Kaupallinen yhteistyö: Iittala

Vuoden pimein aika alkaa olla käsillä. Suurimpaa osaa meistä taitaa pimeä ja märkä vuodenaika vähän tympäistä, mutta toisaalta miksei ajattelisi tätä aikaa positiivisuuden kautta? Nythän on käsillä paras aika kynttilänvalosta ja kauniista valaisimista nauttimiseen!

Yksi lempibrändeistäni, Iittala, haastoi minut kertomaan miten sisustuksen avulla voi selättää kaamoksen. Voitte arvata kuinka mieluisa tehtävä tämä olikaan valaisinfriikille! Iittalan valikoimasta löytyy monta upeaa valaisinta ja kynttilälyhtyä, joiden avulla pimeään vuodenaikaan voi luoda tunnelmaa ja harmoniaa.

Aloitetaanpas hämäränhyssyinen kotikierros meidän saunatuvalta ja siirtytään siitä eteenpäin makuuhuoneen kautta olohuoneeseen. Sen jälkeen kerron sinulle kuinka voit voittaa oman Leimu-valaisimen.

Hämyisä saunatupa

iittala_valaise_kaamos-3912

iittala_valaise_kaamos-3965

iittala_valaise_kaamos-4050

iittala_valaise_kaamos-3982

iittala_valaise_kaamos-4017

iittala_valaise_kaamos-4139

iittala_valaise_kaamos-4028

iittala_valaise_kaamos-3915

Useat pienet valonlähteet tuovat kutsuvaa tunnelmaa. Yksi rentouttavimmista hetkistä syksyisin on minulle se perjantai-illan hetki, kun sytyttelen kynttilät, Vain Elämää on alkamassa ja saatan ottaa lasillisen viiniä. Silloin ei kaamosmasennus paina.

Täysin tummanharmaa saunatuvan oleskelutila somistui Iittalan tuotteilla tunnelmalliseksi illanviettopaikaksi. Tilaa valaisee upea, harmaa Leimu-valaisin, jota olen ihastellut jo pitkään. Sohvapöydälle rakensin rennolla otteella asetelman Iittalan Ruutu-maljakoista sekä Kaasa-, Nappula- ja Kastehelmi-kynttilälyhdyistä. Punaviinit nautitaan 12 vuotta sitten häälahjaksi saaduista Essence-viinilaseista tietenkin. Sivupöytänä toimivat Iittalan Vakka-laatikot, jotka ovat olleet nekin olleet meillä käytössä jo pitkään. Laatikoiden päälle syntyi asetelma, jossa Aalto-maljakoiden ja Lantern-kynttilälyhdyn sävyt sointuvat kivasti yhteen.

Tunnelmallinen makuuhuone

iittala_valaise_kaamos-3752

iittala_valaise_kaamos-3825

iittala_valaise_kaamos-3853

iittala_valaise_kaamos-3809

iittala_valaise_kaamos-3896

iittala_valaise_kaamos-3861

iittala_valaise_kaamos-3779

Olen usein blogissani maininnut, että valaisen kotia mielummin usealla, tunnelmallisella kohdevalaisimella kuin tehokkailla kattospoteilla. Meidän kattospotit eivät juuri koskaan ole käytössä, vaan käyn iltasella napsuttelemassa päälle ihanat valaisimeni. Iittalan Leimusta tuli suosikkini heti, kun näin sen ensimmäisen kerran. Oman kuparin värisen Leimu-valaisimen sain pitää ensimmäisestä Iittalan kanssa toteutetusta yhteistyöstä kolme vuotta sitten. Seuraavana vuonna (v. 2014) Leimusta lanseerattiin harmaa versio. Nyt vihdoin päätin kotiuttaa myös harmaan Leimun meille tämän yhteistyön myötä.

Leimu on minun silmissäni täydellinen valaisin. Se antaa todella kauniin valon ja pidän erityisesti lasin ja betonin modernista yhdistelmästä. Modernista ilmeestä huolimatta Leimusta tulee lämmin, kodikas fiilis. Siinä yhdistyy siis koko minun sisustusfilosofiani: moderni ajattomuus ripauksella kotoisaa henkeä.

