Asuntomessut alkaa olla jo melkoisen kattavasti käsitelty sisustusblogeissa, eikä minullakaan ollut tarkoitus tehdä niistä enää enempää postauksia (no, ehkä yhtä lukuunottamatta). Mieleeni jäi kuitenkin pyörimään muutama huonekalu ja sisustustekstiili, jotka voisin mieluusti kotiuttaa meillekin. Niinpä ajattelin koota suosikkituotteeni tähän postaukseen ikään kuin haavelistaksi – kaikkeahan ei tietenkään tarvitse oikeasti hankkia. Haaveilukin on ihan mukavaa.

asuntomessut2016-9304

Ehkä kaikista eniten ihastuin messuilla tähän talo Koskelan makuuhuoneeseen. Käsinpainettu pilkullinen päiväpeitto on aivan ihana! Se on Tikausta. Ihastuin kovasti myös Woodnotesin pikkupöytään, josta uutuuskokona ilmestyy pian myös matalampi versio. Se olisi oiva vaihtoehto Vitran ”Occasional” pikkupöydälle, josta haaveilin ikuisuuden, mutta johon olen sittemmin kyllästynyt, kun tuntuu, että se löytyy nyt jo niin monesta blogikodista. Kokonaisuudessaan tämän makuuhuoneen sisustus oli todella onnistunut.

kannustalo_pohjanmaa-7694

Ihastuin kovasti myös Ikean ”Vittsjö” hyllyihin, jotka bongasin jo keväällä vieraillessani Kannustalo Pohjanmaassa juuri sisustuksen valmistuttua. ”Vittsjön” matalammat hyllyköt voisivat sopia tosi nätisti meidän olohuoneen nurkkaukseen, kuten aiemmin jo kirjoittelin ”Uusi hylly?” postauksessa. Tässä ruokailutilassa ovat myös pitkäaikaiset haavetuolini Carl Hansen & Sonin ”Wishbonet” tai ”Y-tuolit” – tämä tuolihan on ollutkin meillä koekäynnillä (postauksessa ”Ruokapöydän tuoleista taas”).

kannustalo_pohjanmaa-7648

Toinen vahva ehdokas olohuoneen sivupöydäksi voisi olla myös tämä Pohjanmaa-talossa nähty siro hyllykkö. Se on Gubin  ”Gamfratesi”. Budjetti on vaan tässä aika eri luokkaa kuin Ikean hyllykössä. Toki tämä on myös paljon ylellisemmän oloinenkin. Mutta ehkäpä sivupöydäksi löytyy vielä kukkarolle sopivampi ratkaisu, joka ei kuitenkaan ole kumpikaan näistä…

asuntomessut2016-9201

Kiinnitin asuntomessuilla paljon huomiota myös lastenhuoneiden sänkyratkaisuihin, sillä meillä on jo tosi pitkään ollut suunnitteilla rakentaa lastenhuoneisiin sängynaluslaatikosto tai -kaapisto. Asuntomessuilta bongasin parikin vaihtoehtoa ja tässä niistä toinen. Tämä tyylikäs sänkylaatikosto löytyi Lakka Lakeudesta. Täytyykin kysäistä Sannalta mistä tämä säilytyskaluste onkaan hankittu. Myös Honka Markki -talosta löytyi vastaavanlainen säilytysratkaisu, mutta vanerisena (kuva siitä löytyy postauksesta ”Ensitunnelmia Seinäjoen Asuntomessuilta”).

asuntomessut2016-9349

Menun ”Afteroom” tuolit pääsivät hienosti oikeuksiinsa tässä kauniissa ruokailuryhmässä, joka löytyy kohteesta Kotola. Nämä tuolit ovat todella kauniin sirot ja uskoisin, että näistä tulee vielä ajattomat designklassikkot. Kyllä, voisin kotiuttaa jos tarvetta olisi.

asuntomessut2016-9253

Ihanat tuolit (tuolifriikkihän niitä aina bongailee) ovat myös nämä Woodnotesin ”Siro+” tuolit. Tämän kuvan valitsin tähän postaukseen kuitenkin kauniin taideteoksen takia. Olen ajetellut, että jossain vaiheessa haluaisin hankkia omaan kotiin jonkin pienen taideveistoksen tai keramiikkateoksen ja nämä Päivi Rintaniemen työt kolahtavat juuri omaan makuuni. Jonain päivänä…

kannustalo_pohjanmaa-7553

Tämä hurmaava betonijakkara jäi myös mieleeni Pohjanmaa-talosta. Jakkara on Granitista, joten se on ihan realistinen sisustushaave. Sopisi hyvin myös terassille.

asuntomessut2016-9251

Meinasin jo itsekin yllättyä – eikö yhtään valaisinsuosikkia? No, löytyihän kuvasaldosta tämä ihanuus, joka oli sijoitettu Koskela-talon keittiöön. Valaisin taitaa olla Menun ”Franklin”. Aivan ihana, mutta jää haaveksi, sillä meillä ei ole tälle sopivaa paikkaa.

Kiinnitin asuntomessuilla eniten huomiota messutalojen sisustuksiin. Rakenteelliset ratkaisut tai talotekniikka ei niin paljon kiinnosta tässä elämäntilanteessa, kun emme ole rakentamassa uutta taloa. Tässä juuri Mankun kanssa kierreltiin omalla pihalla ja todettiin, että tämä meidän Harmaja on edelleen yhtä ihana kuin silloin, kun vasta tästä haaveilimme. Tontti vaan voisi olla parempi…ja olisi pitänyt ottaa yläkertavaraus.

Joko olette käyneet Seinäjoen asuntomessuilla? Mitä jäi erityisesti mieleen?


