Viime sunnuntaina oli ihana aurinkoinen päivä! Minulle meinasi tulla ihan tekemisen puute – kerrankin niin. Päätin sitten vihdoin sommitella ruokailutilaan uuden tauluasetelman. Isäni maalaukset olivat ehtineet odotella jo jonkin aikaa seinälle pääsyä. Asetelmassa on myös yksi minun maalaukseni vuosien takaa sekä Arne Jacobsenin seiskatuolia esittävä printti, jonka ostin syksyllä Helsingistä, Fritz Hansenin myymälästä.

tauluasetelma_ruokailutila

nakyma_olohuoneesta

artwall

tauluasetelma_sivulta

tauluasetelma

tulppaanit

Uusi tauluasetelma muodostuu teoksista, jotka kiinnittivät huomioni isin Instagram-tilillä. Ihastun maalauksissa väreihin, muotojen sommitelmiin sekä kuvioiden tasapainoisiin yhdistelmiin. Nyt huomaan ihastuneeni etenkin sini-lila-sävyiseen värimaailmaan. Samaa sävyä on sattumalta myös olohuoneen tulppaanikimpussa.

Lisäksi toin kotiini kaksi maalausta, jotka meillä oli aina Vaasan kodeissa. Niitä olin kaivannut ja nyt on ihanaa, että nuo tutut taulut ovat taas meillä. Alunperin niilläkin oli paikka tässä tauluasetelmassa, mutta yksinkertaistin asetelmaa. Minulle käy helposti niin, että alan kasata lattialle aivan liian suurta tauluasetelmaa (minun instassa näkyy ensimmäinen versio). Onneksi karsin, sillä nyt minusta tämä asetelma on juuri hyvä meidän ruokailutilaan. Flosin näyttävä valaisinkaan ei peitä liikaa maalauksia.

Kyllä aurinko ja pienet ripaukset väriä tuovat heti niin keväistä fiilistä kotiin!

Translation: I created a new art wall onto our dining room wall. Most of the paintings are painted by my father, Juhani Melender. In paintings I pay attention to colours, combinations of shapes and the overall composition of elements. A splash of colour and sunshine instantly bring warm spring feeling into interior.

Author

14 Comments

 1. Oikein kaunis ja hanan sävyinen taulukollaasi – keväinen – pidän kovasti.

 2. Keväisen kauniita sävyjä ☺

  Onko teillä käytössä taulukiskot? Mitäköhän niiden hankinnassa tulisi huomioida?

  • suvi m Reply

   Ei meillä ole taulukiskoja, joten en valitettavasti osaa neuvoa niiden suhteen. Pienillä nauloilla kiinnitän taulut seinään.

 3. Kivannäköistä! Btw ois välillä kiva nähdä kuvia teidän muista makkareista, wc:ista, eteistiloista yms. Olohuone,ruokailuhuone, sininen makuuhuone, saunatupa ja sauna hyvässä muistissa, mut miltähän muualla näyttää maaliskuussa 😉

  • suvi m Reply

   Muissa huoneissa ei juurikaan ole tapahtunut muutosta ja tietysti eniten tulee kuvattua niitä tiloja, joita sisustelee. 🙂

 4. On ne vaan upeita nuo sinun isin taulut. =D

  Voisin vaikka hankkiakin sellaisen.

  Ja kuvat jälleen loistavat ja niin keväiset.

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Isin tauluvarastosta tekee aina kyllä löytöjä.

 5. Hei

  Ihanan piristävä väri tuo vaaleasiniturkoosi. Onnistunut kokonaisuus eikä

  erilaiset kehyksetkään häiritse yhtään, pikemminkin päinvastoin.

  Tauluja vaihtamalla saa helposti uutta ilmettä. Arvaa mitä, marimekko-

  postauksen innoittamana olohuoneen sohvapöydällä söpöileee nyt pikkuinen vaaleanpunainen lasipullo/vaasi. En tarvinnut, mutta halusin.

  Rentouttavaa hiihtolomaa!

  • suvi m Reply

   Halusin sekoitella erilaisia kehyksiä. Rentoa meininkiä. 🙂

   Voi, minunkin pitää vielä käydä hankkimassa se pieni Flower-vaasi. Se on niin ihana!

   On kyllä ollut rentouttavat lomapäivät. 🙂 Kivaa viikonloppua sinne!

 6. Johanna Vantaalta Reply

  Hei!

  Hieno asetelma jälleen kerran. Jäin miettimään kiinnitystä ja sitä, miten sen teet. Miten saat seinän pysymään ”siistinä” vanhojen naulankohtien osalta? Käytössäsi ei kai ole kuitenkaan taulukiskoa?

 7. Virpi Käyhkö Reply

  Oikein kivan ja raikkaan näköinen asetelma ja kuva! Tuo ristikkotuoli myös ehkäpä oma hankintani jossain värissä…

  Mikä teidän lattia on? Itse harkitsen lattiaremppaa eli entinen parketti poistoon ja uusi tilalle. Tammi ja myös saarni mahdollisia. Ei liian keltaista, ei harmaatakaan vaan joku kiva skandinaavisen tyylikäs… siinäpä pohtimista!

  • suvi m Reply

   Kiitos, kiva kuulla! 🙂

   Meillä on Paradoorin valkoöljytty tammiparketti. Trendtime Living on muistaakseni tämän mallin nimi. Blogin alkupäästä löytyy tarkempaa tietoa…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.