Makuuhuoneessa sijoitin Leimun sängynpäädylle lukuvaloksi. Tunnelmallisesta valosta riittää hyvin myös lukuvaloa. Leimu sai kaverikseen sympaattisen Riihipöllön poikasen, joka on Iittalan Birds by Toikka taide-esinesarjaa. Tummanharmaa Nappula-kynttilänjalka täydentää asetelman. Rennon petauksen puolestaan viimeistelee Iittalan Taika-tyynynpäällinen, joka saatoit ehkä jo bongata saunatuvankin soffalta.

Viihtyisä olohuone

iittala_valaise_kaamos-3563

iittala_valaise_kaamos-3537

iittala_valaise_kaamos-3516

iittala_valaise_kaamos-3646

iittala_valaise_kaamos-3738

iittala_valaise_kaamos-3627

iittala_valaise_kaamos-3623

iittala_valaise_kaamos-3544

iittala_valaise_kaamos-3496

iittala_valaise_kaamos-3408

iittala_valaise_kaamos-3450

iittala_valaise_kaamos-3686

iittala_valaise_kaamos-3579

iittala_valaise_kaamos-3413

Vapaapäivinä nautin kynttilänvalosta myös päivällä. Harmaasta sädepäivästäkin voi tykätä, kun siihen asennoituu oikein: laitetaan kynttilät palamaan ja käperrytään torkkupeiton sisään sohvannurkkaan lukemaan kirjaa. Rentoudun, kun saan välillä kääntää katseeni johonkin kauniiseen – vaikka sohvapöydän asetelmaan.

Leimun lisäksi olen menettänyt sydämeni myös Kaasa-kynttilälyhdyille – niitä tekisi mieli hankkia jokaisessa sävyssä. Olette varmaan aiemmista postauksistani huomannut, että Kaasa-lyhdystä on tullut vakio-osa olohuoneen pöydän sisustusasetelmaani. Nyt tein rykelmän eri sävyisistä Kaasa-lyhdyistä ja yhdistin niiden kanssa tummanharmaita Nappula-kynttilänjalkoja. Hortensian oksan laitoin tummanharmaaseen Ruutu-maljakkoon. Toisessa asetelmassa sujautin Iittala X Issey Miyake -maljakkoon tienvarrelta poimitun kuivahtaneen koiranputken. Riihipöllön poikanen seikkailee näissäkin asetelmissa.

Voita Leimu-valaisin!

iittala_valaise_kaamos-4093

Arvaattekos mitä, tästä kuvatulvasta huolimatta ihan ykköslemppariotokseni puuttuvat kokoanaan tästä postauksesta. Lempikuvani löydät Iittalan uudistetulta nettisivustolta Valaise Kaamos-osioista, jossa minulla on oma sivu. Siellä kerron vinkkini kaamoksen selättämiseen ja siellä voit osallistua arvontaan, jossa voit voittaa Leimu-valaisimen itsellesi. Voit myös jakaa some-kanavissa omat vinkkisi kaamoksen selättämiseen käyttämällä tunnistetta #valaisekaamos.

>>> Klikkaa tästä Iittalan Valkoinen Harmaja -sivulle ja

osallistu Leimu-valaisimen arvontaan >>>

Kaupallisessa yhteistyössä / My styling sponsored by:

iittala

*Osa tuotteista saatu Iittalalta, osa kuvauslainassa

Author

33 Comments

 1. Tosi kauniita ja tunnelmallisia kuvia! <3 Itse kirjoitin kanssa blogiin juuri tästä hyggeilystä, eli kotoilusta ja kaamoksesta nauttimisesta, josta tanskalaiset ovat tehneet oikein taiteenlajin! 🙂

 2. Teidän koti on niin kaunis! Me ostimme ensimmäisen oman kotimme tällä viikolla ja olen hakenut sisustusinspiraatiota jo monet kerrat täältä! Ja mahtavan lisän tuo myös snapchat! On helpottavaa nähdä, että täydellisten kuvienkin takaa löytyy oikeaa elämää. 😉

  • suvi m Reply

   Voi kiitos ihanasta kommentista! 🙂 Harvoinpa meillä tosiaan näyttää siltä, mitä kuvista voisi päätellä. 😀

  • suvi m Reply

   Kiitos Kati! 🙂 Innoissani näitä stailasin ja kuvailin. Ei yhtään haittaa tämä syksyn harmaus, kun se antaa hyvän syyn sytytellä kynttilöitä ja valoja.

