Kaupallinen yhteistyö: Baileys
Pikkujoulukausi alkaa pian olla vilkkaimmillaan. Meillä on aina ollut tapana järjestää pieniä illanistujaisia kavereiden kanssa ja nautimme Mankun kanssa molemmat rentojen kutsujen järjestämisestä ja etenkin mukavasta seurasta. Monet kamut muistelevat vieläkin bileitä meidän opiskelukämpässä. No, ajat ovat muuttuneet ja suurin osa on perheellisiä, joten illanistujaistenkin luonne on muuttunut.
Päätimme pari viikonloppua takaperin järjestää illanistujaiset melkoisen nopealla aikataululla. Tarjoiluihin suunniteltiin suolaista naposteltavaa (mm. fondueta) ja jälkiruoaksi löysin aivan ihanan ja helpon Baileys Rockyroad Fudge -reseptin Australiasta. Ennen vieraiden tuloa minä siivoilin ja Mankku kokkaili herkkuja. Päätin ottaa kuvat herkuista ennen vieraiden tuloa, jotta voisimme sitten keskittyä yhdessäoloon.
Vaan kuinkas siinä kävi? Lopulta koko kemut menivät puihin, kun kukaan ei päässytkään tulemaan. Oli vatsatautia, vaihtuneita työvuoroja ja kaikenlaista mikä ruuhkavuosiin liittyy. Loppujen lopuksi siinä ei käynyt kuinkaan, sillä me vietimme Mankun kanssa hauskan illan kotona kahdestaan. Katsottiin saunatuvalla leffoja ensi kertaa remontin jälkeen ihan vain kaksin ja maisteltiin Baileysta sekä suussasulavaa Rockyroad Fudgea. Loput Rockyroad Fudget laitettiin pakkaseen, mutta aika nopeasti nekin hupenivat sieltä seuraavan viikon kuluessa makean nälän yllättäessä. Baileysia odottaa vielä kylmässä, joten voidaan hyvin järjestää uusi ilta niin, että se varmasti sopii kaikkien kalentereihin. Ja Rockyroad Fudgea tehdään varmasti uudestaankin!
Baileys Rockyroad Fudge
50 ml Baileysiä
200 g tummaa suklaata
20 g suolatonta voita
100 g kondensoitua maitoa
50 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä
75 g maissijauhokeksejä
200 g minivaahtokarkkeja
150 g valkoista suklaata
- Kaada Baileys, karkeasti paloiteltu tumma suklaa, voi ja kondensoitu maito kuumuutta kestävään kulhoon. Sulata seos vesihauteessa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Anna sen jälkeen seoksen jäähtyä jonkin verran.
- Sekoita sekaan pähkinät, murennetut keksit, vaahtokarkit ja 100 g valkoista suklaata.
- Kaada koko seos vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa 2-3 tuntia, kunnes seos on kiinteää. Me käytimme halkaisijaltaan 20 cm vuokaa.
- Leikkaa paloiksi.
- Sulata loput 50 g valkoista suklaata ja koristele sillä fudgepalat. Anna jähmettyä n. 5 minuuttia.
- Nautiskele.
Lisää reseptejä löytyy Baileysin facebook-sivulta >>
Alkoholilainsäädännöstä johtuen kommentointimahdollisuus on poistettu tästä blogipostauksesta.
Comments are closed.