Viime viikon sunnuntaina napputtelin kotimme myynti-ilmoituksen Etuoveen. Kodin myyntiin liittyy monenlaisia tunteita ja varsinkin ennen myynti-ilmoituksen tekemistä fiilikset heittelivät edestakaisin. Välittäjät ovat arvioineet kotimme, ilmoitus on julkaistu ja nyt innolla odotamme mitä tämä matka tuo tullessaan.

Joulun alla kerroin blogissani myyntipäätöksestä ja siitä, kuinka päätös on vaatinut sulattelua. Olimme puhuneet ja haaveilleet kodin myynnistä useamman kuukauden, mutta ajatuksella että ”sitten joskus”. Pitää olla varoivainen, mitä toivoo, sillä asiat lähtivätkin etenemään kuin itsestään ja nyt ollaan tässä pisteessä, että koti on myynnissä Etuovessa.

Yritämme myydä kotia itse – miksi? Suurin syy siihen on se, että some-kanavieni kautta koti saa joka tapauksessa paljon näkyvyyttä ja voin hyvin ottaa myyntikuvat itse. En halua, että kotimme stailataan myyntiä varten, sillä tämä koti on monelle jo niin tuttu ja useat tietävät miltä kodissamme näyttää, joten olisi kummallista jos se stailattaisiin eri näköiseksi. Etuovesta näen statistiikan kuinka paljon kohde on saanut näkyvyyttä ja sitä on kertynyt aikalailla (mitä varmasti edesauttoi Iltalehden tekemä juttu).

Toki tarvitsemme myös kiinteistövälittäjien asiantuntemusta. Olemme pyytäneet kodistamme hinta-arvion kahdelta välittäjältä ja niiden perusteella määrittelimme ilmoituksessa olevan hinnan. Täytyy myöntää, että hinta oli vaikein kohta täyttää ilmoitukseen, sillä kaksi arviota poikkesivat toisistaan jonkin verran. Mutta ainahan se myyntihinta määräytyy vasta sitten neuvotteluissa.

Myös kaupantekovaiheessa tarvitsemme kiinteistövälittäjän ammattitaitoa ja olemme sopineet, että heitä käytetään sitten siinä vaiheessa. Kuntotarkastuksen tekijä päätetään yhdessä mahdollisen ostajan kanssa, jotta se on molemmille osapuolille sopiva ratkaisu. Välityspalkkio on kuitenkin aikamoisen suuri ja koska välittäjää voi käyttää myös vain osaan myyntiprosessin vaiheita, päätimme kokeilla tällaista tapaa.

Toki meille jää paljon työtä vielä myynti-ilmoituksen julkaisun jälkeen. Viestittelemme kiinnostuneiden kanssa ja vastailemme kysymyksiin. Sovimme näyttöjä ja esittelemme kotiamme kiinnostuneille itse. Pandemia-aika tuo toki haasteita esittelyille, mutta mielummin esittelemmekin kotiamme yhdelle perheelle kerrallaan kuin pitäisimme avoimia näyttöjä.

Moni on ihmetellyt miksi myymme kotiamme. Päällimmäinen syy on se, että elämäntilanteemme on muuttunut, kun lapset ovat kasvaneet teini-ikään ja haluamme muuttaa toiselle alueelle. Haluamme panostaa enemmän oleskeluun mökillä Villa Fregatissa, eikä iso omakotitalo enää ole meille se paras asumismuoto. Seuraava koti on tiedossa ja kerron siitä kyllä sitten tarkemmin, kun voin. Seuraavan kodin pieni remontointi ja sisustaminen innostaa kovasti, enkä malttaisi odottaa, että pääsemme laittamaan sitä!

Tietysti luopuminen tästä kodista on todella haikeaa myös ja omat fiilikseni ovat heilahdelleet suuntaan jos toiseen. Tähän kotiin liittyy paljon rakkaita muistoja ja tämä on ollut kaikinpuolin unelmiemme koti. Mutta olemme vakuuttuneita, että myyntipäätös oli oikea ja seuraavasta kodista tulee aivan yhtä rakas. Koti on siellä, missä perhe on.

