Blogimuutto on sujunut onnistuneesti ja nyt on aika jatkaa entiseen malliin. Kurkistetaan vihdoin tarkemmin meidän uudistuneeseen makuuhuoneeseen. Siellähän ryhdyttiin remonttihommiin heti vuoden vaihduttua, kun pyhiä oli vielä jäljellä. Päätyseinällä ollut kalkkimaali poistettiin ja seinissä olleet kolhut fiksattiin. Sitten huoneen kaikki seinät maalattiin tummansiniseksi.

yopoyta

phrena_lamp

makuuhuone

mh_verho

Moni on kysellyt tuosta maalisävystä. Se onkin sitten oma tarinansa. Ihastuin jo vuosi sitten norjalaisen Jotunin Lady-malliston ”St. Paul´s Blue” sävyyn, eikä tuo ihastus vähentynyt tässä kuluneiden kuukausien aikana. Niinpä ennen joulua päätimme hankkia tuota maalia Mankun Haaparannalla asuvan kaverin avustuksella. Jotunin sisustusmaaleja ei valitettavasti myydä Suomessa, joten vähän piti nähdä vaivaa. Ja maalihan piti olla juuri tätä – ei mitään sinnepäin! Haha.

mh_tolomeo

bedroom

yopoydalla

Vielä on pientä fiksausta jäljellä, sillä listat puuttuvat eikä sängynpäätyäkään ole vielä saatu valmiiksi. Päätimme kunnostaa tässä samalla vanhan sängynpäätymme ja mietinkin jo, että pitäisikö se maalata samalla sävyllä kuin seinät. Mutta luulenpa, että maalaamme päädyn jälleen valkoisella. Vaihteeksi on kuitenkin kiva olla kokonaan ilman sängynpäätyä. Yöpöytien virkaa toimittavat Artekin klassikkojakkara ja Iittalan Vakka-säilytyslaatikot.

iittala_vakka

bylassen_stropp

mh_ovelta

Ollaan tykätty tosi paljon makuuhuoneen uudesta värityksestä! Maali on täysin mattapintaista ja sävy näyttää eri valaistuksessa pikkuisen eri väriseltä, kuten kuvistakin huomaa. Välillä sävy näyttää vähän harmaalta ja välillä vihertävältä. Ehkäpä lähin Suomesta saatava ”St. Paul´s Blue” -tyyppinen sävy on Tikkurilan ”Petrooli”, mutta tämä Jotunin maali on minusta sinisempää.

Mitähän seuraavaksi maalattaisiin…?

Translation: Finally some pictures of our repainted bedroom. I could not get Jotun’s ”St. Paul´s Blue” paint colour out of my mind, so finally just before Christmas, we decided to get that paint somehow to Finland (it is not sold here). My husband´s friend lives near the Swedish boarder and was kind enough to send us this paint. The colour is so nice! It varies depending on the light: sometimes the colour seems a little grey and other times a little greenish. The surface is completely matt, which is super nice. I absolutely love our new bedroom look!

 

 

Author

29 Comments

 1. Kaunis kuin mikä! Me muutimme juuri vanhempien makuuhuoneen entiseen työhuoneeseen, jossa on siniseen taittavat tummanharmaat seinät. Kylläpäs maistui unikin hyvin siellä tummassa pesäkolossa. Ja mullakin on muuten tuo Phrena yöpöydällä…pääsee paremmin oikeuksiinsa tummaa seinää vasten. Kivaa loppuviikkoa <3

  P.S. Laitan sulle meiliä pian, kurkkaa posti 🙂

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Ja oikeassa olet tuon Phreanan suhteen.

   Sain mailisi, mutta en ole vielä ehtinyt vastata. 🙂 Kiitos siitä! 🙂

   Mukavaa viikonloppua!

  • suvi m Reply

   Kiitoksia! 🙂 Pellavalakanat ovat Finlaysonin. Saatu aikoinaan blogin kautta… Kovassa käytössä ovat kyllä olleet. 🙂

  • suvi m Reply

   Kyllähän tuolla uni maistuu. 🙂 Olisipa vaan loma, niin voisi löhöillä kaiket päivät. 😀

 2. Näyttääpä tosi kauniilta, ihana sävy, varmasti kannatti maalata!

  • suvi m Reply

   Sävy on minusta aivan ihana! Ja maali levittyi tosi ”herkullisesti” – sillä oli kuulemma mahtava maalata. 🙂

 3. Onpa kivan näköistä. Ihana sävy, en ihmettele, että piti saada juuri se. Onkohan meillä täällä Suomessa vähän vajausta maalivalikoimissa – meilläkin remonttia suunnitteilla, ja olen törmännyt siihen, että joitain potentiaalisia hyviä maalivaihtoehtoja ei saa täältä eikä välttämättä tilattuakaan. Jonkun pitäisi korjata tämä vaje. Kivalta näyttää uusi blogikotisi!

