Kaupallinen yhteistyö: Vepsäläinen & Asennemedia

Kuinka ihanaa onkaan, että parhaat terassikelit alkavat lähestyä! Nyt on hyvä hetki laittaa terassit kuntoon, jotta saa sitten kesällä vain nautiskella oleskelusta. Me täydensimme Villa Fregatin terassikalusteita uudella sohvaryhmällä, joka sopii tyyliltään mökin henkeen sekä myös kivasti yhteen jo olemassa olevien terassikalusteiden kanssa. Ulkokalusteidenkin hankinnassa minulle tärkeää ovat ajattomuus ja laadukkaat materiaalit.

Terassit ovat mökillä keskeisimpiä ajanviettopaikkoja etenkin kesäaikaan. Meillä on ollut tavoitteena luoda terasseille mukavat oleskelupisteet tyylistä tinkimättä. Minusta kiehtovin terassikalustekokonaisuus syntyy erilaisista yhdistelmistä sen sijaan, että kaikki olisivat täysin samaa sarjaa. Niinpä meidän kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa sekä eri brändien tuotteita. Myös pihakalustehankinnoissa minulle tärkeintä ovat aikaa kestävä muotoilu ja laadukkaat materiaalit.

Kiehtovin terassikalustekokonaisuus syntyy erilaisista yhdistelmistä

Ensimmäisenä kokonaisena mökkikesänä hankimme kotimaisen Woodnotesin upeat My Outdoor -säkkituolit, joihin olemme olleet aivan äärimmäisen tyytyväisiä! Ihanien löhötuolien lisäksi kaipasimme terassille myös ryhdikkäämpää oleskelusettiä, jonka ääressä voisi nauttia aamukaffia ja iltasella istuskella tuijottamassa auringonlaskua. Vepsäläisen laajasta puutarhakalustevalikoimasta löysinkin aivan ihanan sohvaryhmän, joka sopii tyyliltään täydellisesti Villa Fregattiin.

Vepsäläisen laajasta puutarhakalustevalikoimasta löysin aivan ihanan sohvaryhmän, joka sopii tyyliltään täydellisesti Villa Fregattiin

Uusi sohvaryhmä on Nordic Country Home -brändin Loop-sarjaa, johon kuuluu penkki sekä nojatuolit. Ryhmään sopii täydellisesti pieni pyöreä Vienna-sohvapöytä. Eli liene ihmekään, että ihastuin Loop-sarjaan heti ensi silmäyksellä, sillä sen on suunnitellut Petra Lassenius – sama muotoilija, joka on suunnitellut myös esim. meidän kodista löytyvän Adean Band-sohvan.

Suomalaisen Nordic Country Home brändin tuotteiden takaa löytyy nimekkäitä suunnittelijoita kuten Eero Aarnio, Petra Lassenius ja Tapio Anttila. Muotoiluun on panostettu, sillä se on ajatonta, materiaaliyhdistelmät ovat kekseliäitä ja toteutus viimeisteltyä. Mallistoon kuuluu niin sohvia, nojatuoleja, ruokapöytiä, tuoleja kuin jakkaroita. Monet tuotteista sopivat mainiosti myös kotiin sisälle. Nordic Country Homen tuotteita myydään yli 30 maassa, mutta Suomessa ne ovat saatavilla ainoastaan Vepsäläiseltä.

Taidokas muotoilu ja laadukkaat materiaalit kestävät aikaa

Loop-kalusteet ovat materiaaliltaan paksua, ruudukkomaista narupunosta, joka luo heti viimeistellyn ja laadukkaan tunnun tuotteeseen (punos ei siis ole muovia). Kalusteiden runko on mustaksi maalattua metallia. Mukana tulevat sohvatyynyt on tehty vettä hylkivästä kankaasta, joka kestää hyvin sään vaihteluita. Vienna-pöytä on pinta on mustaa kuituvahvistettua betonia ja jalat mattamustaksi maalattua metallia. Taidokas muotoilu ja laadukkaat materiaalit kestävät aikaa.