 3. Aivan ihana tunnelma näissä kuvissa, etenkin saunatuvassa. Pitääkin hilpaista hakemaan koiranputkia omaankin maljakkoon. Niin kivalta näyttää ☺️

  • suvi m Reply

   Voi kiitos! Onpa kiva jos sait tästä inspiraatiota. 🙂

  • suvi m Reply

   Kiitos Annika! 🙂 Tosi mukava kuulla, että tunnelma välittyy kuvista.

 4. Hei, mikä polttimo Leimuissa on? Toimii nimittäin hyvin, ainakin kuvissa, myös kynttilän valon rinnalla tuo valosävy.

  • suvi m Reply

   Siinä on energiansäästölamppu. Muistaakseni sellainen Ikean versio….

 5. Nautinnolliset kuvat.

  Katselin Hullareilla tuota Iittalan Latern valaisinta vihreänä;

  oli muuten pysäyttävän kaunis.

 6. Ihan mielettömän kauniita ja tunnelmallisia kuvia. Sinä osaat todella sommitella, tuoda tunnelman esille. Valokuvaus ja sisustus on taitolajinsa. Osaisinpa minäkin! 🙂

  • suvi m Reply

   Kiitos Heli ihanasta kommentista! 🙂 Itse kun katsoo kuvia jälkeen päin, niin huomaa, että ”tuota ja tuota olisi voinut vähän siirtää” jne, mutta ehkä jos viilaa kuvia liikaa, niin lopputuloksesta tulee hengetön.

  • suvi m Reply

   Kiitti Nora! Olen samaa mieltä, nyt on ihanaa nauttia kynttilöistä ja syksyisestä tunnelmasta. 🙂

 7. Kauniita kuvia. Minua vähän mietityttää nykyään tuo iittala kun tuntuu ettei niiltä tule oikein mitään oikeasti uutta, vain samoja malleja uusilla väreillä. Kaikki tuotteet ovat kauniita ja toimivia tietenkin mutta kun niitä on nyt katsonut useamman vuoden kauppojen hyllyillä niin vähän kaipaisi jo muutakin.

  • suvi m Reply

   Kiitti Riku!

   En nyt ihan ymmärrä kommenttiasi. Juurihan vuoden alussa Iittala lanseerasi yhteistyömalliston Issey Miyaken kanssa. 🙂

 8. Pingback: Sisustusuutiset 41/2016 - Meillä Kotona -blogit

 9. Voi että miten ihania kuvia! Ihan täydellisen tunnelmallista! Harmaa Leimu on tosiaan ehkä täydellinen valaisin ja ollut omalla himotuslistalla siitä asti kun sen ensimmäistä kertaa jossain näin. Klikkailenpa itseni siis heti kilpailuun. ☺

  • suvi m Reply

   Kiitos Kaisa! 🙂 Leimu on niin ihana! Pelkään vaan aina, että se menee rikki lasten temmellyksessä, vaikka lapset ovatkin jo koululaisia. Sijoitan Leimun aina varmuuden vuoksi mahdollisimman turvalliseen paikkaan.

 10. Ihania kuvia olet ottanut, ja todentotta ei merkkiäkään kaamosmasennuksesta, vallan virkistyin kun katselin postaustasi! Minäkin pidän kovasti Leimusta, kodissani olisi valaisimelle monta erinomaista paikkaa…Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • suvi m Reply

   Kiitos Marjukka! 🙂 Onpa tosi kiva kuulla, että tämä postaus piristi! Kivaa viikkoa sinnekin! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.