiseen säilytykseen.

valkoinenharmaja-2247q

panama_eteinen

eteisen_vaatehuone

eteisenvh_sisustus

IMG_9249

bedesign_lume_naulakko

eteisen_vh

Pienen vaatehuoneen ansiosta eteisessä ei tarvita ollenkaan erillistä vaatekaappia. Vaatehuone kätkee kätevästi sisäänsä kaikki ulkovaatteet (ja muutakin) ja itsetehty liukuovi sulkee tilan tyylikkäästi.

Vaatehuoneen yläosassa on syvempi säilytystila, sillä tila jatkuu toisella puolella olevan keittiön jääkaappi-pakastinyhdistelmän päälle (toki on pidettävä huolta, että ilma pääsee kiertämään kylmälaitteiden yläpuolella olevista rei’istä). Yläosassa on kätevä säilyttää harvemmin tarvittavia juttuja. Olen piilottanut siellä olevat rumat muoviset säilytyslaatikot paperikassien taakse ja paperikasseissa puolestaan säilytän kenkiäni (riippuen sesongista).

Silti on myönnettävä, että parantamisen varaa olisi. Tuo tila on aivan liian kätevä kaiken romun piilottamiseen ja niinpä nyt olisi tarpeen tehdä vaatehuoneen suursiivous. Siksi tässä postauksessa on kokoelma vanhojen blogipostausten kuvia.

Vielä käytännöllisemmäksi tämä ratkaisu tulisi jos kodinhuone olisi sijoitettu tämän vaatehuoneen ja eteisen yhteyteen – näin vaatesäilytys olisi keskitetty, eikä kenkiä ja ulkovaatteita tarvisi etsiä kahdesta paikasta. Se olisi tietenkin muuttanut koko talon pohjaratkaisua olennaisesti. Harmi, että emme hoksanneet tuota rakennusvaiheessa, mutta ehkä sitten joskus sinne ”seuraavaan taloon”… 😉


Translation: The most practical solution in our home is this separate walk-in-closet next to our entrance hall. This space hides away all our coats and shoes and a lot of other stuff, too. I have to admit it is so full of stuff right now that I had to post these old pictures. I have to re-organise everything. But when there is not too much stuff, this space is terrific!

Author

12 Comments

 1. Hei. Mainitsit tekstissä vaatehuoneen liukuoven olevan itse tehty. Muistatko mistä materiaalista olette sen valmistaneet ja mistä kiinnitys-/liukumekanismi on hankittu? Suunnittelemme itsekin omatekoista liukuovea siivouskomeron edustalle. 🙂

 2. Tuo on kyllä niin kätevä. Me piirrettiin vähän vastaavanlainen vaatehuone eteisen yhteyteen yhteen taloon (joka meidän piti rakentaa), mutta kun suunnitelmat muuttuivat ja muutimmekin vähän toisaalle asia jäi muhimaan. Nyt täällä on puuhailtu vanhan eteisessä olevan kylmähuoneen kimpussa ja tadaa… nyt meillä on pienen pieni vaatehuone eteisessä <3 Tulen sullomaan sen hyvin täyteen kaikkea vaatetta, kenkää, reppua ym 😀 Voi hyvin olla, että siitä tulee paikka mihin äkkiä viedään tavarat piiloon kun tulee vieraita 😉 heh…

  Toivottavasti tällä kertaa ehtisin haasteeseen mukaan 🙂

  • suvi m Reply

   Mahtavaa, että saitte kuitenkin tuon idean nyt toteutettua! 🙂 Juuri tuossa tarkoituksessa meillä toimii tuo vaatehuone ja se on kieltämättä nyt aika kauhea, kun romua on niin paljon. Pitäisi käydä kaikki kamat läpi ja laittaa pieneksi jääneet kengät ja ulkovaatteet kierrätykseen…

   Olisipa kiva jos sinäkin ehtisit toteuttaa tämän haasteen. 🙂

 3. kolmen äiti Reply

  Käytännöllisempi kuin khh eteisen yhteydessä (edellisessä kodissa) on minusta arkieteinen varsinaisen pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Meillä arkieteisessä säilytetään urheilukamoja, kenkiä, ulkoiluvaatteita, siellä on iso laatoitettu suihkusyvennys koiralle (ei vain kuraeteinen vaan isompi alue, näppärä myös lasten ulkovaatteiden suihkuttamiseen) ym. Pääsisäänkäynnin yhteydessä pidetään vain ns. parempia takkeja ja kenkiä, ja arkieteisestä on kulku samaan aulatilaan. Vanhassa kodissa en tykännyt siitä että khh:ssa puhtaan pyykin kanssa samassa tilassa tultiin sisään kurakamppeissa tai likaisen koiran kanssa. Nyt khh pysyy siistinä kun se on kokonaan erillinen eteistiloista; toki silti kohtuullisen lähellä.

  • suvi m Reply

   Hyviä pointteja! 🙂 Meillä kodinhoitohuone on useimiten kaaoksen vallassa, kun siellä on kenkiä ja ulkovaatteita ja sen lisäksi puhdasta, lajittelematonta pyykkiä. Ei vaan yksinkertaisesti tahdo aika riittää tuon tilan tip top -kunnossa pitämiseen. Ei minustakaan ole kiva, että puhtaat pyykit ovat samassa tilassa rapaisten ulkovaatteiden kanssa. Ja minua harmittaa, että tehtiin niin pieni kodinhoitohuone – siellä tarvitaan tilaa.

 4. Tosi kätevältä näyttää, meilläkin olisi käyttöä vaatehuoneelle eteisessä! Nyt meillä on arkieteinen/khh ihan tavallisen eteisen vieressä, eli se on tavallaan lasten eteinen. Toki kun sinne sitten vaatehuoneen puutteessa sullotaan kaikenlaista kamaa ja pyykkihuolto vielä kasoineen kaupan päälle, niin sen huoneen ovi tekee mieli pitää aina visusti kiinni 😀

  • suvi m Reply

   Taitaa kaikilla olla sellaisia tiloja, joiden oven pitää mielummin kiinni. 😉 Minä olen joskus kieltänyt isäntää, että kodinhoitohuoneen oven kautta ei saa tuoda kavereita meille. 😀 Se on aina hävityksen tilassa. Toinen huone, jonka ovi on nyt parempi pitää kiinni, on meillä työhuone.

 5. Kiinnostaisi tietää, kuinka paljon nuo eteisen tom dixonin valaisimet valaisevat. Vaikea kysymys varmaan, mutta ovatko ne ennemmin vain tunnelma valaisimia? Meillä on todella pimeä eteinen, kun siinä ei ole ikkunoita ollenkaan niin mietin että riittäisikö näissä valoteho, vai pitääkö vain jättää haaveeksi.

  • suvi m Reply

   Nuo valaisimet valaisevat hyvin vähän, eli toimivat lähinnä tunnelman luojina ja katseenkiinnittäjinä. Meilläkin on noiden lisäksi vielä halogeenispotit katossa. Eivät siis pelkästään riitä tuomaan tarvittavaa yleisvaloa.

 6. Pingback: Sisustusteema - Toimiva sisustus | Esmeralda's

 7. Pingback: pienen vaatehuoneen sisustus - sisustus-fi.com

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.