Olen niin ihastunut makuuhuoneemme harmaansinisiin seiniin, että väistämättä ne näkyvät vahvasti nyt blogissakin. Edellisessä makuuhuonepostauksessa (Sininen makuuhuone) mietiskelin, että pitäisikö valkoinen sängynpäätymme maalata samalla sinisellä maalilla kuin seinät. Silloin olin enemmän sillä kannalla, että pääty jää valkoiseksi. Mutta nainenhan saa muuttaa mieltään, heh! No, oikeasti Mankku oli enemmänkin sitä mieltä, että maalataan pääty siniseksi. Ja lupasi nikkaroida minulle toisen valkoisen päädyn kesällä jos haluan. Helppohan siihen oli suostua ja nyt on sitten sininen sängynpääty!

sangynpaaty_yopoyta

sangynpaaty_mh

listat_savysavyynKuvista huomaa selvästi kuinka erisävyiseltä seinät näyttävät valon suunnasta riippuen.

Yllä olevassa kuvassa valo tulee ikkunoista suoraa seinää kohden.

sangynpaaty

kakkara

Minusta lopputulos on nyt oikein onnistunut. Nythän on erittäin trendikästä maalata kaikki sävy-sävyyn. Tätä trendiä näkee etenkin stailatuissa (ruotsalaisissa) mainoskuvissa, joissa jopa kaikki kuvassa olevat esineet ovat samaa sävyä: esimerkkinä kannattaa tsekata vaikkapa String-kampanjan uudet kuvat (Lotta Agatonin stailaamat).

Omassa kodissa sävy-sävyyn trendiä on melko mahdoton toteuttaa ihan täydellisesti, eikä se tokikaan ole tarkoitus. Mutta tämmöinen pieni ripaus näyttää oikein kivalta. Maalasimme myös lattialistat samalla seinän sävyllä. Tykkään!

Koska tätä Jotun Lady “St. Paul´s Blue” maalia ei Suomesta saa, otin havainnollistavan kuvan kuinka saman sävyinen Tikkurilan “Petrooli” maali on:

tikkurila_petrooli_vs_jotun

Petrooli on aavistuksen verran vihertävämpi sävy, eikä ole ihan niin harmaansininen kuin tämä meidän “St. Paul´s Blue”. Oikein kaunis sävy tuo Tikkurilankin. Jotun Lady maali on täysin mattaista ja se peittää tehokkaasti. Maalia oli kuulemma oikein nautinto maalata, kun se levittyi kauniisti ja koostumus “tuntui laadukkaalta”.

Lopuksi pakko vielä mainita tuo toiseksi viimeisessä kuvassa näkyvä “käkkärä”. Tuo oksa on jäänyt minulle joulunajalta jostain kukkakimpusta ja vieläkin jaksan ihastella sitä! Olen aivan viehättynyt kaikista origamityylisistä vaaseista ja herkistä kukkasista ja oksista. Ripaus japanilaista tyyliä ihastuttaa!

Translation: We painted our bedroom headboard with the same colour as the walls: Jotun Lady “St. Paul´s Blue”. Now it is very trendy to paint everything in the same tone. In many advertisements and interior magazines you´ll see this trend, but it is difficult to implement fully in your own home – and that is not the point, either. Just a small hint of tone-in-tone is enough. I really love our new bedroom look!

Author

30 Comments

  • suvi m Reply

   Miehen kaveri haki maalin Haaparannan maalikaupasta ja toimitti meille. 🙂

 1. Ei voi muuta kuin ihailla. Aivan täydellisen ihana tuo sinisen sävy! Maalasitteko huoneen kaikki seinät samalla sävyllä, ikkunaseinänkin? Mietin, että miltä tummat ikkunanpielet näyttä(isi)vät tuon sinisen rinnalla.

 2. On se vaan upea sävy sävyyn maalattuna. <3

  Ihana Mankku, kun tekee teille varalle myös valkoisen päädyn.

  • suvi m Reply

   Mankku on niin kiltti ja tykkää väsätä kaikenlaista… 🙂

 3. Tosi kaunista. Ja tuo sängynpääty näyttää vähän vaaleammalta kuin seinä näissä kuvissa mielestäni. Minusta on myös kivannäköistä, että käytetään saman värin hieman eri sävyjä. Mukavaa, että sulla on tollanen mies, joka lupailee tehdä tarvittavaa, oma mies ei jaksa koko ajan maailailla jtn tms. ja ite en suuremmista remppatöistä ole vielä innostunut 😀

  • suvi m Reply

   Sängynpääty näyttää vaaleammalta siksi, että se tulee sen verran ulos seinästä, että valo osuu siihen eri tavalla kuin seinään.

