Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Asuntomessut lähestyvät ja Kannustalon tämän vuoden messutalo Pohjanmaa alkaa olla jo valmis vastaanottamaan messuvieraita. Ennen kuin tehdään kattavampi kotikierros talon sisällä, kurkistetaan Pohjanmaa-talon pihapiiriin. Kannustalohan on tunnettu siitä, että talon suunnittelussa voi huomioida koko pihapiirin ja mallistosta löytyy useita piharakennuksia ja pihatuotteita, jotka täydentävät kotia. Tuo ajatus toteutuu myös tässä asuntomessutalossa.

kannustalo-pohjanmaa-7203

kannustalo-pohjanmaa-6763

kannustalo-pohjanmaa-1000

Pohjanmaa-talon pihaa hallitsevat vahvat kaarevat ja pyöreät muodot. Keskellä tonttia vihertää näyttävä pyöreä nurmialue, joka on reunustettu kaarevasti Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Verona-kivellä. Istutusalueita reunustaa Ruduksen R8-graniittireunakivet sekä Laineri-reunakivet. Pihan kaikki kulkupinnat on kivetetty helppokulkuisiksi ja selkeiksi Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Onni-kivellä.

kannustalo-pohjanmaa-7195

kannustalo-pohjanmaa-6762

Pohjanmaa-talon pihasuunnitelmassa huomioitiin helppohoitoisuus, perinteisten pohjalaistalojen kasvilajit, tontin ilmansuunnat sekä esteetön kulku. Pihalle istutettiin pohjalaispihojen perinteisiä kasvilajeja kuten esim. syreeniä, herukoita ja omenapuita. Pihasuunnitelman teki suunnittelija Henri Nieminen / H.A.N Gardens.

Etupiha avautuu etelään, joten siellä oleviin istutuksiin valittiin hillityt, kuivuutta ja paadetta kestävät kasvit. Autotallin ja päärakennuksen välissä oleviin pergoloihin istutettiin köynnöksiä suojaamaan takapihaa kadulta katsottaessa.

Pohjanmaa-talon takapiha rajautuu luonnontilaiseen metsäalueeseen, joka on säilytetty koskemattomana. Nurmen ja luonnontilaisen alueen välissä on istutusalue, jossa on pensaita, havuja ja kaksi omenapuuta. Istutusalueet on siistitty kuorikatteella.

Päärakennuksen suureen terassiin on upotettu istutusallas tuomaan pehmeyttä. Istutusaltaan kesäkukkia ja hyötykasveja voi ihastella sisältä olohuoneen suurista ikkunoista. Tunnelmaa kasvialtaaseen tuo pieni vesiaihe.

Värisävyltään pihan kasvien lehdet ja kukat ovat hillittyä harmaan, valkoisen ja vihreän sävyjä. Talon kylkeen on istutettu pylväspihlaja ja rungollinen aronia, jotka värittävät pihaa kauniisti ruskan aikaan.

Pohjanmaa-talon pihalta löytyy tilaa eri toiminnoille: leikkiin, oleskeluun, ruokailuun ja puutarhanhoitoon. Päärakennusta täydentävät autotallin lisäksi Kannustalon pergolat, Onnelin ja Annelin leikkimökki sekä minun suunnittelemani Pihakaapin pienempi malli mustassa värissä.

kannustalo-pohjanmaa-6761

kannustalo-pohjanmaa-6759

Pihakaappissa on kätevä säilyttää haravat, lapiot ja muut pihatuotteet. Suurempaan malliin mahtuu myös ruohonleikkuukone. Minä säilytän meidän pihakaapissa kaikki puutarhanhoitoon liittyvät tuotteet kuten multasäkit, ylimääräiset ruukut, lannoitteet ja puutarhavälineet. Sinne on kätevä sujauttaa myös lasten pihalelut.

kannustalo-pohjanmaa-6764

kannustalo-pohjanmaa-7197

Onnelin ja Annelin leikkimökki nähdään Pohjanmaa-talon pihalla perinteiseen pohjalaistalon värisävyin maalattuna. Näin se sopii saumattomasti yhteen päärakennuksen kanssa. Leikkimökkiä ympäröi hiekka-alue, jossa lasten on mukava leikkiä. Sisältä leikkimökki on valoisan vaalea ja lasten makuun sisustettu. Kannustalon tehtaalla rakennetaan muuten parhaillaan lavasteita nyt kesällä kuvattavaan Onneli & Anneli ja Salaperäinen Muukalainen -elokuvaan. Elokuvan ensi-ilta on kevättalvella 2017.

