Kaupallinen yhteistyö: Iittala

Kahden työn yhdistäminen aktiiviseen perhe-elämään tekee kieltämättä arjesta joskus vähän haasteellista. Minulta kysytään usein miten jaksan ja kuinka ehdin tehdä tätä kaikkea. Blogityö tarjoaa luovaa vastapainoa päätyölleni: kotona sisustellessa ja kuvatessa päivätyöhön liittyvät asiat unohtuvat täysin ja uppoudun kauniiden kuvien maailmaan.

Olen pienestä saakka nauttinut siitä, että ympärillä on minua visuaalisesti miellyttäviä näkymiä. Kauniissa ja harmonisessa ympäristössä oma olo rentoutuu ja mielen täyttävä ylimääräinen kohina heikkenee. Tietokoneen naputtelun ohessa nostan välillä katseeni johonkin kodin kauniiseen näkymään tai asetelmaan ja kokoan ajatuksiani, jotka välittyvät teille blogitekstien myötä.

iittalaxisseymiyake-2455

iittalaxisseymiyake-2623

iittalaxisseymiyake-2437

iittalaxisseymiyake-2395

Ehkä muistatte kuinka viime talvena sisustin kotiamme Iittala X Issey Miyake ”Pause for Harmony” -malliston tekstiileillä ja astioilla. Tänä syksynä yhteistyö lempibrändini kanssa saa jatkoa ja pääsette näkemään kuinka ”Pause for Harmony” teema jatkuu syksyisissä tunnelmissa meillä kotona.

Iittala X Issey Miyake -malliston tuotteet* ovat vakiinnuttaneet paikkansa meillä. Vaaleanharmaat kalanruotokuvioon taitellut koristetyynynpäälliset ovat edelleenkin lempitekstiileitäni ja pienet maljakot ovat osoittautuneet oikein oivallisiksi yhdelle kukalle tai oksalle. Kankaisista pöytäkukkasista on tullut vakio-osa sisustusasetelmiani – useinmiten lasken kännykkäni tai silmälasit pöytäkukkasen päälle.

iittalaxisseymiyake-2283

iittalaxisseymiyake-2417

iittalaxisseymiyake-2291

iittalaxisseymiyake-2321

iittalaxisseymiyake-2597

iittalaxisseymiyake-2432

pehmis-2630

iittalaxisseymiyake-2541

iittalaxisseymiyake-2271

iittalaxisseymiyake-2561

”Pause for Harmony” -malliston tuotteissa pidän erityisesti niiden yksinkertaisesta ilmeestä, jossa on kuitenkin aivan omalaatuista ideaa. Tekstiilien vekit ja taitokset, lautasten ja kuppien muotokieli sekä kekseliäät sisustustekstiilit ovat huippumuotoilua parhaimmillaan. Ne yhdistyvät kauniisti muiden Iittalan tuotteiden kanssa luoden kotiin harmonista tunnelmaa.

Taidokas muotoilu ja laadukkaat materiaalit mahdollistavat tuotteiden monenlaiset käyttökohteet. Esimerkiksi malliston kaksi metriä pitkää sisustustekstiiliä olen käyttänyt petauksessa ja kattauksessa – ja nyt sisustin sillä olohuoneessa. Levitin sisustuskankaan sohvan päälle tuomaan kontrastia sisustukseen ja samalla se suojaa valkoista sohvaa.

iittalaxisseymiyake-2327

iittalaxisseymiyake-2368

iittalaxisseymiyake-2361

iittalaxisseymiyake-2371

iittalaxisseymiyake-2382

Alkuperäisestä Issey Miyaken kankaasta valmistetut tekstiilit ovat kestäneet hyvin käyttöä ja laskostukset ovat säilyneet muodossaan upeasti. Mikä parasta, nämä tekstiilit eivät rypisty ollenkaan (materiaali on korkealaatuista ja kestävää 100% polyesteriä) ja esimerkiksi tuo monikäyttöinen sisustustekstiili on edelleen ihan uudenveroinen.

