Kaupallinen yhteistyö: Audiokauppa & Genelec

Kun aloitimme saunatuvan remontin suunnittelun, tarkoituksena oli myös uudistaa tilaa äänentoiston osalta – saunatupammehan on myös elokuvankatselu- ja musiikinkuunteluhuone. Sieltä löytyy videotykki ja isännän vuosien varrella käytettyinä haalimat hifi-vehkeet. Mutta koska Mankku täytti tänä vuonna pyöreitä vuosia ajattelin, että olisi kiva juhlistaa sitä uudistamalla hänen ”man cave” huoneensa äänentoistoa. Arvaatte varmasti ettei tästä hankinnasta tarvinnut paljon neuvotella.

genelec-8426

genelec-8421

Mankun toiveena oli hankkia tilaan kotimaisen Genelecin äänentoistojärjestelmä. Minäkin olen aina ihastellut tyylikkäitä Genelecin kaiuttimia, joten visuaalisesta näkökulmasta kelpuuttaisin ne oikein mielellään meidän kotiin. Iloksemme Genelec ja Audiokauppa lähtivät yhteistyössä toteuttamaan meille sopivaa äänentoistojärjestelmää* saunatupaan.

Ihan aluksi Genelecin Markku ja Oulun Audiokaupan Aki saapuivat meille kylään kartoittamaan tilaa ja sitä millaiset äänentoistolaitteet sinne sopisivat. Saimme todella hyviä neuvoja ja kaiken lisäksi meillä oli oikein hauskaakin.

genelec-8418Läpileikkaus kotimaisesta, Iisalmessa valmistetusta Genelecin kaiuttimesta

genelec-8428

genelec-8432

genelec-8441

Onneksi Markku ja Aki vierailivat meillä ennen kuin remontti ehdittiin kunnolla aloittaa, sillä tällä visiitillä huonekalujen sijoittelu muutettiin täysin ja sitä myötä videotykkikin päätettiin siirtää toiselle puolelle huonetta. Kaiuttimien sijoittelussa on nimittäin huomioitava symmetrisyys ja se onnistuu tässä tilassa parhaiten niin, että sohva sijoittuu ikkunan eteen (ennen se oli vanhaa lautaseinää vasten). Tämä on se tila, jossa minun sisustussilmäni joutuu tarvittaessa joustamaan, mutta uskon, että lopputuloksesta tulee meitä molempia miellyttävä.

Tilassa suoritettiin myös erilaisia mittauksia, joilla selvitettiin huoneen akustiikkaa ja mitä voitaisiin tehdä sen parantamiseksi. Keskustelimme meidän tilaan sopivan kaiutinjärjestelmän valitsemisesta sekä akustiikkalevyjen sijoittelusta.

Seuraavaksi suuntasimme Mankun kanssa Ouluun Audiokauppaan tarkemmalle visiitille. Siellä saimme oikein asiantuntevaa opastusta laitehankintoihin ja koska Aki oli jo vieraillut meidän saunatuvassa, osasi hän ottaa kantaa siihen millaiset laitteet sinne parhaiten sopisivat.

genelec-8927

genelec-8936

genelec-8940

genelec-8961

genelec-8948

genelec-8956

Uusien kaiuttimien lisäksi päätimme hankkia Audiokaupasta myös uuden vahvistimen sekä levysoittimen. Ihastuin tyylikkäisiin Pro-Ject-merkkisiin levysoittimiin ja päätimme hankkia sellaisen saunatupaan. Vahvistimeksi valikoitui Yamahan RX-V781 uutuusmalli. Uusi vahvistin tarvittiin, sillä meidän vanhat av-vahvistimet eivät olisi tukeneet linjatasoista ulostuloa monikaiutinjärjestelmään.

Genelecillä on useita kaiutinmalleja kuluttajamalleista huipputason ammattilaiskaiuttimiin, mutta mitkä kaiuttimet valikoituivatkaan meidän saunatupaan? Siitä kirjoittelen tarkemmin myöhemmin, jolloin näette myös millaiseksi saunatupa lopulta muotoutui.

Kaupallisessa yhteistyössä:

genelec_logo

audiokauppa_logo

*tuotteista saatu alennusta blogiyhteistyön myötä

 

 

Author

4 Comments

 1. Ennen reissuun lähtöä kuvasin meidän Genelecin kaiuttimia, jotka hommasimme viime talvena..joten postausta ja kokemuksia tulossa. Tietääkseni Genelec kokoonpanee tuotteet Iisalmessa, mutta nykyään kuoret valetaan ulkomailla. Hienoa, että kokoonpano kuitenkin tapahtuu vielä Suomessa ja onhan suunnittelukin kotimaisen osaajan ködenjälkeä.

  • Tervehdys,

   Genelecin kotelot valmistetaan Suomessa. Kotimaisuusaste on yli 80%.

   Ystävällisin terveisin,

   Markku Syrjäpalo

   GENELEC OY

 2. suvi m Reply

  On kyllä hienoa, että Genelecin kotimaisuusaste on noin korkea! Mielenkiinnolla odotan Marja sinun postaustasi. 🙂

 3. Pingback: Saunatuvan äänetoistojärjestelmä - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.