Kuvissa näkyvät kuviolliset tekstiilit saatu
osana IG-yhteistyötä Boråstapeterin kanssa

Monena vuonna olen vuodenvaihteessa tehnyt katsauksen seuraavan vuoden sisustustrendeihin. Parin viime vuoden aikana moisen listauksen tekeminen ei ole enää tuntunut yhtä mielekkäältä kuin aikaisemmin. Toki trendit kiinnostavat minua edelleen, mutta sitäkin enemmän minua kiehtoo oma tyyli ja sen heijastuminen sisustuksessa. Persoonallinen tyyli kyllä listataan yhdeksi sisustustrendiksi, hah.

Kun monena vuonna tein sisustustrendikoosteita blogiin, huomasin etteivät trendit muutu kovinkaan paljon vuodesta toiseen. Se on tietenkin hyvä asia, sillä olisihan se kammottava ajatus, että vähän väliä sisustusta pitäisi muuttaa trendien takia. Ja tuskin kovin moni edes sisustaa kotiaan noudattaen trendejä. Instagram-sisustustrendit ovat asia erikseen; siellä näkee selkeästi johonkin tiettyyn tyyliin sisustettuja koteja (aiempina vuosina esim. boho-tyyli oli siellä yksi trendeistä).

Kotoisuus ja viihtyisyys on yksi tämän hetken trendeistä

Mielenkiintoisinta sisustustrendejä analysoitaessa on minusta se laajempi kuva, mitä trendit heijastavat, ei välttämättä yksittäiset materiaalit tai tuotteet. Tällä hetkellä kotoisuuden ja viihtyisyyden sanotaan olevan yksi sisustustrendeistä heijastaen vastapainoa epävakaalle maailmantilanteelle. Kodista halutaan luoda tunnelmallinen turvapaikka. Tämä ”sisustustrendi” kuulostaa minusta kaikista kiehtovimmalta.

Tärkeintä minusta sisustamisessa on löytää oma tyyli

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, minusta on tärkeää tunnistaa trendit, sillä se voi auttaa tekemään ajattomampia valintoja (jos se on pyrkimys). Tärkeintä minusta sisustamisessa on löytää oma tyyli. Sitä voi sitten halutessaan maustaa pienesti sisustustrendeillä jos kaipaa vaihtelua.

En ole koskaan tietoisesti etsinyt omaa sisustustyyliäni, vaan se on muotoutunut itsestään vuosien varrella. Uskon, että tyyliini vaikuttaa todella paljon siskoni sisustusammattilaisen huomiot samoin kuin vanhempieni tyyliperintö. Arvostan hyvää muotoilua ja ajatonta tyyliä. Koska arvostan paljon kotiin hankittuja huonekaluja, minun olisi vaikeaa luopua niistä ilman järkevää syytä. En pystyisi perustella itselleni sitä, että vaihdan esimerkiksi sohvan siksi, että haluaisin trendikkäämmän.

Vallitsevat sisustustrendit näkyvät toki myös omassa sisustustyylissäni. Sen huomaa helposti vaikka blogin arkistoja selaamalla. Sisustusfilosofiani on aina ollut se, että pyrin sisustamaan suuressa kuvassa mahdollisimman ajattomasti, mutta maustan kokonaisuutta ripauksella sisustustrendejä.

Myös koti vaikuttaa sisustustyyliin. Aiemmin asuimme modernissa omakotitalossa ja nyt 1800-luvun alkupuolella rakennetussa kivitalossa. Vanhan talon arkkitehtuuri luo vahvan tyylin kotimme sisustukseen nyt, vaikka kaikki huonekalut ovat samoja kuin edellisessä kodissa.

Oma tyyli tulee esiin siinä, miten yhdistelet eri asioita

Sisustuksessa minulle tärkeää ovat kontrastit. Tykkään yhdistää sisustuksessa modernia ja klassista tyyliä – se oli tyylini kulmakivi myös silloin, kun asuimme modernissa omakotitalossa. Nyt asumme vanhassa talossa ja se saa näkyä myös sisustuksessa sopivin ripauksin. Vastapainoa tuovat modernit klassikot huonekaluina ja valaisimina. Oma tyyli tulee esiin siinä, miten yhdistelet eri asioita.

Tässä kodissa voin joko vahvistaa vanhan talon tyyliä tai korostaa modernimpaa ilmettä. Se onnistuu kätevästi erilaisin yksityiskohdin: esim. runsaskuvioiset tekstiilit vahvistavat klassista tyyliä kun taas minimalistisimmilla esillepanoilla ja värimaailmalla korostuu modernimpi ilme. Tuollaisesta sisustusleikittelystä pidän kovasti!

Meillä oli Annen kanssa eilen tosi kiva sisustustrendiaiheinen Koti-Live Instagramissa ja sen innoittamana kirjoitinkin tämän postauksen. Tästä linkistä pääset katsomaan tallenteen jos aihe kiinnostaa. Pohdimme livessä myös omaa sisustustyyliä.

Ja jos sisustustrendilistaukset kiinnostavat, niin kannattaa lukea Maijan trendikooste Finnish Design Shopin blogista.

Mitä mieltä sinä olet sisustustrendeistä? Entä oletko löytänyt oman sisustustyylisi?

Author

7 Comments

 1. Hieno kirjoitus, juuri tuollaista suhtautumista sisustukseen ja trendeihin olen kaivannut muiltakin! Itse yritän noudattaa samaa linjaa. Ihana koti teillä siellä Kokkolan sydämessä. Ja vielä toive: kirjoitathan usein tänne blogiin, Instagram ei millään muotoa korvaa blogia.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! <3 Yritän kyllä ehtiä kirjoitella blogiin aina kun ehdin ja inspiraatiota löytyy. 🙂

 2. Instagram on huono. Se omistaa kaiken, mitä sinne laitatte. Sinne pitää ilmoittautua. Blogi on paras. Seuraan vain blogeja – niitä, mitä on jäljellä.

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla, että seuraat vielä blogeja! 🙂 Instagramissa on omat hyvät ja huonot puolensa.

 3. Hieno kirjoitus! 🙂
  Onko sulla taas postaus tuosta seinäpaneelin teosta? Muistelin että olisi, mutten löytänyt.

 4. Ihanan rauhallinen värimaailma teidän kotona! Ja hieno näkökulma sisustukseen. Oma tyyli on aina paras tyyli, vaikka sitä voi olla joskus yllättävän vaikea toteuttaa, koska yleensä saatavilla on pääasiassa vain tämän hetken trendituotteita. Joskus joutuu metsästää kauankin, ennen kuin löytää jonkin tietynlaisen valtavirrasta poikkeavat ratkaisun. Tai sitten se pitää tehdä itse, jos taitoa riittää… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.