Pohjanmaa-talon pihapiiri on kutsuva ja kodikas kuten itse talokin. Kannustalon pihatuotteet viimeistelevät kokonaisuuden ja tarjovat käytännöllistä säilytystilaa pihalle tyylikkäällä tavalla. Pihan keskipisteenä vihertävä pyöreä, siisti nurmialue sitoo muodollaan koko pihan eri osa-alueet yhteen. Pihan istutukset sulautuvat hillitysti pihaan rajautuvaan luonnontilaiseen metsäalueeseen ja punamullansävyisiin rakennuksiin.

ARVONTA: Voita pääsyliput Seinäjoen asuntomessuille

Saan ilahduttaa blogini lukijoita myös kivalla arvonnalla. Voit nimittäin voittaa kahden hengen pääsyliput Seinäjoen asuntomessuille. Messut ovat avoinna 8.7. – 7.8.2016. Osallistu arvontaan kertomalla kommenttiboxissa:

Mitä odotat tämän vuoden asuntomessuilta?

Arvonta umpeutuu su 3.7.2016, jonka jälkeen arvon yhden voittajan.

Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Kaikki Pohjanmaa-taloa käsittelevät postaukseni näet kätevästi klikkaamalla Pohjanmaa-talo avainsanaa.

Kuvista kiitos: Kristiina Hemminki ja Ville Hautaluoma

Tallenna

Author

216 Comments

 1. Asuntomessuilta odotan inspiraatiota sisustusideoihin ja talotekniikkaan. Talon rakennushaave alkaa konkretisoitumaan, joten messuilla saa paljon ideoita kerralla. Ja pääsisinpä ensimmäistä kertaa Kannustaloon, kun kumminkin heidän Lato -talon rakentaminen olisi suunnitteilla.

 2. Maijastiina Reply

  Sisustusideat luonnollisesti kiinnostaa messuilla aina, mutta tänä vuonna myös terasseja ja pihoja tulee seurattua aiempaa tarkemmin. Omaan kotiin olisi tarkoitus tehdä lähiaikoina terassilaajennus ja uudistaa pihaa. Liput olisi erittäin tervetullut yllätys

 3. Tämän kesän bucket listille päätyi tänä vuonna usean vuoden haave: asuntomessut, joten Seinäjoelle lähdetään ennen kaikkea toteuttamaan se haave! Asuntomessuilta toivon näkeväni viimeisemmät trendit sekä saavani hauskoja persoonallisia ideoita oman kodin sisustukseen 🙂 Ja saahan siellä sitten vähän haaveilla myös tulevaisuuden omasta talosta, se kun ei vielä tässä elämäntilanteessa ole ajankohtainen.

 4. Taina Niemi Reply

  Muuttovalmis Kannustalo juuri pihassa ja vinkkejä sisustukseen, pieniin yksityiskohtiin olisi kiva vielä pongata messuilta! Messut joka kesäinen must reissu <3

 5. Johanna Kuusisto Reply

  Uusia, raikkaita sisustusideoita ja piharatkaisuja. Myös sauna-kylppäriosastot kiinnostavat, koska remontti on edessä.

 6. Odotan eniten keittiöideoita sekä mielenkiintoisia pohjaratkaisuja.

 7. Odotan messuja ihan älyttömästi! Naapurikaupungista on helppo päästä paikalle vaikka useamminkin. Mieheni rakennusliike on ollut tässä Kannustalon talo-Pohjanmaassa mukana, maalausten ja tapetointien muodossa, ja myös toisessakin kohteessa. Olen saanut maistiaisia messualueesta ulkoapäin muutaman kerran, mutta kunhan tässä pääsee kohteisiin sisälle, niin… 🙂

 8. Toivon näkeväni messuilla jotain uutta, jotain sellaista mikä saisi aikaan Vau-huudahduksen, mikä hivelisi silmää ja mieltä.