Translation: I decided to write a blog post on my favourite pieces of furniture and textiles in the Finnish Housing Fair and here they are. My special favourite was the bedroom (in the first pic) in which I absolutely loved the bed spread from Tikau as well as the small table from Woodnotes. I also loved the ”Vittsjö” shelves from Ikea and the Wishbone chairs from Carl Hansen & Son. Another alternative to Vittsjö shelves could be ”Gamfratesi” from Gubi (it would require more budjet also). I was especially interested in storage systems in children’s rooms and here’s one of my favourites (the 4th pic). Loved also the Afteroom chairs from Menu and sculputures by Päivi Rintaniemi. Small stool from Granit looked also nice in the bathroom of the Pohjanmaa house. And of course I had to choose one lamp also: it is ”Franklin” from Menu (in the last pic).

Author

19 Comments

  • suvi m Reply

   Ok, kiitos tiedosta! 🙂 Pitääpäs tutkia tarkemmin…

 1. Saapa nähdä tuleeko messuilla käytyä -kiinnostaisi kyllä, mutta matka ja lapset… Hmm.

  Rakastan woodnotesin tuotteita ja noita Siro-tuoleja harkitsin meille ruokapöydän tuoleiksi. Olisi pitänyt kuitenkin tilata koeistumatta, joten päädyin muihin. Tuo pikkupöytä woodnotesilta meillä sen sijaan löytyy, ja se on IHANA! Plussaa on ettei ole liikaa esiintynyt blogeissa jne.

  • suvi m Reply

   Tuo Woodnotesin pikkupöytä on kyllä tosi ihana! Kuten myös muutkin heidän tuotteensa, mutta jotenkin tuo pikkupöytä miellyttää erityisesti. Ja niinpä, plussaa tulee siitä ettei se (ainakaan vielä) ole liian nähty.

  • suvi m Reply

   No sellaista sattuu… 🙂 Tuo päiväpeite on kyllä tosi hieno! Tykkään hirmuisesti. 🙂

 2. Jatkaakin vielä; tuota Franklin-lamppua en ymmärrä yhtään. En ottais, vaikka ilmatteeksi saisin. Ehkä joskus valaistun ja ymmärrän.

 3. Ava Roomin pikkuparvi on ollut vuoden omalla ostoslistalla, kunhan lapsi hiukan kasvaa. Kävin asuntomessuilla katsastamassa myös Markin vanerisängyn. Oletan, että siinä on kaapit täyssyvien laatikoiden sijaan, mutta puusepällä teettäminen on myös varteenotettava vaihtoehto. Lukisin mielelläni myöhemmin, miten teidän sängynalussäilytyssuunnitelmat lastenhuoneissa etenevät.

  • suvi m Reply

   Juu, mielellään kyllä kirjoittelen meidän sängynaluslaatikoista jos sellaiset joskus saadaan hankittua / tehtyä itse. 😉 On niin paljon hommaa, että ei meinaa kaikkea ehtiä. Mutta olemme ensisijaisesti ajatelleet, että nikkaroisimme ne itse (tai siis Mankku nikkaroisi ;)), mutta saa nähdä miten on aikaa…

 4. Messut kierretty ja toisenkin kerran vois vielä kiertää, kun jäi paljon huomaamatta kun oli niin paljon juttuja! Kotola, Koskela, Honkamarkki ja Pohjanmaa on ihan must-kohteet! Kotolaan muuttaisin vaikka heti. Mä bongasin aika monesti kohteesta unidrain (en tiiä kirjotetaanko se noin) lattiakaivon. Eli kaato seinän vieressä ja pitkä kaivo, jonka päällä vielä laatta. Ei näy metallihässäkät ollenkaan. Muutamassa saunassa oli paneloitu vaneerilla seinät ja suoja päälle. Nättiä! 🙂

  • suvi m Reply

   Samat suosikit minullakin! 🙂 Unidrain on tosi kätevä, kun voi valita suuremman laatan, sillä kaato tehdään eri tavalla kuin perinteisessä lattiakaivossa. Meilläkin on sellaiset (mutta se vanhempi, ritilämalli).

 5. Meillä on nuo AVARoomin pikkuparvet molemmilla tyttärillä. Imevät aivan uskomattoman määrän tavaraa ja ovat todella tukevat ja kauniit. Hinta kirpaisi, muttei olla kaduttu yhtään.

  • suvi m Reply

   Onpa kiva kuulla! 🙂 On kyllä tyylikäs sänky/säilytyssysteemi.

 6. Meillä uusien tuolien hankinta juuri ajankohtainen ja upeita tuoleja olet löytänyt messuilta! Olen selaillut eri nettikauppoja ja yrittänyt löytää tuoleja jotka olisivat kauniit, mutta miellyttäisivät myös miestäni. Hänelle kun kelpaavat vaan tuolit joissa voi istua ”tuntikausia”. Tuleeko mieleesi tuolifriikkinä tuoleja joissa istuinosa olisi pehmustettu? Kiitos ihanasta blogista 🙂

  • suvi m Reply

   Monia designtuoleja saa myös pehmusteella, kuten vaikkapa seiskatuoleja (jotka meillä on) tai sitten vaikkapa tuota tässäkin postauksessa näkyvää Woodnotesin Siro-tuolia. Minulla on tarkempaa kokemusta seiskatuoleista ja tykkään kyllä istua niissä. 🙂

 7. Hei! Meillä on ollut pehmustetut seiskatuolit vajaa 10 vuotta ja lapsia on ollut taloudessa 7 vuotta. Yllättävän hyvin ovat säilyneet, mutta nyt olen yrittänyt selvittää miten kangasosa pitäisi pestä ja voiko sitä pestä? Tautisen hyvät istua edelleen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.