Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Heti alkuun on pakko hihkaista, että Kannustalo teki sen taas! Tämän vuoden asuntomessutalo Pohjanmaa on aivan i-h-a-n-a! Olen päässyt seuraamaan talon valmistumista viime syksystä asti ja tietysti olen mielessäni kuvitellut koko ajan millainen valmis kohde tulee olemaan, mutta kun viime torstaina pääsin katsomaan lähes valmista sisustusta en voinut muuta kuin huokailla ihastuksesta. Sisustus on todella upea! Helena Karihtalan varmaan tyyliin toteutettu, rento ja tyylikäs samaan aikaan.

Minusta Kannustalon asuntomessutalot ovat aina poikenneet muista kohteista etenkin siinä mielessä, että ne tuntuvat huomattavasti kodikkaammilta kuin moni muu asuntomessukohde. Pääsin torstaina seuraamaan kuinka Helena viimeisteli kohteen sisustusta ja loihti juuri sitä kodinomaista tunnelmaa, mistä Kannustalon kohteet tunnetaan.

Kannustalo-Pohjanmaa-7694

Kannustalo-Pohjanmaa-7506Helena asetteli leikkokukkia maljakoihin, kun kalusteasentaja teki vielä viimeisiä säätöjä kaapistoihin

Kannustalo-Pohjanmaa-7488

Kannustalo-Pohjanmaa-7809

Tämä kynttelikkö on ollut esillä kaikissa Kannustalon asuntomessukohteissa – täältä se löysi paikkansa olohuoneen pöydältä

Kannustalo-Pohjanmaa-7937

Kannustalo-Pohjanmaa-7620

Kannustalo-Pohjanmaa-7824

Kodikkuus asuntomessutaloon syntyy pienistä yksityiskohdista, joka kodissa tarvittavista tykötarpeista, purkeista ja purnukoista, kirjoista, viherkasveista, leikkokukista ja asetelmista. Myös taide on tärkeässä osassa tunnelman viimeistelyssä; tässä kohteessa esillä on Matti Hintikan ja Kuutti Lavosen taiteen lisäksi oman isäni, Juhani Melenderin maalauksia. Asetelmista löytyy myös Päivi Rintaniemen keramiikkateoksia.

Keittiö

Tekisi mieli esitellä koko ihastuttava Pohjanmaa-talo teille jo nyt, mutta tässä postauksessa keskityn tarkemmin Pohjanmaa-talon keittiöön ja kiintokalusteisiin. Keittiö sijoittuu suuren, yhtenäisen tuvan toiseen reunaan. Olohuone rajautuu keittiöstä kotoisan saarekkeen avulla. Tuvan päätyyn, portaikon toiselle puolelle jää tunnelmallinen ruokailutila.

Kannustalo-Pohjanmaa-7751Saareke on tuunattu Creannon alunperin valkoisesta mallista ja puuseppä on valmistanut siihen leikkuulaudan mittojen mukaan

Kannustalo-Pohjanmaa-7781Keittiön tasot ovat osittain puristekivitasoa (Dekton ”Keon Tech”) ja rosteria

Kannustalo-Pohjanmaa-7794

Kannustalo-Pohjanmaa-7804

Kannustalo-Pohjanmaa-7951

Kannustalo-Pohjanmaa-7819

Kannustalo-Pohjanmaa-7945Suloiset salusiiniverhot luovat perinteikästä tunnelmaa

Kannustalo-Pohjanmaa-7799

Pohjanmaa-talon keittiökaapistot ovat Topi-keittiön mallistosta. Tämän Helena Karihtalan suunnitteleman ovimallin nimi on ”Lato”. Ovien sävy on pehmeän harmaa Tikkurilan Deco Grey 1909. Keittiössä ei ole kiinteitä yläkaappeja ollenkaan. Säilytystilaa löytyy kuitenkin runsaasti eteisen vastaiselta seinältä, joka kaapistoa lattiasta kattoon saakka. Myös kylmälaitteet on integroitu tälle seinälle.

Keittiön musta päätyseinä jatkaa talon mustaa väriteemaa. 20 x 20 cm kokoiset seinälaatat ovat Pukkilan ”Via Emilia Nero” sarjaa. Pukkilan Res-Cover laatalla laatoitettua lattiaa pehmentää kodikas räsymatto. Räsymattoja on käytetty Pohjanmaa-talossa monessa tilassa, jopa olohuoneessa.

U-mallinen keittiö vaikuttaa tosi toimivalta ja voin kuvitella kuinka kiva erillisen saarekkeen ympärille on kokoontua kokkailemaan koko perheen kesken. Toisaalta tila on taipuu monenlaisiin ratkaisuihin: saarekkeen paikalle mahtuisi myös ruokapöytä ja näin ollen tuvan päätyyn voisi halutessaan tehdä ylimääräisen huoneen.

Lauantaina asuntomessualueella vietettiin bloggareiden päivää, joten lisäkuvia tästäkin kohteesta saatatte bongailla sisustusblogeista lähipäivinä. Minä esittelen valmiin Pohjanmaa-talon tarkemmin heinäkuussa, asuntomessujen kynnyksellä. Ennen sitä, kesäkuussa, kurkistetaan tarkemmin vielä Pohjanmaatalon pihapiiriin.

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Kaikki Pohjanmaa-taloa käsittelevät postaukseni näet kätevästi klikkaamalla Pohjanmaa-talo avainsanaa.

Author

13 Comments

  • suvi m Reply

   Hyllyt ovat Ikeasta. Minäkin heti kiinnitin silmäni niihin – tuollainen pitää kyllä hommata! 🙂

 1. Tillinkukka Reply

  Waude, mikä keittiö! Tässä keittiössä on jo paljon elementtejä unelmieni keittiöstä. Lattialaatat, kattoparrut, paljon laskutilaa, laatikostot…

  • suvi m Reply

   Minustakin tuo keittiö on tosi ihana. Sopivasti perinteinen ja nykyaikainen.

 2. Hei! Upealta näyttää! Osaatkohan kertoa mitkä noi mustat roikkuvat lamput on keittiössä?

  • suvi m Reply

   Sain huonekortit, joten voin nyt helpommin vastailla teidän kysymyksiin. 🙂 Keittiön roikkuvat valaisimet ovat Gubin ”Ronde”-mallit.

 3. Tuo keittiö on kyllä aivan ihana. Erityisesti nuo mustat hyllyköt ja ikkunat niiden yllä. Ruskea vitriniikappi ei eksyisi omaan keittiöön (ainakaan vielä), mutta muuten tosi kaunis. Ja kivoja juttuja olohuoneessakin, ´hyvin sopii sinnerlig -penkki portaiden alle :).

  • suvi m Reply

   Tuo vitriinikaappi oli myös Vihervaarassa. 😉 Se sopii hyvin tähän moderniin pohjalaistaloon. Sinnerlig-penkki tuo kivasti ajankohtaista ilmettä sisustukseen.

  • suvi m Reply

   Nojatuolit ovat Carl Hansen & Sønin, CH25-lepotuolit. Aivan ihanat klassikot!

 4. Pingback: Valkoinen Harmaja - uusi hylly? - Meillä Kotona -blogit

 5. Pingback: Kannustalo Pohjanmaa - Meillä Kotona -blogit

 6. Mistähän olohuoneen ihanan väriset räsymatot mahtavat olla?:)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.