Aiemmin kerroin, että päätin tänä vuonna toteuttaa uudestaan kodin joulustailauksen kolmella eri ilmeellä. Tässä seuraavassa jouluilmeessä halusin tuoda esiin luonnonläheistä tunnelmaa: luonnonmateriaaleja (puuta, villaa), käsintehdyn tuntua ja ripauksen rouheutta. Tämänkin stailauksen toteutin kotoa jo ennestään löytyvillä huonekaluilla ja esineillä. Kurkistetaanpas nyt siis toiseen joulutyyliin, joka on nimeltään:

Luonnonläheinen joulu

luonnonlaheinen_joulu-6851

luonnonlaheinen_joulu-6867

luonnonlaheinen_joulu-6890

luonnonlaheinen_joulu-6857

luonnonlaheinen_joulu-6907

luonnonlaheinen_joulu-6872

luonnonlaheinen_joulu-6895

luonnonlaheinen_joulu-6873

luonnonlaheinen_joulu-6885

luonnonlaheinen_joulu-6898

luonnonlaheinen_joulu-6855

Ruokapöydän ympärillä vaihtuivat tuolit: Artekin Aalto 66 tuolit ovat kulkeneet meidän perheessä jo yli 30 vuoden ajan. Muuten huonekalut ovat samoilla paikoillaan kuin meillä tyypillisesti. Ilmeen olen muuttanut tekstiileillä ja pienesineillä.

Kattauksessa käytin rouheinta keramiikkaa, mitä kaapistani löysin. Eli ihanaa Raaka – Rå:ta kuppien ja yhden lautasen muodossa. Lisäksi minulta löytyy yksi rouhea House Doctorin kulho. Mustat syvät kulhot olen hankkinut kirppikseltä vuosia sitten. Kattausta koristaa karu oksa, jossa roikkuu tyttären taikataikinasta askartelemat joulukoristeet. Jouluista tunnelmaa tuo paljon myös pikkuinen kuusi pöydän päässä.

Sohvatyynyiksi valitsin anopin neulomat villatyynyt. Ne ovat niin kauniit! Sohvapöytää koristaa vanhat, puiset kynttilänjalat – ne olen ostanut vuosia sitten, silloin kun Sisustuksen Koodi avattiin Turussa. Pöydällä oleva pikkuinen kulho on meidän pojan taiteilema. Eucalyptyksen oksa sopii kivasti myös ihan simppeliin lasipulloon (vanhaan mehupulloon).

Aluksi mietin, että olisin rajannut nämä kuvat niin ettei Flosin näyttävä valaisin näkyisi ollenkaan, mutta se tuokin ihan hauskaa kontrastia luonnonläheiseen ilmeeseen.

Itse taidan (ehkä) pitää tästä jouluilmeestä enemmän kuin siitä aiemmasta, mustavalkoisesta joulusta


Translation: As I told you earlier, I decided to style our home in three different ways for Chirstmas. Just for fun, as I love decorating! This second look is called ”Natural Christmas” and I used as much natural materials and colours as I could find in our home. There are also a lot of things that are hand-made, such as the ceramics in the table setting, the cushion covers and Christmas ornaments (made by my kids). I think I like this look more than the ”Modern monochrome” I posted earlier.

Author

9 Comments

 1. Tämä kuulostaa kyllä nousi omaksi lemppariksi! Hiukan erillainen tyyli, mitä normaalisti tämänkaltaisissa stailauksissa ja todella onnistunut sellainen 🙂

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Yritin tehdä sellaista nyt niin trendikästä minimalistisen luonnonläheistä ilmettä, mutta aina sinne tulee mukaan omaa näkemystä, joka poikkeaa tuosta normista…en voi sille mitään.

 2. Maailman hauskin kun olin juuri aikeissa tehdä postaussarjan, jossa joulukattaus kahdella tavalla: rouhea tanskalainen ja moderni mustavalkoinen! Jännityksellä odotan mitä seuraavaksi tulee! Perinteinen punainen ehkä? 😀

  • suvi m Reply

   Voi olisipa ihana nähdä nuo sinun kattaukset! Toivottavasti toteutat tuon idean. 🙂 Seuraavaksi ollaan kyllä perinteisellä linjalla… 😉

 3. Kiva stailaus. Pidin paljon myös siitä mustavalkoisesta, vaikka itse olenkin värikkään sisustuksen ystävä. Tästäkin voin poimia ideoita omaan jouluuni.

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Ja hienoa jos löysit tästä sovellettavaa myös omaan joulusisustukseen. Minäkin ihailen monenlaisia eri tyylejä ja poimin niistä omat lempparini.

 4. Ihanan luonnollista. Mistä olet löytänyt tarpeeksi pitkän pöytäliinan? Meillä sama pöytä ja harvassa on vaihtoehdot.

  • suvi m Reply

   Tuo pellavapöytäliina on suoraa Eurokankaan pakasta. Minun on pitänyt viimeistellä reunat ompelemalla, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi. 😀 Tuolla näkyykin repsottavat reunat.

 5. Pingback: Kolme ilmettä jouluun: 3/3 - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.