Kaupallinen yhteistyö: Iittala

Voi kuinka odotinkaan perjantai-iltaa kiireisen työviikon jälkeen! Olimme suunnitelleet, että menemme minun vanhempien luo kylään ja teemme sushia ensimmäistä kertaa ihan itse. Iittala pyysi minua kattamaan illanistujaiset ihanilla ”Pause for Harmony” malliston tuotteilla, joten päätin pakata Iittala X Issey Miyake astiat mukaani ja tehdä kattauksen vanhempieni kauniissa kodissa tämän sushi-illan merkeissä.

Onneksi meidän perheessä on innokas ruuanlaittaja ja leipoja (Mankku), niin minä sain keskittyä kattaukseen ja kuvaamiseen sillä välin kun Mankku ja lapset rullasivat sushia. Meidän äiti ja isi saivat rauhassa katsella Emmerdalea sillä välin.

iittalaxisseymiyake-3055

iittalaxisseymiyake-3194

iittalaxisseymiyake-3099

iittalaxisseymiyake-3114

iittalaxisseymiyake-3126

iittalaxisseymiyake-3153

iittalaxisseymiyake-3066

iittalaxisseymiyake-3078

iittalaxisseymiyake-3158

iittalaxisseymiyake-3044

iittalaxisseymiyake-3209

iittalaxisseymiyake-3106

iittalaxisseymiyake-3071

Äitini liinavaatekaapista löytyi ihana tummanharmaa pellavaliina, jonka otin kattauksen pohjaksi. Tumma pinta tuo astiat niin kauniisti esille. Yhdistin pellavaliinaan Iittala X Issey Miyake -malliston sisustustekstiilin kaitaliinaksi. Astioiden sekaan sujautin malliston pöytäkukkasia koristeeksi; niiden päälle voi kattauksessa laittaa vaikka viinipullon.

Ruokalautaset ovat äidin kaapista: Arabian ajatonta Arctica-sarjaa. Niiden päälle asetin ”Pause for Harmony” sarjan kangasservettejä eri tavoin. Iittala X Issey Miyake -malliston lautasista minulla on kaksi pienempää tarjoiluastiaa sekä yksi suuri tarjoiluvati. Niihin asetin sushit tarjolle. Juomalaseina toimivat Iittala X Issey Miyake -sarjan kupit. Pikkulautasille laitoin inkiväärilastut ja ripauksen wasabi-tahnaa. Meinasin yhdistää kattaukseen vielä Kastehelmi-sarjan kippoja soijakupeiksi, mutta äidin astiakaapista löytyikin ihan oikeat soijakupit.

Tunnelmaa kattaukseen luo ”Pause for Harmony” -malliston kynttilälyhdyt ja maljakot, joihin sujautin syksyisiä koristearonian oksia meidän omalta pihalta. Omasta kaapista löysin myös syömäpuikot, jotka pysyvät kätevästi kiinni toisissaan, niin lastenkin oli helppoa kokeilla puikoilla syömistä.

iittalaxisseymiyake-3231

iittalaxisseymiyake-3256

iittalaxisseymiyake-3307

iittalaxisseymiyake-3315

iittalaxisseymiyake-3332

iittalaxisseymiyake-3275

iittalaxisseymiyake-3265

iittalaxisseymiyake-3335

iittalaxisseymiyake-3345

iittalaxisseymiyake-3359

iittalaxisseymiyake-3325

iittalaxisseymiyake-3372

iittalaxisseymiyake-3386

iittalaxisseymiyake-3398

Sushin tekemisen sekä kattauksen ja kuvaamisen ohessa vierähti tovi ja alkoi jo hämärtää kun viimein pääsimme istahtamaan pöydän ääreen. Itse tehty sushi maistui tosi hyvältä! Lapsille sushit eivät maistuneet ihan niin hyvin (vaikka teimme heille sellaisia versioita, joissa oli vain kurkkua sisällä), mutta he olivat innokaana mukana kokkailemassa. Jättikatkarapu-nigirit ja vihreät maki-rullat ostin valmiina, mutta kyllä itsetehdyt makit ja nigirit maistuivat paremmalta. Varsinkin avocado-nigirit ovat tosi hyviä! Näitä pitää kyllä tehdä toistekin!

Pitäisi useamminkin järjestää tällaisia rauhallisia illanistujaisia. Vaikka järjestelyihin meneekin oma aikansa, on lopulta niin mukava istua kauniiseen pöytään hyvän ruuan ääreen.

Kaupallisessa yhteistyössä // My styling sponsored by:

issey-miyake-designer-series

*Kuvissa esiintyvät Iittalan tuotteet saatu osana blogiyhteistyötä

Lue myös:

Kaunis Iittala X Issey Miyake lanseeraustilaisuus

Iittala X Issey Miyake sisustavat kodin

Author

9 Comments

 1. Koti meidän Reply

  Iik, miten sushin himoni kasvoi taas uusiin ulottuvuuksiin. Houkutteleva kattaus! Pitää varmasti joskus itsekin kokeilla tekemistä. Tuija

  • suvi m Reply

   Kannattaa kokeilla! Maistui niin hyvältä! Paljon paremmalta kuin mitä täkäläisistä ravintoista saa…

 2. Ihania uusia astioita ja tunnelmallisia kuvia! Palatakseni aikaisempaan ruskeapostaukseen, niin täälläkin sen tuominen kotiin on herättänyt päätään! Enpä olisi uskonut! :-O

  • suvi m Reply

   Kiitti Sanna! 🙂

   On ihanaa, että ruskea ja beigen sävyt palaavat taas. Saadaan lämpöä sisustukseen. Ihanalta näytti sinun kodissakin uudistukset. <3

 3. Onpa kaunista! Kylläpä nousi näiden kuvien myötä himo sushiin 🙂

 4. Pingback: Kupari - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.