 9. Vilperttiina Reply

  Uusia sisustusideoita ja pihakivetyksiä haluaisin päästä katsomaan.

 10. Sisustusvinkkejä!… aina kiva katsella ammattilaisten tekemiä sisustuskokonaisuuksia

  • Odotan ihan kaikkea sillä en ole koskaan päässyt messuille nähä liput tulisi niiiiin tarpeeseen

 11. Erilaisia ideoita poimittavaksi unelmien omakotitaloa varten. Kaikkea mahdollista aina sisustuksesta erilaisiin pohjaratkaisuihin ja materiaaleihin.

 12. Jonna Hakamäki Reply

  Odotan minkälaisia pohjaratkaisuja tänä vuonna on toteutettu sekä pihojen suunnitelmia..

 13. Anne Karppi Reply

  Odotan uusia sisustusideoita sekä uusia vinkkejä puutarhaan.

 14. Oma terassi kaipaa uudistusta joten ideoita siihen sekä sisustusvinkkejä.

 15. Messuilta odotan uusia sisustusideoita ja mielenkiintoisia pohjaratkaisuja.

 16. Hyvin monenlaisia ideoita ensi kesänä alkavaa rakennusprojektia varten: erilaisia pohjaratkaisuja, keittiöiden toteutuksia, pintamateriaaleja sekä myös sitä, miten pienelle tontille saisi rakennettua kivan ja edes vähän yksityisen pihan. Ikinä en ole odottanut asuntomessuja näin paljon!

 17. Olen käynyt vain kerran messuilla ja vasta sen jälkeen, alkanut kiinnostumaan sisustuksesta. Joten kaikki siellä kiinnostaisi, kun haluaa saada uutta inspiraatiota. Ja mitä blogien kautta olen kuvia nähnyt niin aina jotain uutta ja mielenkiintoista sieltä löytyy niin sisustuksellisesti kuin noin muutenkin.

 18. Me aloitimme juuri rakennuttamaan omaa taloa ja toivon saavani tänä kesänä Asuntomessuilta inspiraatiota nykyajan skandinaavisesta sisustamisesta. Erityisesti kotien värimaailmat sisällä kiinnostavat, sekä kylpyhuoneiden ja saunojen sisustukset, koska näitä ei ole vielä lyöty lukkoon omassa projektissa.

 19. Toivon saavani tutustua ihaniin tuotteisiin, kekseliäisiin ja toimiviin ratkaisun ja toivottavasti tänä vuonna myös isoihin ja avariin olohuoneisiin 🙂

 20. Mun mielestä on hauskaa, että tän vuoden messuilla voi tutustua pohjalaiseen tyyliin. Toivoisin, että jatkossakin messuilla olisi enemmän näkyvissä paikallinen kulttuuri.

 21. Inspiraatiota – Ideoita pihasuunnitelmaan, ison tilan akustiikka ja mattoideoita ja tottakait haluan nähdä myös uuden Kannustalon!

 22. Missäpä muualla sitä voi kokea viimeisimmillä trendeillä sisustettuja tiloja ja fiilistellä ratkaisuja talo talon perään, ihan parasta. Nyt kiinnostavat eritoten kylpyhuoneet ja saunat, koska niiden remontointi tulee meillä pian ajankohtaiseksi.

 23. Odotan näkeväni pihaideoita,sisustusvinkkejä ja persoonallisia ratkaisuja. Juurikin Kannustalo kuulostaa kovin, ovat yleensä olleet asuntomessujen parasta antia t. Piiku

 24. Odotan näkeväni entisen kotiseutuni uudessa loisteessa hulppeiden messujen johdosta! Etelä-Pohjanmaa <3

 25. Satu Mäenpää Reply

  Odotan saavani asuntomessuilta vinkkejä ja ideoita sisustukseen. Nähdä uusia ja inspiroivia taloja ja terasseja. Samalla saan myös ensimmäisen kokemuksen asuntomessuista! 🙂

 26. Asuntomessut… Haluan nähdä miten ammattilaiset ovat tiloja suunnitelleet ja kuinka pienistä pihoista tehdään toimivia…

 27. Messuilta odotan sisustusideoita ja vinkkejä pihan laittoon. Kiva, kun messut ovat niin lähellä tänä vuonna.

 28. Marika Hietala Reply

  Odotan löytäväni messuilta innovatiivisia saunaratkaisuja. Myös eteistilat kiinnostavat juuri nyt. Kuten myös keittiöt, aina.

