String-hyllyistä on tainut tässä vuosien varrella tulla blogien vakiotavaraa. Etenkin String Pocket-hyllyjä näkee paljon blogikodeissa ja mikseipä yleisestikin monissa suomalaiskodeissa. Onhan se ihan ymmärrettävää, sillä hylly on kauniin ilmava ja, nykysuosiostaan huolimatta, melkoisen ajaton tuote.

Me hankimme ensimmäisen String-hyllyn vuosia sitten makuuhuoneen seinälle. Myöhemmin ostimme vielä kaksi hyllyä lisää ja ne sijoitimme saunatupaan. No, tämän vuoden aikana olemme maalanneet uudestaan sekä makuuhuoneen että saunatuvan seinät, joten String-hyllyt irroitettiin paikoiltaan. Ne lojuivat makuuhuoneen nurkassa lähes vuoden, kunnes viime viikonloppuna kiinnitimme vihdoin String-hyllykombinaation makuuhuoneen seinään.

string_shelf_hylly-4504

string_shelf_hylly-4495

Päätin yhdistää hyllyistä yhden kokonaisuuden, vaikkakin meillä on String-hyllyjä kahdessa eri leveydessä: kaksi hyllyä 78 cm leveänä ja yksi hylly 58 cm leveänä. Molemmat ovat onneksi kuitenkin saman syvyisiä: eli 20 cm. Sommittelin hyllykombinaatiota ensin lattialle ja vakuutuin, että kahta eri hyllyleveyttä voi yhdistää.

Kapeamman osan alapuolelle jätimme tilaa peilille. Olipa kiva saada tuo peilikin vihdoin seinään kiinni! Se oli muutostamme saakka ollut nostettuna Artekin tuolin päälle (eli 5,1/2 vuotta). Ja nyt saimme tietysti tuolinkin normaaliin käyttöön.

string_shelf_hylly-4594

string_shelf_hylly-4561

string_shelf_hylly-4522

string_shelf_hylly-4554

string_shelf_hylly-4548

string_shelf_hylly-4538

Tavoitteenani oli luoda hyllykköön samaan aikaan kaunis ja käytännöllinen säilytystila. Aluksi tavaran kokoaminen hyllyille tuotti vaikeuksia, sillä en halunnut laittaa hyllyyn tavaraa vain siksi, että se tulisi täyteen. Niinpä jätin suosiolla hyllyyn myös tyhjää tilaa – eiköhän se täyty ajan myötä. Mutta kylläpä on vaikea koota kaunis kokonaisuus avohyllykköön!

Erilaisiin säilytysboxeihin on kätevä piilottaa sellaisia tavaroita, joita ei halua pitää esillä. Säilytysboxien sekaan sijoittelin maljakoita ja kynttilöitä kauniin lopputuloksen aikaan saamiseksi. Ja täytyyhän näitä somisteita jossain säilyttää silloin, kun ne eivät varsinaisesti ole käytössä.

Hyllykkö lisäsi makuuhuoneen korkeudentuntua, sillä Stringit ulottuvat niin korkealle. Pidän myös siitä, että ne tuovat ripauksen persoonallisuutta sisustukseen, varsinkin jos hyllyihin sijoittelee oikeita käyttö- ja säilytystavaroita eikä pelkästään trendikkäitä koriste-esineitä.

P.S. Hylly tuli hitusen liian korkealle, mutta ei kerrota sitä reippaalle asennusmiehelle. Ihan hyvä noinkin.


Translation: Finally our String shelves are back in use. We’ve had these for years, but since we repainted the walls in our bedroom and sauna house, the shelves were left lying in the corner of our bedroom. I combined all my String shelves into one. There are two different sizes in this combination: 78 cm wide and 58 wide shelves (but the depth is the same, 20 cm). My aim was to create functional and beautiful storage at the same time. It proved to be quite difficult, but I think the result is quite ok.

Author

5 Comments

 1. Paula / Golden Cupole Reply

  Olen kuullut huhua, että kiinnitys olisi kimurantti juttu. Pitääkö paikkaansa? Jos pitää, niin mikä siinä on hankalaa? Kauniisti tulee tuo hylly esiin tummasta pinnasta.

  • suvi m Reply

   Ei tuo hyllyjen kiinnitys ollut kovinkaan vaikeaa, joten enpä osaa sanoa. Jos tekee reiän ihan väärään kohtaan silloin, kun toinen puoli on jo seinässä, niin silloin varmasti alkaa ketuttaa. 😉

 2. Miten jaksat pyyhkiä pölyt tästä? Itse en tykkää yhtään siitä hommasta ja siksi meillä ei avohyllyjä juuri olekaan. Tasoillakin vain muutamia harkittuja suurehkoja esineitä, jotka on helppo nostaa sivuun. Onko teillä malm-lipasto myös makuuhuoneessa?

  • suvi m Reply

   Minä sisustan kotia visuaalisuuden ja viihtyisyyden näkökulmasta, enkä siitä kulmasta miten olisi helpoin siivota. 🙂 Siksi en koe avohyllyjä ongelmallisiksi. Minulla on omat siivousniksini, jolla pölyjen pyyhintä ei tunnu yhtään hankalalta: jos hyllyllä ei ole pieniä tavaroita, imuroin pölyt imurin pienemmällä suulakkeella. Loput pyyhin pölykintaalla (ja ne hyllyt, joissa on vaikka koruja).

   Juu, on meillä Malm-lipasto makkarissa. Ja tytön huoneessa. Molemmista täytyisi päästä eroon, sillä alkavat olla jo huonossa kunnossa.

 3. Pingback: Tunnelmaa eteiseen - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.