Nyt minulla on päällimmäisenä fiiliksenä malttamattomuus. Kuten aiemmin kirjoitin, meillä ei ole kiire ja olemme varautuneet siihen, että tällaisissa isoissa asioissa prosessi voi olla pitkä, mutta kärsimättömälle luonteelle odottaminen ei ole helpoin tehtävä. Uskon ja luotan siihen, että tässäkin asiassa kaikki etenee niinkuin on tarkoitettu…

Author

12 Comments

 1. Tsemppiä prosessiin ?!! Kaikki sujuu varmasti hyvin! Kotimme on upea!! Rakensimme vähän teidän jälkeen ja blogiisi oli inspiraatio moneen? meillä juuri samankaltainen uusi mietintä menossa. Uutta kotia ei ole vielä toki löytynyt. Luopuminen joskus tästä omasta unelmakodista on varmasti vaikea! Silti, koti on siellä missä on perhe!

  • Suvi M Reply

   Kiitos paljon! 🙂 Ja ihana kuulla, että olet saanut täältä inspistä. Niin ne elämäntilanteet muuttuu ja asumiskuviot sen myötä…

 2. Meillä ihan samat fiilikset joten voin helposti yhtyä sanomisiisi. Olemme asuneet yli 15v meille rakkaassa ja upeassa Kannustalossa. Molemmat pojat muuttaneet omilleen joten 200 neliöinen talo on ihan liian suuri meille ja kun vietämme paljon aikaa loma asunnollamme. Meillä koti on ollut myynnissä 1kk ja lupaava tarjous on tullut. Silti olen välillä kahden vaiheilla vaikka päätös on tehty. Voimia hankkeeseen. Tunteet menevät ihan vuoristorataa täällä meillä.

  • Suvi M Reply

   Tsemppiä sinnekin! 🙂 Tunteet kyllä heilahtelevat laidasta laitaan, mutta uskon, että ratkaisumme on oikea. Tämä on ollut unelmien koti ja seuraavaksi se saa olla sitä jollekin toiselle perheelle.

 3. Tulemme varmaan tässäkin asiassa vielä perässä. Teidän koti toimi inspiraationa myös meidän 2014 valmistuneelle omakotitalolle. Ajatus tästä kodista joka on jokaista kulmaa myöden omien toiveiden mukaan suunniteltu kirpaisee, mutta kunhan nuorin lapsista päättää alakoulun, voi olla meillä myös edessä muutoksia. Tsemppiä myyntiprosessiin ja onnea uusiin tuuliin!

  • Suvi M Reply

   Tosi ihana kuulla, että meidän koti on toiminut inspiraation lähteenä. <3 Kiitokset tsempeistä - sitä ainakin tällainen kärsimätön luonne tarvitsee... 😀

 4. Jännittävää, onnea kodin myyntiin! Jos talonne olisi lähempänä, voisin innostua ihanasta kodista. Ja odotan jo remppapostauksia uudesta kodista. ?

  • Suvi M Reply

   Kiitos paljon! 🙂 Innolla odotan, että päästään etenemään myös uuden kodin suhteen…

 5. Minusta on mahtavaa, että ihmiset uskaltavat tehdä kodin suhteen elämäntilanteeseen sopivia järkeviä muutoksia. Että ei ole pakko pitää kiinni vanhasta, vaikka se olisikin vielä ihana, jos se ei enää palvele kuten ennen. Onnea matkaan! Mielenkiintoista päästä seuraamaan uuden kodin remonttia ja uusia kuvioita 🙂

  • Suvi M Reply

   Tosi ihana kuulla! 🙂 On kivaakin saada tällaista muutosta elämään ihan vain vaihtelun vuoksi (vaikka se ei tietenkään ole syy myymiseen). Odotan innolla, että päästään remppaamaan!

 6. Tunnistan niin hyvin nuo tunteet, mutta varmasti olette hyvän päätöksen tehneet. Nyt pari vuotta talon myynnin jälkeen kaipailen jotain tiettyjä juttuja, mutta meinaan unohtaa esim. kaiken sen pihatyön määrän jne. Koti on onneksi siellä missä perhekin ja meillä ainakin lapsilla säilyneet ystävyydet myös vanhan kodin lähiympäristöön. Kaikki järjestyy <3

  • Suvi M Reply

   Ihana saada vertaistukea Kerttu! <3 Minäkin uskon, että kaikki järjestyy niinkuin kuuluukin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.