Ihanat kevätilmat ovat hellineet meitä ja tässä on nyt pari iltaa puuhasteltu pihahommissa iltamyöhään. Olen haravoinut niin, että kädet ovat ihan rakoilla. Hankittiin myös uusi, kunnollinen painepesuri ja meille taisi tulla pieni kilpailu siitä kumpi sitä pääsisi käyttämään. Takapihan terassi on jo pesty ja seuraavaksi on vuorossa etupihan terassit.

Harmaja_koristeportti2

rikkaruohotToivottavasti ensi kesänä ei ole näin paljon rikkaruohoja kuin viime kesänä

Perkasin pensasaidasta rikkaruohoja; nyt niitä on hyvä kitkeä, kun ruohot ovat vielä kuivia ja kuihtuneita. Jo viime vuonna suunnittelimme, että pensasaitaan pitää laittaa suojakangas ja haketta, mutta silloin se jäi tekemättä. Tänä vuonna noin ei pääse käymään, sillä tänään kävimme hakemassa haketta ja suojakangasta. Huomenna olisi tarkoitus suorittaa se urakka ja toivottavasti tänä kesänä ei enää tarvitse kitkeä niin paljon rikkaruohoja.

amppelit_takapihalla

vaahtera

Vielä en ole ostanut terassille kukkasia, eivätkä tulppaanit vielä kuki (nämä kuvat ovat viime keväältä/kesältä). Mutta lupaavasti tulppaani ovat jo nousseet ja pikkuhiljaa alkaa näkyä muitakin versoja. Pionipenkissä ei valitettavasti vielä ainakaan ole elonmerkkejä.

Viime vuoden tapaan päätin nytkin listata muutamia pihajuttuja, joita haluaisin tänä vuonna toteuttaa. Haluaisin vielä:

 • istuttaa magnoliapuun (sama toive oli viime vuonnakin)
 • laittaa uudet hyötykasvit istutuslaatikoihin
 • istuttaa vadelmapensaita
 • hankkia terassille puun, joka kasvaa suuressa ruukussa (jos mahdollista)

Yritin tänään rautakaupan pihaosastolla katsoa sopivia pikkupuita, jotka viihtyisivät suuressa ruukussa terassilla. Siihen tarvisin kyllä jonkun asiantuntijan apua. Osaisitteko te vinkata, millainen pikkupuu menestyisi terassilla ruukussa? Tarkoitan sellaista oliivipuuta suurempaa lehtipuuta…

Author

15 Comments

 1. Olin siinä luulossa, ettei lehtikuusiterassia pitäisi pestä painepesurilla. Liian kova pesu tikkuunnuttaa terassin. Olenko väärässä? Meillä on itselläkin terassi lehtikuusesta.

  • suvi m Reply

   Enpä tiedä varmasti, mutta meidän on pakko pestä terassit kunnolla, kun puu ”hilseilee”. Siitä irtoaa sellaista harmaata nukkaa. Ollaan ennenkin pesty painepesurilla. Toki sen voi säätää heikommalle suihkulle jos on niin ettei kovin järeällä tavalla saisi pestä….

 2. Täällä kans viime päivät menny pihahommissa, eihän näillä ilmoilla sisällä malta olla :). Ja meillä myös pitäisi lisää poistaa nurmikkoa pensasaidan viereltä. Viime vuonna kitkin perusteellisesti ja laitoin haketta, mutta jos vielä vähän ;).

  • suvi m Reply

   Ei sitten olla vielä päästy pensasaidan kimppuun, vaikka aikomus oli. 😀 Pakko on kyllä saada rikkaruohot kuriin – viime vuonna meinasi järki lähteä! 🙂

 3. Moikka

  Yksi ruukkuun sopiva kasvi on pallotuija. Meillä se on kestänyt kuusi vuotta ja selvisi hyvin viime talven hirnupakkasetkin avonaisella terassilla katon alla.

  Asutaan pääkaupunkiseudulla. Jos olet vailla valkoista magnoliaa, niin Mustilan vanhaksi rouvaksi kutsuttu olisi paras. Emopuu on ollut siellä vuosikymmenet ja karaistunut Suomen oloihin sopivaksi.

  Toivottavasti löytyy mieleiset kasvit.

  • suvi m Reply

   Kiitos vinkeistä! 🙂

   Pitääpäs kysellä tuon magnolia-lajikkeen perään. Toivottavasti sitä saa täältä Keski-Pohjanmaaltakin… Ruukkuun haluaisin korkean puun, joka toisi myös pikkuisen näkösuojaa.

 4. Yksi helppo ja halpa vaihtoehto on Terijoensalava ruukussa. Katkaisin viime keväänäsuht ison oksan ystäväni puusta ja laitoin sen ruukkuun. Alkuun pitää kastella tosi paljon niin, että oksa ihan ui vedessä. Puu juurtuu nopeasti ja sitä voi leikata mieleisekseen. Tein sellaisen pallomaisen. Salava kasvaa hurjaa vauhtia. Talvetin puun varastossa ja nyt nostin pihalle. Ilokseni siinä on silmut. Olen kuullut,että pajun ja salavan oksan voi laittaa ihan suoraan maahankin ja ne juurtuvat hyvin.

  • suvi m Reply

   Meillä onkin Terijoensalavaa pihassa jo ennestään. Kiva kuulla, että se selvisi talven yli ruukussa! 🙂

 5. Sitruunapuu viihtyy kesän ruukussa terassilla ja talven sisällä. Kukkii ja tuoksuu hyvältä 🙂

 6. Hei, mikä on tuo aitapensas? onko nopea kasvuinen ja tuoko näkösuojaa?

 7. Pingback: Puu terassille - Meillä Kotona -blogit

 8. Pingback: Pihan ihmeitä - Modernisti kodikas

 9. Painepesurin tarvisin minäkin.Sama ongelma myös täällä tuo pensasaidan rikkaruohot,laitatko kankaan suoraan nurmikon päälle vai aiotko rajata jotenkin?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.