 29. Messuilta odotan inspiraatiota puutarhaan ja sisustukseen. Periaatteessa myös talotekniikan uutuudet kiinnostaa, joskaan ei ole ajankohtaista.

 30. Näin etelä-pohjalaisena ja vahvojen perinteiden ystävänä olisi hieno päästä katsomaan kuinka viimeisimmän ”muodin” mukaan tehdyssä uudisrakentamisessa on saatu pohjalaisuus elämään.

 31. Asuntomessuilta etsin uusia ideoita sekä sisälle että ulos. Tänä vuonna kiinnostaa erityisesti pintamateriaalit ja pihojen toteutukset.

 32. Haluan syynätä Pohjanmaa-talon tarkkaan, olen kuvien perusteella rakastunut taloon sisältä ja ulkoa. Mielenkiintoista nähdä, kestääkö tunne ”luonnossa”. 🙂

 33. Uuden kodin rakentaminen haaveissa parin vuoden sisään, aion siis messut käyttää hyväksi! Odotan ihania sisustuksia ja kivoja pihoja sekä terasseja.

 34. Miia Haaranen Reply

  Alamme juuri rakentaan omaa taloa niin odotan messuilta paljon, valaistusratkaisuja, listoja ja kiintokalusteisiin uusia ratkaisuja.

 35. Valoisaa arkkitertuuria, ilmavia sisustuksia ja rauhallisia puutarhoja

 36. Meillä on rakennusprojekti alkamassa ja messuilla olisi tarkoitus yrittää ahmia tietoja ja ideoita sylin täydeltä.

 37. Moikka, haluaisin ideoita omalle pihalle ja terassiratkaisut kiinnostaa myös. On myös kiva nähdä sisustuksen uusia tuulia. Mukavaa kesää kaikille

 38. Asuntomessuilta odotaan ihanaa yhteistä kesälomapäivää miehen kanssa, ja ideoita kotiin ja puutarhaan.

 39. Sisustusideoita lasiterassille ja ajatuksia sisäseinien päivittämiseen. Ja mikä mukavinta, voidaan miehen kanssa kierrellä kaksin lasten ollessa isovanhempien huomassa .

 40. Ikuisena sisustusfriikkinä kaikki ihana ja inspiroiva houkuttaa asuntomessuilla. Toivottavasti onni suosii!

 41. Odotan asuntomessuilta uusia ideoita. Kiva nähdä välillä tummempaa sisustamista valkoisten trendien jälkeen.

 42. Odotan messuilta sisustusideoita tai lopullista sysäystä rakentamispäätökselle;)

 43. Ideoita pihalaatoituksista, pihavälineiden säilytysideoita sekä ihania sisustusvinkkejä.

 44. Asuntomessut tuovat kyllä ensisijassa inspiraatiota sisustukseen ja parvekkeelle.

 45. En ole koskaan ollut asuntomessuilla, vaikka kiinnostusta on kovasti ollut. Olisi kyllä hienoa päästä katselemaan talojen arkkitehtuuria ja erilaisia sisutuksellisia ratkaisuja, saamaan ideoita ja innostusta!

 46. Haen asuntomessuilta uusia, tuoreita ideoita, joilla 30-vuotiaan talomme voisi päivittää ajan tasalle!

 47. Leppoisaa lomapäivää miehen kanssa sekä tulevaa syksyä piristäviä sisustusideoita!

 48. Odotan vinkkejä säilytysratkaisuihin ja inspiraatiota lastenhuoneiden sisustukseen.

 49. Pirjo Jaakkola Reply

  Persoonallisia pohjalaiseen maisemaan sopivia taloja ja pihapiirejä ja tietysti inspiroivia sisustuksia.

 50. Tämän vuoden asuntomessuilta odotan paljon,koska olen ymmärtänyt,että talot ovat suunniteltu tavallisille perheille tavalliseen arkeen. On ihana päästä messuille hakemaan inspiraatiota omaan taloprojektiin. Ja on mahtavaa,kun Kannustalo on mukava tämän vuoden asuntomessuilla.