Koko setti on siis hyvin helppohoitoinen, sillä kyseessä ovat säänkestävät materiaalit, jota ei tarvitse erikseen käsitellä – pyyhkiminen kostealla liinalla silloin tällöin riittää. Vepsäläisen sivuilta löytyy muuten kattava opas erilaisten terassikalusteiden huoltamiseen, joten kannattaa tsekata se jos huoltotoimenpiteet askarruttavat.

Oleskelu pääterassilla on nyt jaettu tavallaan kahteen osioon: päivänvarjon alla on istuskelualue ja kattamaton osuus on pyhitetty auringossa löhöilylle Woodnotesin säkkituoleissa. Oleskelupaikka tarvitsee muitakin kuin löhöilypaikkoja, joten siksi tämä Loop-setti oli todella hyvä hankinta. Loop-sohvassa ja tuoleissa on hyvä istua: asento on ryhdikäs, mutta mukava samaan aikaan. Tämä tuntuu tosi toimivalta ratkaisulta!

Erilaiset ulkokalusteet muodostavat persoonallisen ja kuitenkin yhtenäisen kokonaisuuden

Talon sivuseinämällä meillä on toinen suuri terassialue, jossa on ruokailuryhmä. Täältä löytyy sitä vanhaa ja itsetehtyä. Mankku on nikkaroinut tuon pöydän meidän Valkoisen Harmajan raksalautajämistä vuonna 2012. Pöytähän oli ensin monta vuotta meidän kodin terassilla, mutta toimme sen sitten tänne mökille, sillä meidän mielestä se sopii tänne paremmin. Tuoleina ovat myös kymmenisen vuotta sitten hankitut Kartellin Masters-tuolit, jotka ovat vuosien aikana säilyneet oikeastaan ihan uuden veroisina, vaikka ne ovat talvehtineet taivasalla. Värikään ei ole yhtään haalistunut.

Vaikka kaikki pihakalusteet on hankittu eri brändeiltä ja seassa on myös itse-nikkaroituja juttuja, muodostuu kokonaisuudesta kuitenkin yhtenäinen ja meille mieluinen kokonaisuus. Itse pidän tällaisista yhdistelmistä eniten.

Muutamia ajatuksia terassikalusteiden täydentämisestä on vielä. Tarkoitus on kyllä jossain vaiheessa ostaa tänne uusi ruokapöytä, sillä se itse-nikkaroitu alkaa tikkuuntua ja olisi hyvä saada pöytä, jonka pintaa voisi pyyhkiä helpommin. Lisäksi haluaisin hankkia pari Masters-tuolia lisää. Myös sellaiset riipputuolit olisivat ihanat mökin sivuterassille. Mutta ajatuksena on täydentää kokonaisuutta pikkuhiljaa, eikä hankkia kaikkea kerralla.

Seuraavaksi vaihdan ruukkuihin ihanat kesäkukkaset ja sitten keskitymme terassioleskelusta nauttimiseen! Onneksi nyt on luvattu lämpimiä säitä, niin voi viimeistellä terasssin viihtyisyyden kasveilla ja kukilla.

Author

6 Comments

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Aurinkovarjo on Kodin Terrasta aikoinaan hankittu.

 1. Suosittelen riipputuoliksi ”La Siesta”- riipputuolia. Ihan älyttömän mukavia ! Meillä on niitä 3 erilaista. 🙂 Itse tykkään värikkäistä mutta sieltä löytyy myös vaaleita sävyjä.

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla ja kiitos vinkistä! Pitääkin tsekata tuo! 🙂

 2. Pergola on vilahtanut kuvissa, mutta onko siitä tulossa omaa esittelyä? Olisi kiva nähdä! Onko teidän tarkoitus kattaa pergola, vai jätättekö sen avoimeksi? Teidän piha on niin upea <3

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos, ihana kuulla! 🙂 Pergolan kesäkeittiö on vielä vähän kesken, mutta varmastikin kirjoittelen siitä tarkemmin, kun se valmistuu. Kyllä oli tarkoitus jättää katto avoimeksi.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.