Kesä on kyllä ihmisen parasta aikaa! Kesämieli ulottuu moneen eri asiaan, mm. vaatekaappiin. Nyt on ihanaa, kun voi pukeutua kesämekkoihin ja saa vaihtelua ainaiseen normityyliin. Olen luvannut lisää asujuttuja, joten nyt päätin esitellä lempikesämekkoni.

En varsinaisesti ole mekkoihmisiä, mutta kesällä tähänkin tulee poikkeus. Se on kai se kesämieli, joka heijastuu tähänkin asiaan. Mekkotyylissäni heijastuu minulle ominainen pukeutumisen tyyli: rentous. Yhdistän mekkoihin yleensä aina lenkkarit tai jotain muuta, joka rikkoo liiallista ”hienoutta” tai tyttömäisyyttä. Löysin keväällä aivan ihanat loaferit, mutta en ole osannut käyttää niitä mekkojen kanssa. Lenkkarit tuovat mekkoasuun rentoutta ja Converset tai Dr. Martensit ripauksen räväkkyyttä. Tässäkin asiassa tykkään kontrasteista.

Mekko: Pieces / Laukku: Balmuir / Kengät: Dr. Martens
Mekko & panta: Gauhar Helsinki / Tennarit: Converse
Mekko: Lindex, Holy & Whyte -mallisto / Lenkkarit: Nike

Eniten olen tänä kesänä käyttänyt polviin ulottuvia mekkoja, joita minulla on kolme erilaista. Useissa tällaisissa mekoissa on todella leveä helma ja jos vähän saisin modata mekkojen leikkausta, niin kaventaisin helmaa aavistuksen. Gauhar Helsingin kesämekko on minusta täydellinen leikkaukseltaan, sillä siinä ei ole liian leveä helma.

Lyhyiden mekkojen alla käytän aina (farkku)shorteseja, jolloin itsellä on mukavampi olo ja tuntuu kuin mekko olisi ennemminkin tunika ja shortsit alaosa (vaikka jäävätkin piiloon).

Kesällä lempilaukukseni on muodostunut tämä Balmuirin korikassi, jonka hankin yhteistyön myötä keväällä. Se on kyllä tosi ihana ja toimiva! Kassissa on myös pitkä hihna, jolloin sen saa olalle ja kädet vapaaksi.

Mekko: In Wear / Lenkkarit: Nike

Ihastuin pitkiin kukallisiin kesämekkoihin kolmisen vuotta sitten ja silloin niitä ei tuntunut löytyvän mistään. Etsin kivaa mekkoa kuumeisesti ja sitten löysin tämän kuvissa näkyvän vihreän In Wearin mekon. Tykkään siitä vieläkin tosi paljon, mutta minusta tämä olisi kivempi jos helma olisi edestä yhtä pitkä kuin takaa.

Tänä keväänä ihastuin monen muun tavalla tähän mustavalkoiseen mekkoon, joka löytyi Lidlistä! Mekko on minusta tosi kiva malliltaan nyt, kun olen siihen tottunut. Ensin minusta tuntui kuin olisin pukeutunut yöpaitaan.

Mekko: Lidl / Panta: Gauhar Helsinki / Tennarit: Converse

Kaikki nämä kesämekkoni ovat melko huolettomia käyttää. Ne eivät rypisty liian helposti ja ovat miellyttäviä päällä. Nämä ovat minulla käytössä ihan arkipukeutumisessa. Toki asusteilla mekoista voi stailata juhlavamman versionkin. Vaatekaapistani puuttuu vielä pellavamekko, joten luulenpa että tulen vielä sellaisen hankkimaan jossain vaiheessa. Ihania pellavamekkoja löytyy nyt monen brändin mallistosta.

Tykkätkö sinä käyttää kesällä mekkoja?

Author

10 Comments

 1. Juuu, olen ehdottomasti kesämekkotyttö ja tänä vuonna onkin jo tehty (liian) monta hankintaa! ??

 2. Hei! Sanoin miettein olen tuossa helma-asiassa. En ole oikein koe omakseni noita hurjan leveitä helmoja, mutta tänä kesänä tuntuu olevan vallitseva trendi. Omat suosikkimekkoni ovat peri vuotta sitten löytyneet hillitysti a-linjaiset Indiskan mekot. Harmi, etten hamstrannut niitä silloin useampaa. Kesällä mekko on kyllä ihana.

 3. Kivoja mekkoja olet löytänyt! Oli mukava nähdä ja lukea niistä. Itsekin vierastan mekkoja, joiden helma on epäsymmetrinen.

  Itse käytän eniten mekkoja kesällä, sillä muuhun aikaan on käytettävä sukkahousuja, joita inhoan.

  • Suvi M Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Minäkin inhoan sukkahousuja ja käytän mekkoja pääosin vain kesällä.

 4. Kesämekot ovat minulle ihan uusi tuttavuus. Toisaalta ihanaa, kun koko asu on kerralla valmis, eikä tarvitse miettiä ylä-tai alaosaa erikseen. Mekko on myös helteellä mukavan viileä. Koska olen lyhyt ja pyöreä, ylileveät poimutetut mekot vain tuplaavat leveyteni. Suosinkin midimittaa, joka hieman keventää kokonaiskuvaa.
  Minulla on kolme mekkoa, joilla kuvittelen hyvin pärjääväni koko kesän. Musta In Wearin kevyt frillamekko rypytettyä puuvillaa. Pinkki pellavainen paitamekko ja In Wearin trikoinen tummasinivalkoinen raidallinen maksimekko. Tyyliin lisätään milloin korikassi ja lenkkarit, milloin valtava hellehattu ja sandaalit.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.