Kuinka rakastankaan sitä hetkeä, kun koti on siisti ja nätisti sisustettu ja saan istahtaa kahvi- tai teekupin kanssa sohvan nurkkaan lukemaan sisustuslehtiä tai -blogeja. Usein se on vasta iltaisin hämärän jo laskeuduttua. Silloin nautin kynttilöiden ja kauniiden valaisimien tuomasta tunnelmasta.

iittalaxisseymiyake-2516

iittalaxisseymiyake-2559

iittalaxisseymiyake-2417

iittalaxisseymiyake-2562
iittalaxisseymiyake-2677
iittalaxisseymiyake-2404

Viime keskiviikkoisella Habitaren visiitilläni minussa heräsi entistä voimakkaammin ajatus siitä kuinka ylpeitä me suomalaiset saammekaan olla hienosta muotoilustamme ja brändeistämme. Iittalan yhteistyö Issey Miyake Design Studion kanssa on jo herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota ja tätä myötä teemme suomalaistakin muotoilua entistä tunnetummaksi maailmalla.

Kuten olette jo sisustusuutisissani 32/2016 saattaneet lukea, Iittala on avannut Helsingin Pohjoisesplanadille uuden lippulaivamyymälän, joka noudattelee Iitalan uutta, kansainvälistä myymäläkonseptia. Uusi 217 neliön lippulaivamyymälä esittelee Iittalan koko tuotevalikoiman sekä harvinaisempia erikoistuotteita ja taidelasia. Tuotteiden lisäksi myymälä tarjoaa kuluttajille tapahtumasisältöä. Lisäksi myöhemmin syksyllä Iittala ja Arabia avaavat uuden, elämyksellisen muotoilukeskuksen Helsinkiin. Sisustusinspiraation lisäksi muotoilukeskus avaa brändien historiaa, nykyisyyttä ja luotaa tulevaan. Samalla sen toivotaan olevan paikka, joka yhdistää brändit ympäröivään yhteisöön osallistaen ja yhteisöllisyyttä tukien. Keskuksen avajaisia vietetään marraskuussa.

Kaupallisessa yhteistyössä // My styling sponsored by:

issey-miyake-designer-series

*Kuvissa esiintyvät Iittalan tuotteet saatu osana blogiyhteistyötä

Lue myös:

Kaunis Iittala X Issey Miyake lanseeraustilaisuus

Iittala X Issey Miyake sisustavat kodin

Author

4 Comments

 1. Iittalan ja Arabian tuotteitahan ymmärtääkseni ei valmisteta enää Suomessa?

  • suvi m Reply

   Ei, kaikkia tuotteita ei enää valmisteta Suomessa. Mutta on pakko todeta, että minusta on ihan kamalaa jos se saa jonkun boikotoimaan näitä perinteisiä suomalaisia brändejä. Ei ole yrityksen syy, että tässä maassa on tehty yrittäjyys ja verotus sellaiseksi, että kannattavampaa on tehdä tuotteet muissa maissa. Kuitenkin molemmat brändit työllistävät edelleen monia suomalaisia (esim. tuotekehityksessä ja markkinoinnissa) ja tulevat aina olemaan osa meidän muotoiluperintöämme. Onneksi yritystoimintaa jatketaan ja kehitetään edelleen. Se ei varmasti onnistuisi jos tuotanto täytyisi pitää Suomessa. Toivottavasti saavutetaan kansainvälistä menestystä ja sitä myötä tietoisuus suomalaisesta muotoilustakin nousee.

 2. Kauniit tyynyt ja tuo kuviointi on se juju. Omat uudet tyynynpäälliset ovat hakusessa, jos jotain syksyistä löytyisi.

  • suvi m Reply

   Niinpä, vekit ja laskostukset ovat juurikin se juju. Toivottavasti löydät mieluiset tyynynpäälliset. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.