Suhtautumiseni sisutusjulisteisiin on vähän ristiriitainen. Toisaalta ymmärrän niiden viehätyksen ja monet julisteet ovat tosi kauniita, mutta samalla minusta on todella sääli jos sisustusjulisteet syrjäyttävät ns. aidon taiteen (maalaukset ja grafiikanlehdet) kodeissa kokonaan. Meillä ei tietenkään niin voi käydä, sillä isäni, Juhani Melenderin taide on tärkeä osa kotimme omaleimaisuutta ja viihtyvyyttä. Seasta löytyy kyllä myös muutama sisustusjuliste, jotka tuovat vähän erilaista ilmettä kotiin.

Uusimmat julistetulokkaat ovat Coco Lapine Designin julisteet ”Find Your Luck” ja ”Snowy Tree”*. Sarah kysyi minulta jos haluaisin valita pari julistetta hänen kokoelmastaan ja niinpä päädyin valitsemaan nämä kaksi. Sisustusjulisteiden valinnassa painotan kuvan ideaa tai kauneutta.

cocolapine-5846

cocolapine-5852

cocolapine-5885

cocolapine-5816

cocolapine-5860

”Snowy Tree” julisteessa viehätyin karujen, lumen peittämien oksien kauneudesta. Tämän julisteen avulla on myös helppo tuoda talvista tunnelmaa sisustukseen.

”Find Your Luck” printti ihastutti heti ajatuksellaan: pyöreään muotoon sommiteltujen apiloiden seassa on yksi neliapila – löydätkö sen? Pidän myös ylipäänsä tuosta ajatuksesta löytää oma onnekkuus.

cocolapine-5800

cocolapine-5823

cocolapine-5831

cocolapine-5795

Parilla sisustustaululla nämä kodin nurkat piristyivät taas kummasti. Luulen silti, että julisteiden paikat tulevat vielä muuttumaan, sillä ajatuksenani on siirtää työhuoneen tauluhyllyt ruokailutilaan. Silloin olisi helpompi vaihtaa ruokailutilan taulukokoelmaa silloin tällöin ilman, että seinään täytyisi tehdä niin paljon reikiä (se on kyllä niitä ihan täynnä). Ajattelin, että  kokoelma isin tauluja ja sisustusjulisteita voisi näyttää tosi kivalta.


Translation: My feelings for interior decoration prints is a little mixed: I understand their appeal and see the beauty in  graphic design. However, they should not replace ”real art” (paintings) in my opinion. In addition to my father’s Juhani Melender’s art work we also have decorative prints at home. When choosing prints, I emphazise the thought behind the print or the lovely compostion of the image. Sarah from Coco Lapine Design asked whether I would like to choose couple of her prints for my home and after browsing through the collection, I chose ”Find Your Luck” and ”Snowy Tree”. I like the idea behind ”Find Your Luck” print and ”Snowy Tree” appealed to me in the rough beauty of snowy branches. What an easy way to spice up interiors!

* Julisteet saatu blogin kautta / Prints gifted

Author

8 Comments

 1. Tässähän se tuli vastaus eiliseen kysymykseen

  Tuo apilajuliste menee joulupukin toivelistalle

 2. Tosi kivoja. Itse olen vasta nyttemmin ymmärtänyt juurikin julistetaulujen viehätyksen ja olen ryhtynyt etsimään paria myös meidän ruokapöytämme ylle, olohuonetta piristämään. Meidän seiniä on tähän mennessä koristanut ja koristaa minun oma taiteeni.

  Ja löysin sen neliapilan. :’D Päänsärky meinasi tihrustamisesta tulla, mutta kyllä se sieltä löytyi.

  • suvi m Reply

   Minäkään en ole vielä löytänyt sitä neliapilaa! 😀 Nyt pitää tsempata…

   Omassa taiteessa on se hyvä puoli, että voi itse vaikuttaa lopputulokseen, eikä kenenkään kodista löydy samanlaista. 🙂

 3. Rakastan taidetta ja etenkin isäsi teoksia. Haluaisitko tehdä oman postauksen aiheelle, mistä saada näyttävää taidetta moderniin kotiin? Itse olen täyttänyt kotini seinät julisteilla, kun ei tunnu löytyvän maltillisen hintaisia ja makuun sopivia teoksia!

  • suvi m Reply

   Kannattaa tsekata taidelainaamot. Niistä taidetta voi hankkia omaan kotiin huokeammalla hinnalla, osamaksulla. Taide maksaa aina, enkä usko että siihen on oikotietä. Kannattaa tsekata myös nuorien taitavien taiteilijoiden teokset – niitä saattaa löytää huokeammalla hinnalla.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.