 51. Lähes joka vuosi on tullut käytyä asuntomessuilla, taitaa olla jo perinne ;). Joten arvontaan mukaan, jospa onni suosisi. Messuja odotellessa!

 52. Hei! Minua kiinnostaa löytää sisustusideoita ja ratkaisuja joita voisi omaan rakenteilla olevaan kotiin soveltaa. Ehdottomasti kiinnostaa Kannustalon Pohjanmaan näkeminen ja kokeminen. Ensimmäisen kerran kun näin talon sisätilat sain kylmiäväreitä, ihan uskomattoman upea! Lisäksi kiinnostaa asuntomessualueen infran toimivuus ja alueet, kuten Kyrkösjärven rannan muutos ym.

 53. Pihasuunnitteluun inspistä, ehdottomasti! Innovaatisia ratkaisuja erityisesti pienelle pihalle.

 54. Toivon saavani pieneen, lähes istuttamattomaan taajamapihaan ideoita esimerkiksi naapurin suuntaan avautuvien näkymien naamioimiseksi ja pihakivetysten tekoon.

 55. Odotan asuntomessuilta uusia sisustusideoita ja ideoita kylpyhuoneen ja saunan toteutukseen.

 56. Odotan mielenkiinnolla uusia, erilaisia keittiöitä musta-valkoisen sijaan. Myös tulevaan sauna/kylpyhuone remonttiin olisi kiva saada uusia ideoita.

 57. Ideoita omaa vanhaa kotia varten sekä mukavia elämyksiä päivästä messualueella.

 58. Tiina Mansikka Reply

  Odotan ideoita lattiamateriaaleista sekä ajatuksia kosteiden tilojen pintoihin, koska oma rakennusprojektimme on siinä pisteessä, että haluan omille ajatuksille vahvistusta tai sitten aivan uusia ideoita.

  -tiina-

 59. Sisustusideoita kotiin. On myös kiva ihastella valmiita taloja ja pihoja.

 60. Marika Laitinen Reply

  Kaipaan sisustusideoita kotiin, sekä ihanien ystävien seuraa ja hetken omaa aikaa kiireisestä arjesta. Messut olisi täydellinen loman huipennus!

 61. Sisustusideoita ja mökin rakentajana erityisesti hirsitalokohteet kiinnostavat.

 62. Aija Lipsanen Reply

  Meillä on talo nyt valmis, mutta pihaideoita vielä kaivattaisiin.

 63. Odotan messuilta kaikkea mahdollista!! Koskaan aiemmin en ole päässyt messuille ja nyt kovasti odotan upeita koteja, kauniita pihoja, sisustuksia. Tämän lähemmäksikään Asuntomessut tuskin koskaan minua tulevatkaan! Erityisesti odotan Kannustalon näkemistä ihan ”livenä”, Helena Karihtalan upeaa visuaalisuutta ja estetiikkaa :)!!

 64. Teija Kokko Reply

  Odotan ideoita keittiöremonttiin sekä yleiseen sisustukseen!

 65. Odotan messuilta erityisesti ideioita omaan tulevaan rakennusprojektiin. Myös sisustusvinkit ovat aina tervetulleita 🙂

 66. Riina Tikka Reply

  Oma rakennusprojekti on juuri käynnistymässä, joten minua asuntomessuilla kiinnostaa eritoten kohteiden keittiö/pesuhuone/sauna/eteinen säilytysratkaisuineen ja materiaalivalintoineen.

 67. Odotan päivää jonka saan viettää mieheni kanssa ja etsiä ideoita meidän vielä keskeneräiseen pihaan ja pariin tilaan sisällä mitkä ovat talossa vielä kesken. Ja sitä kun kerrankin messut ovat ihan naapuripitäjässä ettei tarvi monta tuntia autossa istua

 68. Mirja Hihnala Reply

  hei

  pihakaappi todella hyvä idea, sellainen tarvittaisiin meidänkin pihalla

  ja asuntomessut must… melkein joka kesä

 69. Asuntomessuilta haluan saada ideoita pihan tekemiseen. Talo on ollut valmiina vuosia, mutta piha ja erityisesti sisääntuloväylä on vieläkin keskeneräinen. Toivoisin näkeväni edes jonkun sisääntuloväylän, joka olisi kapea, mutta tyylikäs. Sellaiseen me juuri tarvittais ideoita. Myös saunaremontti on alkanut pyöriä päässä, sillä ei ole niin kiirettä, mutta ideoitahan saa aina hakea..

