Instagramin puolella kysyin kiinnostaisiko lukea vielä vinkkejä vuoden parhaista jutuista eri aihepiireistä ja koska 95 % äänestäjistä kannatti ajatusta, kokoan tänäkin vuonna listauksen vuoden parhaista löydöistä. Mukana on lemppareita niin sisustuksen, kosmetiikan, pukeutumisen kuin lifestylen saralta.

Paras huonekalu

Aloitetaan sisustuskategoriasta, vaikka hiljattain teinkin jo postauksen vuoden 2021 sisustushankinnoista. Mutta mikä olikaan vuoden 2021 paras huonekalu? Etätöiden lisääntyessä ja kotityöpisteiden kanssa tuskaillessa valinta on helppo: Adean Fokus. Fokus näyttää tyylikkäältä kaapilta, mutta kätkee sisälleen korkeussäädettävän työpisteen. Fokus-kaapin ansiosta etätyöpiste sulautuu kauniisti osaksi sisustusta ja työjutut piiloutuvat tyylikkäästi kaapin sisälle.

Paras sisustustekstiili

Vaihdan kodin ilmettä usein tekstiilien avulla ja täydennän ”sisustusjemmaani” aika-ajoin uusilla koristetyynynpäällisillä. Viime vuonna niitä tuli ostettua muistaakseni pari-kolme kappaletta. Nostan parhaaksi sisutustekstiiliksi kuitenkin tämän paikalliselta Biskophidesilta saamani lampaantaljaisen tyynynpäällisen. Lampaantaljainen tyyny on valtavan kaunis ja sopii osaksi talvisisustusta myös joulukauden ulkopuolella.

Paras sisustusesine

Pidän siitä, että sisustuksesta löytyy jotain persoonallisia ja hauskojakin yksityiskohtia – niin, että kaikki ei ole liian täydellistä tai harmoonista. Yksi paras lempitavoistani maustaa sisustusta omannäköisekseni ovat erilaiset taidehankinnat; tietysti isäni Juhani Melenderin maalaukset, mutta myös pienet taide-esineet. Taide-esineet ovat myös mukavia muistoja ja ostan niitä mielelläni pieniltä reissuilta. Vuoden 2021 paras sisustusesine on loppuvuonna Helsingin reissulta ostamani Arni Aromaan suunnittelema Alkueläin taidekeramiikkateos. Tämä olio ihastuttaa joka kerta, kun käännän katseeni siihen.

Paras tyylihankinta

Blogia useammin jaan asu- ja tyylivinkkejä Instagram Storeissani, sillä sinne on niin kätevä nopsasti julkaista asukuvia tai videopätkiä alelöydöistä. Toki blogikuvien lomassa vilahtelee myös kuvia asuistani, mutta harvemmin kirjoittelen blogipostauksia tyyliasioista. Osana sisustusjuttuja on minusta luontevampaa tuoda esiin myös pukeutumistyyliäni.

Vuoden 2021 parhaaksi tyylihankinnaksi haluan nostaa tämän Marimekon ihanan Kietoa Unikko -villaneuleen, jonka ostin itselleni joululahjaksi. Aiemmin ehkä bongasitte kuvistani upean Polkujen Unikko -neuleen, joka oli minulla kuvauslainassa. 100 % villaa oleva Kietoa Unikko -neule on väritykseltään Polkujen Unikkoa vaaleampi ja mitoitukseltaan niukempi. Tässä asussa yhdistin neuleen Lindexistä löytämiini löysiin tekonahkaisiin housuihin.

Paras hiustuote

Parhaaksi hiustuotteeksi nostan myös joululahjaksi hankkimani tuotteen: nimittäin Dysonin Airwrap -hiusmuotoilu/kuivaajalaitteen. Hankinta oli arvokas, mutta on osoittautunut jo muutaman viikon käytön jälkeen loistohankinnaksi! Minulla ja meidän tytöllä on molemmilla luonnonkiharainen hius (tytöllä paljon kiharampi kuin minulla) ja hiustenkuivain on yksi keskeisimmistä välineistä jos haluamme suoristaa hiuksemme. Minulla on ollut sama hiustenkuivain lähes 20 vuotta ja kun kuulin tästä Dysonista, oli selvää, että meidän kannattaa satsata tähän jos käyttöikä on tässäkin yhtä pitkä.

Dyson Airwrapin avulla hiukset saa kuivattua ja suoristettua nopeasti käyttäen föönipäätä sekä harjaosia. Latvoja voi kääntää kätevästi kiharinpäillä tai halutessaan niillä voi tehdä kiharoita. Tuotteen käyttäminen vaatii jonkin verran harjoittelua, mutta ainakin suoristaminen ja latvojen kääntäminen onnistuu helposti. Hiuksista tulee upean kuohkeat!

Paras kosmetiikkahankinta

Parhaaksi kosmetiikkahankinnaksi nostan vuodelta 2021 löytämäni NYX:in Pore Filler -primerin. Olin pitkään etsinyt korvaajaa Lumenen primerille, jonka valmistus lopetettiin ja olin innoissani, kun lähes samanlainen tuote löytyi NYX:ltä. Tämä primer häivyttää ihohuokoset kauniisti ja tekee ihon pinnasta sileämmän. Itse levitän tätä aina meikkivoiteen päälle tiettyihin kohtiin ja sillä voi korvata irtopuuterin kokonaan.