  • suvi m Reply

   Juu, maalin piti olla juuri tätä. Eräästä Jotunin muita maalia myyvästä liikkeestä kävimme tätä maalia kyselemässä, mutta tätä ei saa myydä Suomessa, sillä maahantuoja ei ole suorittanut kaikkia vaadittavia testejä maalille. Säädökset ovat niin tiukat ja testit maksavat…mutta kun tätä maalia nyt kuitenkin myydään laajasti Ruotsissa ja Norjassa, niin eiköhän se meidänkin kotiin sovellu. ;D

 4. Moi! Meillä sama homma edessä eli makkarin päätyseinän uudelleen maalaus. Kalkkimaalattu seinä on kyllä todella hankalahoitoinen. Yritimme sitä pestä ja nyt se on aivan karmea, kun maali liukeni. Kirjoitit, että poistitte kalkkimaalin alta. Miten sen teitte? Tiedätkö voiko kalkkimaalin päälle vaan sutia toista maalia vai onko sen poistaminen välttämätöntä? Huoh, ahdistaa koko juttu, kun kalkkimaali ei ole ehinyt olla kuin muutaman kuukauden. Kiitos, jos viitsit vastata!

  • suvi m Reply

   Kalkkimaaliseinää on kyllä hankala pyyhkiä – tai eihän sitä voi pyyhkiä ollenkaan. Tahrat pitäisi melkeinpä paikkamaalata. Mies hioi maalin pois seinästä. Rautakaupassa neuvoivat mielummin poistamaan maalin kuin maalaamaan sen päälle pohjamaalia tms. Pelasimme siis varman päälle.

 5. On se vaan niin upea. <3

  Valkoinen pääty kyllä raikastaa vielä huonetta valkoisten lakanoiden kanssa.

  Ja jos käytätte vuoteessa vielä useita isoja tyynyjäkin, niin ei sitä päätyä juuri näy tyynyjen takaa. Onko hyvin nukuttanut nyt sinisessä makkarissa?

  Sehän on paras väri unen laatua ajatellen. Se rauhoittaa, hidastaa sydämen sykettä ja laskee verenpainetta. =)

  • suvi m Reply

   Mies on sitä mieltä, että maaalataan pääty siniseksi. 😀 Eli suunnitelma varmaan vaihtuu. Mutta lupasi tehdä minulle toisen valkoisen päädyn kesällä. 😀

   Hyvin ollaan nukuttu. 🙂 Rauhoittavaa fiilistä sitä näin ruuhkavuosien keskellä kaipaakin.

  • suvi m Reply

   Hyvin on nukuttu. 🙂 Ja sininen rentouttaa päivälläkin, kun vilkaisen makkariin päin ja ihailen tuota sävyä. 😀

 6. Onnea uuteen blogikotiin Suvi! Aivan ihana väri makuuhuoneessa, varmasti tulee hyvät unet:) Yritin kurkistella, mihin ratkaisuun päädyitte huoneen (lattia)listojen suhteen. Meillähän maalattiin makkari tummanharmaaksi ja ajattelin, että jos maalaisi myös lattialistat… Mun mielestä sängynpääty olisi ollut aika makea myös sinisenä, mutta varmasti pitkäikäisempi valinta säilyttää valkoinen väri.

  • suvi m Reply

   Kiitoksia! <3

   Mies haluaisi tuonne korkeammat listat, mutta minusta olisi taas hassua jos yhdessä huoneessa olisi erilaiset listat…tai haittaisikohan se…? Listojen maalaaminen voisikin olla tosi hyvä ratkaisu! Ne eivät paljon edes erottuisi seinästä, jolloin tulisi vähän listaton fiilis. Ja toisaalta se olisi trendikäs sävy-sävyyn ratkaisu. 🙂

   Sängynpäädystä onkin nyt kai sittenkin tulossa sininen. 😀

  • suvi m Reply

   Juu, Haaparannan maalikaupasta miehen kaveri sen haki. Täytyypä selvittää mikä kauppa se oli – en enää muista. Mutta taisi löytyä googlettamalla… 🙂

 7. on kyllä kaunis tuo sävy! Ihastelin sitä Stylizimo-blogissa jokin aika sitten. Harmi että suomen valikoimista ei löydy kovin laajaa sinisten valikoimaa. Itse olen päätymässä makuuhuoneeseen Tikkurilan Denimiin. Hieman olisin halunnut sävyyn lisää harmautta, mutta kun ei löydy niin ei…

 8. Onnistunut muutos. Meillä on tummanharmaat jalkalistat, sävytetty samalla sävyllä kuin ikkunoiden pokat ja ovet, joten näin ollen erottuvat hyvin vähän harmaasta lattiastamme. Työhuoneeseen tuli yllättäen myös harmaata tapettia, niin ei erotu siitäkään.

 9. Hei!

  Aivan mielettömän hyvä tuo maalin sävy. Viititkö kysyä pika pikaa, mistä liikkeestä ostettu? Olen viikonloppuna menossa haaparantaan, niin voisin käydä kurkkaamassa putiikissa.

 10. Tosi kaunis sävy. Olen miettinyt pitkään ns petroolin sävyä ruokailutilaan. Ja vaikka siihen ei paljoa sinertävää seinäpintaa tulisikaan, olen pelännyt että se olisi liian tumma, koska seurana on vanha tummahko puupöytä….katsotaan.

 11. Pingback: Sävy sävyyn - Meillä Kotona -blogit

 12. Pingback: Viisi vuotta tässä kodissa - Valkoinen Harmaja

 13. Pingback: valkoinen makuuhuone - sisustus-fi.com

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.