 70. Asuntomessuilta olisi kiva saada ideoita pihan sisustamiseen. Ja aina vinkit varsinkin pesuhuoneeseen tulee tarpeeseen, sen remontoiminen kun on seuraavana vuorossa.

 71. Meillä on omakotitalon pihatyöt menossa, joten messuilta etsin erityisesti ideoita istutuksia varten. Tietty sisustusratkaisut kiinnostavat myös 🙂

 72. Asuntomessuilta odotan silmiä avaavia ideoita, että näinkin tämän voisi tehdä. Lisäksi on kiva katsastaa nykyiset ja tulevat trendit.

 73. Sarianna Riikola Reply

  Pihat ja sisustaminen kiinnostaa tällä kertaa. Omassa ollaan sellaisessa vaiheessa että näitä asioita pohditaan.

 74. Ideoita kauniin yksinkertaiseen skandinaaviseen pihaan, joka olisi täällä haaveissa.

 75. Keittiöideoita, oma keittiö alkaa olla tiensä päässä. Myös piha- ja kaikki sisustusideat kiinnostavat.

 76. Asuntomessuilla olisi mielenkiintoista tutustua ekologisesti kestävään arkkitehtuuriin. Erityisesti talotekniikan innovaatiot ja passiiviset suunnittelun keinot tämän saavuttamiseksi kiinnostavat.

 77. Pohjalaisuutta,uusia ideoita pohjaratkaisuihin,sisustusideoita,värimaailmaa,erityisesti Kannus-sekä Teri-talojen näyttelytaloja. Mitä uutta ja mitä vanhaa. Kaiken ei tarvitse olla uutta ideaa,monet hyväksikoetut vanhat käyvät myös….uudistetussa muodossa.

 78. Etenkin sisustusideoita, mutta keräilen varastoon myös kivoja ideoita taloihin ja pihoihin. Vaikkei rakentaminen olekaan juuri tällä hetkellä ajankohtaista, ajattomia ratkaisuja voi hyödyntää myös sitten myöhemmin. 🙂

 79. Asuntomessut ovat tarjonneet vuosittain ideoita ja päiväunien kohteita… Minulle asuntomessut ovat myös yhdessä tekemistä ja haaveilua. Messupäivien muistoihin palaamme mieheni kanssa vielä pitkin talveakin…

 80. Odotan löytäväni asuntomessuilta kivoja sisustusratkaisuja uuteen taloomme.

 81. Riikka Rautio Reply

  Sisustus ideoita ja vinkkejä ulos. Esim. tuo kaappimallinen varasto ulos on hieno.

 82. Tiina Koivisto Reply

  Odotan juuri nimenomaan Kannustaloa, ne ovat aina olleet parhaita:)

 83. Ideoita pihaan ja terassiin. Uudenkarhea koti odottaa pihan rakentumista.

 84. Suurinta inspiraatiota lähden messuilta hakemaan nimenomaan piharatkaisuihin. Meidän 2-vuotiaan talomme piha on vielä alkutekijöissään ja kaipaan ideoita sopivista kasveista, kivetyksistä jne. Aina kun Kannustalo on messuilla, on odotettavissa parasta antia!

 85. Odotan erityisesti pihojen ja terassien näkemistä, joista saisi ideoita omaan pihaan

 86. Odotan näkeväni upeita pihoja ja uusia sisustustrendejä…jos siis asuntomessuille pääsen.

 87. Sisustusideoita ja inspiraatiota. Talo on jo rakennettu, joten pohjaratkaisut eivät tällä hetkellä niin kiinnosta. Asuntomessut ovat olleet talojen ja sisustusten osalta vähän varovaisia viime vuosina, toivoisin jotain uutta ja rohkeampaa.