   On se kyllä ihana sattuma, että tuo isäntä tykkää värkätä ja lähtee mukaan mun hömpötyksiin! 🙂

 4. Upea lopputulos! Minuakin kiinnostaa miltä ikkunanpielet näyttävät maalin kanssa? Omassa maalaushaaveessani maalaisin kolme seinää, mutta ikkunaseinä jäisi valkoiseksi.

 5. Hyvältä näytti! Vähän epäilin kun luin tekstiä, mutta kuvat nähtyäni näytti kyllä tyylikkäältä.

  Olisiko sulla antaa vinkkejä / linkkejä, mistä löytäisi mikä on tällä hetkellä sisustuksessa muotia tai ehkä ennemminkin mitä on tulossa? Meille on talo rakentumassa ja olin ajatellut luottaa sisustusvärisuunnittelijaan, mutta nyt hänet tavatessani usko rapisi. Juuri mitään ideoita ei häneltä saanut eikä kommenttia mikä on in tai mikä on out.

  Eli pintamateriaalit pitäisi päättää. Miten osasit itse tehdä päätökset kun rakensitte? Luin sun blogia jo rakennusaikana, mutta silloin ei käynyt mielessäkään että me joskus oltais rakennus- tai edes remppapuuhissa.

  Sun sisustusuutisia oon kyllä lukenut, mutta ei olla ihan vielä siinä pisteessä että olisi energiaa pohtia sisustusesineitä 🙂

  • suvi m Reply

   Mitään oikotietä siihen tietoon mitä sisustuksessa on tulossa pinnalle ei ole. Täytyy vain seurata aikaa monin eri tavoin: sisustuslehdistä, blogeista ja verkosta.

   Me pyrimme tekemään mahdollisen ajattomia päätöksiä pintamateriaaleja valittaessa. Keittiöön ei esim. laitettu korkeakiiltoisia ovia, joita “kaikki” silloin laittoivat, koska halusin ettei talosta käy heti ilmi milloin se on rakennettu. Mielummin ajatonta kuin trendikästä. Trendejä voi sitten aika ajoin toteuttaa näin kuten me nyt: maalamalla seiniä. Mutta järkevintä on soveltaa trendejä pienemmissä jutuissa, kuten sisustustyynyissä ja esineissä. Pintamateriaaleissa suosisin mahdollisimman neutraalia ja harmonista värimaailmaa.

 6. Kuten muutkin ovat jo maininneet , niin aivan upea väri! Samoin tykkään maalatusta sängynpäädystä. Sen päällä eriväriset esineet korostuvat kauniisti. Mistä muuten olet hankkinut noiden valkoisten tyynyjen sisustyynyt ja mikä on niiden koko?

  • suvi m Reply

   Sisätyynyt ostin Jyskistä ja ne ovat kokoa 60×80 cm. Kannattaa hankkia untuvatyynyt – muuten menee rahat hukkaan. 😉

 7. Upea lopputulos! Meillä jätettiin ikkunaseinä valkoiseksi vaikka itse oisin maalannut sen samalla vihreällä kuin päätyseinän. Mies voitti tällä kertaa 😉

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla! 🙂

   Joskus pitää tehdä kompromisseja… 😉

 8. Mistä olette tuon sängynpäädyn tehneet? Ompa ihastuttava tuo teidän mh. 🙂

 9. Kaunista! Tuo petroolin sävy voisi näyttää hyvältä Teknoksen täyshimmeässä pohjassa. Itse tykkään kovasti Teknoksen Biora balance täyshimmeän sisustusmaalin luonnollisuudesta, jossa ei ole laisinkaan kiiltoa.

  • suvi m Reply

   Kuulostaa hyvältä vinkiltä! 🙂 Meillä ei ole niin paljon kokemusta Teknoksen maaleista…

 10. Ihanan tyylikäs kokonaisuus johon ei hetikohta kyllästy! Pidän maalin mattapinnasta kovasti.

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla! 🙂 En minäkään usko, että ihan heti kyllästyn… 😀

 11. Moi,

  Olen ihastellut tätä sävyä jo useamman kerran blogissasi ja nyt on pakko saada kotiin sama sävy! Osaisitko tarkemmin kertoa mistä Haaparannasta maali löytyy ja millaisilla hinnoilla myydään? Kaveri olisi menossa siellä käymään ja hänen kauttaa maali kulkeutuisi myös savoon. Ei olisi sitten sinnepäin vaan juuri oikea 🙂

  • suvi m Reply

   Voi kun ei meistä enää kumpikaan muista mikä liike se oli. Mutta googlaamalla löytyi. Muistaakseni tästä ketjusta:

   http://colorama.se/

   Oli aika kallista maali, 270 € / 9 L 😀

 12. Pingback: Vuosi 2016 Valkoisessa Harmajassa - Valkoinen Harmaja

 13. Pingback: Yöpöydällä - Valkoinen Harmaja

 14. Pingback: Kevättalven sisustusinspiraatio ja muutama blogivinkki - Marulla

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.