Taisinkin jo aiemmin mainita, että meillä alkaa näyttää jo pikkuisen jouluiselta. Mitään suuria jouluvalmisteluita en ole tehnyt, vaan olen tuonut kotiin hienovaraista jouluista tunnelmaa pienen kuusen, muutamien joulukoristeiden ja kukkasten avulla.

Tänä syksynä on tainut syntyä blogihistoriani ennätys siinä kuinka kauan olohuoneessa on ollut samat koristetyynyt esillä. Ihastuin tuohon tyynykomboon loppukesästä ja samat koristetyynyt ovat siitä lähtien sulostuttaneet meidän olohuonetta. Poikkeuksena tietysti välissä otetut, stailatut kuvat. Rasti seinään!

jouluinen_koti-6108

jouluinen_koti-6096

jouluinen_koti-6064

jouluinen_koti-6102

jouluinen_koti-6077

kubus-5973

kubus-5978

jouluinen_koti-6058

jouluinen_koti-6076

jouluinen_koti-6044

jouluinen_koti-6119

jouluinen_koti-6063

Ihastuin kuvauslainassa olleeseen Hobby Hallin lettimattoon niin kovin, että tilasin sellaisen meillekin. Matto on aavistuksen liian pieni meidän olohuoneeseen, mutta jos sohvamodulit asettaa kiinni toisiinsa, on matto juuri oikean kokoinen sohvaan nähden. Kulmasohvan nurkkaan muodostuu ihana löhöilykohta, kun modulit ovat kiinni toisissaan. Tuosta lempparipaikasta kilpaillaan – kuka ehtii vallata parhaan paikan ensimmäisenä.

Sohvamodulien ollessa kiinni toisissaan, jää sohvan ympärille enemmän tilaa. Se onkin oikein hyvä sitten lähempänä joulua, kun olohuoneeseen laitetaan joulukuusi. Sitä ennen nautitaan pienemmästä kuusesta, jonka laitoin eteisen ja olohuoneen kulmaukseen.

Meidän tyttö oli tehnyt koulussa itse joulukoristeita ja ne ripustin metsästä poimittuun oksaan. Tämän enempää joulukoristeita meillä ei vielä ole esillä, mutta kyllä niiden määrä tästä pikkuhiljaa lisääntyy joulun lähestyessä. Jouluvalotkin pitäisi laittaa esille.

Täytyy myöntää, että ihan vielä en ole päässyt joulun tunnelmaan. Viikolla, töissä ollessa, joulu unohtuu ihan kokonaan ja viikonlopun koittaessa havahtuu siihen, kuinka lähellä se onkaan.


Translation: A hint of Christmas in our home.

Author

6 Comments

 1. Tuo matto on kyllä ihana, laittaisin mielelläni samanlaisen olohuoneen takan eteen. Nykyisen maton kiikuttaisin työhuoneeseeni. Pitää miettiä.

  Ihanat F:n tekemät koristeet. Terkkuja.

 2. Minulla on kysymys noista Hayn Tray pöydistä: Saako kannen siis kokonaan irti? Aluksi luulin, että olitte laittaneet nuo marmorikannet sinne tarjotinosan sisälle ja vasta nyt tajusin, että reunathan on myös marmoria 😀 onko iso prosessi irrottaa se kansi?

  • suvi m Reply

   Kyllä kansi lähtee irti – se ei ole mitenkään kiinni kehikossa.

 3. Laura-mattoon ihastuin jo luettuani aiemman postauksesi. Niinpä aloin miettiä, mihin maton sijoittaisin. Isoa olohuoneen mattoa en tarvinnut, koska sinne hankin vähän aikaa sitten uuden marokkolaistyylisen maton. Tilasin pienen maton, koko 80 x 150 ja se tulee työhuoneen pöydän eteen. Huoneessa onkin vaihtuva ”mattonäyttely” nyt viiden (heh…) maton voimin. Minkäs teet, kun vastaan tulee aina toinen toistaan ihanampia mattoja. Toisaalta sijoitukset mattoihin eivät ole olleet suuren suuria ja näin huoneen ilmettä saa kivasti vaihdeltua vuodenajankin mukaan. Tuo ”Laura-letti” on niiiiin ihanan skandinaavinen <3

  • suvi m Reply

   Kyllä, matoilla on tosi helppo vaihtaa ilmettä. Kannattaa panostaa myös laatuun. Olin juuri tutustumassa mattotehtaaseen Romaniassa ja jatkossa aion miettiä entistä tarkemmin miten matto tuotetaan…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.