 88. Ideoita pihan istutusten suunnitteluun sekä sisustusideoita lapsen huoneeseen. Viimeksi olen ollut Kokkolan asuntomessuilla, joten siitä onkin jo jonkin aikaa. Samalla reissulla sujuisi Seinäjoen sukulaisillakin vierailu.

 89. Ideoita ulos ja rohkeita ratkaisuja sisätiloihin, erityisesti lastenhuoneisiin.

 90. Tämänvuotisilla asuntomessuilla kiinnostaa puurakentaminen – ja sisustaminen tietysti.

 91. Erityisesti kiinnostaa tutustua hirsitaloihin, sillä seuraava kotimme lienee hirrestä tehty. Ja sisustukset tottakai

 92. Odotan innolla uusia ideoita sisustukseen ja pihasuunnitteluun.Keittiöt myös kiinnostaa.

 93. Taas ihana Kannustalo. Toivon saavani uusia sisustusideoita asuntomessuilta. Viimeksi kävin asuntomessuilla Jyväskylässä ja ihastuin Kannustalon Latoon.

 94. Kodinhoitohuone remontissa, joten siihen haen ideoita. Liput tulisi kyllä tarpeeseen 🙂

 95. Sisustusvinkkejä erityisesti olo- ja lastenhuoneeseen. Kiva katsella erilaisia sisustusratkaisuja.

 96. Erityisesti kiinnostaisi katsella pihoja ja kerätä ideoita omaan keskeneräiseen pihaan.

 97. Jotain uusia sisustukseen liittyviä juttuja, myös myytäviä. Asuntomessuilla on aina niin mukava tunnelma!

 98. Sanna Waris Reply

  Uusia ajatuksia poikien huoneiden sisustukseen ja kylppärin remppaan toivon löytöväni messuilta.

 99. Erityisesti talojen sisäänkäynnit, terassit ja piharatkaisut ovat suurennuslasin alla.

 100. Meillä on parhaillaan menossa oman rakennusprojektin suunnitteluvaihe, joten minua kiinnostaa kovasti sisustukseen liittyvät ideat ja uutuudet, miestä kiinnostaa ”luonnollisesti” ; ) talotekniikkaan liittyvät asiat. Nyt kun tuleva talomme on saatu hyvin pitkälti suunniteltua, messuilta on hyvä vielä saada vahvistusta omille tilankäyttöön ja tilojen mittasuhteisiin liittyville ratkaisuille.

 101. maija luoto Reply

  Hakisimme ideoita rakenteilla olevaan omaan viihtyisään kotiin ja pihaan.

 102. Terasseja, puutarhaa, kesäkeittiöitä, leikkimökkejä…Näistä ideoita oman pikku kannustalon pihaan 🙂

 103. Odotan uusia sisustusideoita, ja fiksuja tilaratkaisuja. Asuntomessut ovat avomieheni ja minun jokaisen kesän vakiolomakohde

 104. Raikkaita ideoita pihaan ja myöskin sisustusideoita. Moneen vuoteen ei olla käyty messuilla, joten innolla oltaisiin menossa.

 105. Mea Yliuntinen Reply

  Sisustusideat kiinnostavat, mutta ehkä eniten odotan messutalojen pihojen näkemistä.

 106. Viimeksi kävin asuntomessuilla 2000-luvun alkupuolella, kun rakensimme kotiamme. Nyt messut ovat niin lähellä, että on ”pakko” mennä käymään. Odotan messuilta ideoita kodin sisustuksen pienimuotoiseen uusimiseen ja myös pihaideat kiinnostavat.

 107. Sauna- ja kylppäriremonttia varten ideoita ja kaikenlaisia sisustusideoita

 108. Odotan ihania sisustus- ja pihaideoita sekä vinkkejä oman talon remontointiin.

 109. Asun itse pohjalaistalossa ja odotan ideoita mordernisoida omaa taloani tyylikkäästi

 110. Pauliina Venetpalo Reply

  Pintamateriaalit, hanat, pihakiveykset..näihin haetaan ideoita. Oma lato on rakenteilla.