Paras uusi aloitus

Vuoden paras aloitus on ollut kyllä säännöllinen uintiharrastus. Olen aina rakastanut uimista, mutta en ymmärrä miksen olen aiemmin alkanut säännöllisesti käymään uimahallissa uimassa. Olen yrittänyt löytää liikunnaninnon elämääni ja olen käynyt lenkeillä podcasteja kuunnellen ja yrittänyt löytää sitä kautta innostuksen liikuntaan. Lenkkeilyinnostus on aina lopahtanut. Syksyllä päätin kokeilla jaksaisiko innostukseni uimiseen pysyä yllä säännöllisillä uimahallikäynneillä ja niinpä se on vain pitänyt! Nyt oikein odotan, että pääsen uimaan ja nautin siitä todella paljon!

Paras paikka kotiseudulla

Haluan nostaa listaukseeni myös vuoden parhaan paikan kotiseudulla, sillä viime kesäinen rantalöytö oli meille niin merkittävä! Täällä länsirannikolla on monia upeita hiekkarantoja, joista Kalajoen hiekkarannat taitavat olla suurelle väestölle tutuimmat, mutta vieläkin upeammat rannat löytyvät Lohtajan Vattajalta. Moni suuntaa Lohtajan Ohtakarin rannoille, mutta harva löytää perille läheiseen Vattajan Lahdenkrooppiin, jossa on vieläkin pidemmät rannat ja ainakin viime kesänä miellyttävän lämmin vesi. Teimme mökiltä useita uimaretkiä Lahdenkrooppiin ja ensi kesässä odotan ehkä eniten sitä, että pääsemme taas sinne uimaan!

Paras kukkalöytö

Tiedätte varmaankin, että rakastan kukkasia ja maljakoissa vaihtuvat esillepanot ovat yksi keskeisimmistä tavoista tuoda vaihtelua kodin sisustukseen. Pidän erityisesti näyttävistä oksista tai vähän erikoisemmista lajikkeista, joita bongailen kukkakaupasta. Viime vuonna lempilöytöni oli tämä eucalyptys-lajike, joka tuoreena ihastutti Iittala-kuvissani vihreävartisena, mutta sitten kuivui kauniisti mustavartiseksi. Minulla on vieläkin tuo oksa tallessa ja sujautankin maljakkoon aina kauniisti kuivuneita oksia silloin, kun minulla ei ole tuoreita kukkasia.

Paras pihatuote

Vuoden parhaisiin täytyy nostaa ehdottomasti myös erinomainen pihatuote, jonka hankimme kesällä. Kyseessä on Gardenan Aqua Bloom -lomakastelujärjestelmä, jonka ansiosta meidän hyötyviljelmät pysyivät hengissä koko kesän, vaikka emme aina olleet mökillä niitä kastelemassa. Järjestelmä toimii aurinkoenergialla ja ottaa veden isosta saavista. Asettelimme kastelupisteitä kukkaruukkuihin ja viljelylaatikoihin ja näin sinne tiputti vettä silloin kun emme itse olleet paikalla.

Paras siivousväline

Vinkkaan mielelläni myös arkea helpottavista siivousvälineistä ja viime vuonna tutustuin Instagram-yhteistyön myötä tarkemmin SINI:n uutuuksiin. Lemppareiksi minulle nousi kylppäriliina sekä supersieni. Näiden avulla kylpyhuoneen lasipinnat puhdistuvat jopa ilman pesuainetta! Nämä tuotteet ovat nykyisin olennainen osa siivousvälineistöäni ja niistä on paljon apua. Myös pieni kuivain on kätevä kylpyhuoneessa, mutta pintojen kuivaaminen jokaisen suihkureissun jälkeen on jäänyt rutiiniksi meidän perheessä vain lattian osalta.

Paras sisustusmuutos

Lopuksi haluan nostaa esiin vielä vuoden parhaan sisustusmuutoksen. Vuonna 2021 teimme pieniä muutoksia niin kotona kuin mökillä, mutta parhain ja näyttävin niistä oli varmastikin makuuhuoneen väritys. Maalasimme aiemmin keltaisen makuuhuoneen kauniin vihertävän harmaalla sävyllä Tikkurilan Atlas. Muutos oli todella mieluinen ja voin nyt vapaammin taas loihtia erilaisia petauksia makuuhuoneeseen, kun seinäväri ei liikaa rajoita tekstiilivalintoja.

*

Konkreettisista vinkeistä olen itse usein löytänyt uusia mieleisiä juttuja, joten toivottavasti näistä vinkeistä on teille iloa. Listauksesta jäi nyt muutama kategoria pois (esim. lempisarja tai kirja), sillä nämä painotukset koin vinkkaamisen arvoisina tällä kertaa.

Author

2 Comments

  1. Kiitos pohjustusainevinkistä! Se Lumenen lopetettu tuote oli minunkin suosikkini. Kokeilin Lumenelta tilalle tulleita pohjustusaineita, mutta yhtä hyvää ei löytynyt. Makuuhuoneen uusi väri on ihana, tosin suosikkini makuuhuoneen läpikäymistä värityksistä on se sininen 🙂 Hyvää uutta vuotta ja tsemppiä tuleviin muutoksiin!

    • Suvi M Reply

      Hyvää uutta vuotta sinnekin! 🙂 Se Lumenen primeri oli kyllä huippu, mutta tämä NYXin on kyllä minusta yhtä hyvä.
      Innolla odotan tämän vuoden uusia tuulia… 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.