kuihtunut_kukka-4347

kuihtunut_kukka-4333

Minusta tuntuu siltä, että en ole pitkään aikaan ostanut leikkokukkia. Kuihtuneita rikkaruohoja sen sijaan olen kiikuttanut kotiin senkin edestä. Muistan, kun viime vuoden syksyllä ihastelin kuihtuneita koiranputkia tienvarsilla ja tänä syksynä täytyi äkkiä käydä nappaamassa niitä maljakkoon (kai nämä ovat koiranputkia?). Tässä kukassa on sitä pallomaista muotoa, josta niin kovin pidän.

En ole perehtynyt feng shuihin, mutta ilmeisesti kuolleet kukkaset eivät ole sen oppien mukaan mikään paras valinta kotiin. Minusta kuivahtaneet rikkaruohot näyttävät niin kauniilta ja tuovat kivasti syksyistä ilmettä kotiin. Olen ripotellut niitä ympäri kotia (lisää kuvia esim. Mitä maljakkoon syksyllä? Osa 2 -postauksessa).

Näethän sinäkin rikkaruohojen kauneuden? 😉


Translation: I haven’t bought flowers for ages. Instead, our home is filled with dried flowers that I have picked from the side of the road. Can you see the beauty in dried flowers?


Author

14 Comments

 1. Koiranputki on tosi kauniin muotoinen ja kaunis noin ns. kuivuneena 🙂 Täällä sama homma etten ole ostanut kukkia pitkään aikaan. Syksyn väriset koivuangervon oksat nyt maljakossa. Kiva kun saa luonnosta vaasiin oksia ja ei maksa mitään 🙂 Kivaa tulevaa vko loppua sinne etelään!!!

  • suvi m Reply

   Niinpä, on tosi ihanaa, kun voi vaan tien vierestä poimia risuja maljakkoon. 😉 Kivaa viikon jatkoa sinne!

 2. En ole kyllä mikään kukka-asiantuntija, mutta minusta tuo kyllä näyttää enemmän ukonputkelta kuin koiranputkelta.. Koiranputken kukat ovat minusta niin hentoja etteivät ne jää noin pallolle kuin sinulla on tuo kukka. Muistaakseni ukonputki on myrkyllinen, joten jos eläimiä tai lapsia löytyy niin silloin ei varmaan tuota kannate kotia kannalle.

  Kivannäköinenhän se silti on!

  • suvi m Reply

   Niin kyllä se taitaa olla ukonputki, sillä poimin myös tätä hennompia oksia ja ne taisivat olla koiranputkia. Ukonputken neste on myrkyllistä, mutta onneksi sitä ei enää tässä kuivuneessa oksassa ole. Ei tullut mitään reaktiota, vaikka paljain käsin tämän poimin. 🙂

  • suvi m Reply

   No olipas sattuma! Ihana tuo sinun postaus! Ollaan sielunsiskoja selvästi. ;D

 3. Oih, kiitos vinkistä ja muistutuksesta. On ollut tarkoitus käydä näitä talventörröttäjiä maljakkoon käydä napsaisemassa, mutta olen kokonaan unohtanut. Taidanpas käydä keräämässä muutaman jo tänään.

  Tykkään kovasti myös tuosta kuivuneen koiranputken mielenkiintoisesta muodosta!

  • suvi m Reply

   Kiva jos tästä oli vinkkiä! 🙂 Nautitaan nyt syksystä oikein sisätiloissakin, sillä kohta taas vuodenaika vaihtuu ja on aika toisenlaisille hömpötyksille… 😀

 4. Näen! Itelläki tällä hetkellä pelkästään luonnon antimia maljakoissa:) Niistä vaan tulee jotenkin niin syksyinen fiilis ja vielä ilmaista!:)

 5. Näen kauneuden. Tuo on jotenkin niin yksinkertainen, mutta kuitenki niin monimutkaisen nätti:);) äitini varmaan sanois että roskia maljakossa, eli kauneus on todellakin katsojan silmissä.

  • suvi m Reply

   Aivan. Tarkemmalla katsomisella huomaa kuinka paljon yksityiskohtia tuossa oksassa onkaan. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.