 111. Tuleva talo on arkkitehdin piirustuslaudalla hahmottumassa, joten kaikki kiinnostaa!

 112. Tietenkin uusia ideoita sisustukseen ja pihalle. Sisustuksessa toivon erityisesti, että on käytetty paljon värejä ja jokainen koti on omalla tavallaan persoonallinen. Pihojen toivon olevan mahdollisimman helppohoitoisia, koska sellaisen haluan oman pihani olevan.

 113. En ole koskaan aiemmin päässyt käymään asuntomessuilla vaikka alalle olenkin suuntaamassa. Jos tänä vuonna pääsisin, odottaisin erilaisia ja persoonallisia koteja ja tietenkin kovasti inspiraatiota 🙂

 114. Jos onni osuisi omalle kohdalle, niin luulenpa, että messuilta haettaisiin siipan kanssa inspistä kylppärin ja saunan remonttisuunnitelmiin 🙂

 115. Odotan Helena Karihtalan sisustamaa taloa. Hänen tyylinsä on upea, enkä ole aiemmin nähnyt paikanpäällä hänen tyylinäytettään.

 116. Anne Rantamäki Reply

  Haen asuntomessuilta hyvää mieltä ja iloa silmälle 😀

 117. Sisustusideoita, erityisesti vinkkejä olohuoneeseen, sängynpäätyideoita ja vinkkejä lastenhuoneeseen. Myös pihat kiinnostavat. Haluaisin käydä messuilla kahtena päivänä, mieluiten yksin niin saisin rauhassa omaan tahtiin katsella kohteita.

 118. Hienoja portaita eli ideoita omiin tuleviin sisätilojen portaisiin.

 119. Odotan modernisti sisustettuja ja käytännöllisiä lapsiperheen koteja!

 120. Odotan näkeväni luovia sisustusratkaisuja. Ideoita jotka on helppo toteuttaa myös omaan kotiin. Työpisteet kiinnostavat myös. Kävin viimeksi Kuopion asuntomessuilla joten olisi taas aika lähteä messuille 🙂

 121. Riina Antila Reply

  En ole koskaan ollut messuilla, joten odotan ihan kaikkea 🙂 Erityisesti katson ympärilleni lapsiperheen äidin näkökulmasta sekä sisällä että ulkona.

 122. Terassi- ja pihaideoita sekä tietysti uusia vinkkejä kodin sisustamiseen!

 123. Haaveissa olisi se ikioma koti, joten ihan kaikenlaisia ideoita lähden sinne katsastamaan, rakenteista sisustukseen 🙂

 124. Paikallisten tekijöiden ja kädentaitajien tuotteita, huonekaluja ym.

 125. Odotan sisustusideoita ja kauniiden kotien stailausten ihailua. Myös piharatkaisut kiinnostavat.

 126. Pihat, terassien kalustus, isompien lasten huoneet, keittiöratkaisut, eteissäilytys ja sisustuksen viimeisimmät villitykset kiinnostavat! 🙂

 127. Katariina Nikkilä Reply

  Odotan ideoita sisustukseen, pihoihin ja talojen tilaratkaisuihin!

 128. En ole ajatellut vierailla mutta jos liput voitan niin ohi mennessä täytyy käydä. Enemmän ehkä kiinnostaa Seinäjoen uusi kaupunginkirjasto.

 129. Mielenkiintoista nähdä v. 2016 tyylisuuntaa ja saada käytännön vinkkejä meneillään olevaan oman kodin rakentamiseen.

 130. Ihan oikeastaan lähde mieli avoinna, en ole koskaan päässyt käymään messuilla eli ekoja messuja ja niiden tunnelmaa odotan kovasti. -EK

 131. Voi vaikka mitä! Pihaistutusideoita, valaisinihastuksia, mattolöytöjä, upeita kokonaisuuksia… 🙂

 132. Uutta ja ennennäkemätöntä sekä sisustamisen että pihasuunnittelun saralla! Asuntomessuilta saa aina inspiraatiota, mutta jostain syystä uskon että etenkin tänä vuonna Kurkistukset mm kannustaloon lupaavat hyvää!

 133. Marjo Mäkelä Reply

  Istutukset ja pihat kiinnostavat erityisesti, mutta myös pienet älykkäät ja uudet keksinnöt sisustuksessa

 134. Pingback: Kannustalo Pohjanmaa - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.