Ennen kuin käännetään katse tulevaan vuoteen ja sen tuomiin sisustustrendeihin, ajattelin listata vuoden 2016 parhaimmat sisustusuutuudet. Valitsin omat suosikkini seitsemästä eri kategoriasta keskittyen suomalaisiin brändeihin. Vuoden 2016 sisustuksellisesti parhaat poiminnat, olkaa hyvä:

Paras yhteistyömallisto

iittala_ixi_pause_for_harmony_2016_inspiration_rgb_horisontal7_jpg

Photo: Iittala

Vuoden 2016 parhaaksi yhteistyömallistoksi valitsen Iittalan ja Issey Miyake Design Studion ”Pause for Harmony” malliston, josta olenkin vuoden aikana kirjoitellut blogissani yhteistyön merkeissä. Mallisto sisältää upeita, ajattomia sisustustuotteita astioista kodintekstiileihin. Pause for Harmony -malliston tuotteet ovat monikäyttöisiä ja niitä voi helposti yhdistää muihin astiasarjoihin. Yhteistyön myötä Iittala sai roppakaupalla kansainvälistä huomiota ja saamme olla ylpeitä tästä suomalaisesta brändistä.

Paras tekstiili

woodnotes

Photo: Woodnotes

Vuoden 2016 parhaaksi tekstiiliksi valitsen Woodnotesin ”Big Stripe” maton. Matossa on 10 cm leveät raidat ja värivalinnan mukaan matosta saa joko hyvin hillityn ja klassisen tai hyvinkin rohkean ja persoonallisen version. Värivaihtoehtoja on 24 ja standardimalleja kahdella värivaihtoehdolla on viisi erilaista.

Paras huonekalu

adea-mr-jones-sohva

Photo: Adea

Parhaaksi huonekaluksi valitsen kotimaisen Adean ”Mr. Jones” sohvan. Sohva mukailee klassista Howard-sohvan muotokieltä, mutta nykypäivän otteella. Mr. Jones -sohva henkii nykypäivän sisustustrendejä ja on saanut mukavasti huomiota myös muissa Pohjoismaissa. Koeistuin sohvaa Habitaressa ja ihastelin sen ”älypehmustetta”, joka palautui itsestään takaisin muotoonsa. Istuinmukavuus on huippua!

Paras sisustusesine

marimekko_kevat4

Photo: me (styling for Marimekko)

Vuoden 2016 parhaan sisustusesineen valinta on helppo: Marimekon Urna-maljakko. Carina Seth-Andersonin suunnittelema eleetön vaasi on kaunis sellaisenaankin, mutta lähes mikä tahansa kukkakimppu, risuoksa tai vaikkapa hyasinttiasetelma näyttää siinä kauniilta. Maljakosta lanseerattiin myös harmaa ja vihreä versio.

Paras esiintulo

matri-201631319-web

Photo: Matri

Vuoden 2016 parhaan esiintulon teki minusta perniöläinen Matri. En ollut kuullutkaan kyseisestä yrityksestä, mutta heidän kaunis osasto Habitaressa sekä upeasti stailatut kuvat ympäri sisustuslehtiä ja -blogeja kiinnittivät varmasti monen huomion. Nykyisin suomalais-saksalaisessa omistuksessa oleva yritys valmistaa laadukkaita sänkyjä sekä makuuhuonetekstiileitä.

Paras sisustustapahtuma

habitare2016-2925

Photo: me (from Habitare)

Vuoden 2016 parhaaksi sisustustapahtumaksi on ehdottomasti valittava Habitare-sisustusmessut. Habitare uudistui tänä vuonna hienosti ja upeasti stailatut messuosastot pääsivät ansaitsemallaan tavalla esille. Mieleen jäivät värikkäät messuosastot ja kansainvälinen tunnelma.

Paras brändiuudistus

familon_1779

Photo: Familon

Vuoden 2016 parhaimman brädiuudistuksen tunnustuksen antaisin kotimaiselle Familonille. Familon on uudistanut vuodemallistoaan entistä sisustuksellisemmaksi. Sänkyjen ilme on muutettu entistä yhtenäisemmäksi muiden Familon-tuoteryhmien kanssa. Visuaalisena ihmisenä suurimman vaikutuksen minuun ovat tehneet kuitenkin kauniisti stailatut kuvat ja ajan hermolla olevat makuuhuonetekstiilit.

Olisitko valinnut samoin?

Lue myös: Avotakan valinnat: vuoden 2016 parhaat kotimaiset kalusteet


Translation: Before the year ends, I like to take a look back and choose my favourites in different interior categories. I focus on Finnish brands only. My 2016 interior awards go to the following categories and brands: Iittala and Issey Miyake for best collaboration line ”Pause for Harmony” / Best textile: Woodnotes ”Big Stripe” rug. / Best furniture: ”Mr Jones” sofa from Adea. / Best interior accessory: Urna vase from Marimekko. / Best emerge: Matri. / Best interior event: Habitare Fair. / Best brand renewal: Familon.

 

Author

4 Comments

 1. Tämä postaus kuvastaa jälleen sinun ammattitaitoasi sisustusbloggaajana. Tykkään todella.

  • suvi m Reply

   Voi että Tanja, kiitos kovasti kivasta kommentistasi! 🙂 Tulipa hyvä mieli. 🙂

 2. maarit jokela Reply

  Hei!Kaikki kuvat oli kauniita ja hyvällä maulla valittuja!Mietin vai usein että suomalainen muotoilu on aika hintavaa eikä monella ole varaa ostaa tuotteita ainakaan useita vuoden aikana!Kiitos Sinulle blogistasi,seuraan sitä ja haaveilen aina kaikesta kauniista!Hyvää Uutta Vuotta 2017!

  • suvi m Reply

   Kiitos sinulle kommentistasi! 🙂

   Usein saattaa lopulta tulla kalliimmaksi ostaa halvempaa, kun sellaiset hankinnat eivät useinkaan ole kovin pitkäkestoisia. Minäkin mielummin säästän pidemmän aikaa johonkin hankintaan kuin hankin ”kakkosvaihtoehdon”, jos vain mahdollista.

   Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.