Mustavalkoisuus ja eri harmaan sävyt ovat hallinneet sisustustrendejä viime vuodet, mutta pikkuhiljaa värit ovat palaamassa takaisin trendien huipulle. Tämä on ollut nähtävissä jo tummansinisen ja -vihreän sävyjen uudessa suosiossa, mutta oletteko valmiita seuraavaan hittiväriin? Se on ruskea.

Habitaren jälkeen minulle tuli sellainen olo, että pitäisi maalata lisää seiniä kotona. Olohuoneen kalkkimaaliseinän uudistamista olen miettinyt jo pitkään, mutta nyt olen alkanut miettiä myös ruokailutilan pitkän seinän maalaamista. Sävy voisi ehkä olla jokin ruskeaan taittava. Tuleeko maitokahvi takaisin?

310816_1_lady-pure-color-10683-cashmere-lady-perfection-9918-klassisk-hvit-1

kostaboda_960x960

310816_5_lady-pure-color-2995-dusty-red-krakk-i-lady-supreme-finish-halvblank-2782-deco-pink-900x1201

muuto_loom-tangerine_fibre-chair_mid

ruskeaa_sisustukseen

Ehkä ennen maalisutiin tarttumista sulattelen vielä kuitenkin hetkisen tätä sisustustrendiä ja tuon ruskeaa pieninä ripauksina omaan kotiin. Uuden maton hankimme jo olohuoneeseen ja sen lisäksi ruskeaa löytyy koristetyynyistä, nahkarahista, kynttilöistä ja muista sisustamisen oheistuotteista.

Miltä sinusta tuntuu – tekeekö mieli tuoda taas ruskeita sävyjä omaan kotiin?


Translation: After a period of graphic, monochromatic decoration, colours are back! First came blue and green shades and now it is time for brown. First maybe just a small dose in interior accessories and maybe later in walls and furniture.

Photos: Jotun / Kosta Boda / Jotun / Muuto / my collage

Author

37 Comments

 1. Tämäpä loistava uutinen, sillä en ole päässyt ruskeasta yli tässä välissä ollenkaan. 😀 jälkijunassa eläjästä voi näin tulla trendikäs.

 2. En tiedä ruskeista seinistä, mutta rakastan ruskeaa nahkaa. Sellainen patinoitunut pinta viehättää erityisesti. Arne Jakobsenin Seiska tuolin nahkainen toimistotuoliversio olisi tervetullur meille anytime.

  • suvi m Reply

   Minustakin ruskea nahka näyttää tosi hyvältä, ja juurikin patinoituneena. 🙂 Kyllä meillekin moinen seiska-tuoli olisi oikein tervetullut! 😀

 3. Täytyy vielä tännekin kirjoitella (kommentoin instaankin ). Ilahduin, kun huomasin että joku muukin on huomannut ruskean. Huomasin nimittäin viime aikoina, että olen haalinut ruskeaa väriä kotini sisutukseen. Vaikka se ei olekaan koskaan ollut lempivärini. Mutta ruskeassakin on monta kaunista eri sävyä.

  • suvi m Reply

   Niinpä, se on se sävy mikä ratkaisee. Ja kokonaisuus mihin ruskea on sijoitettu. Ei ne vanhat trendit ikinä kuitenkaan täysin samanlaisina palaa, vaan niissä on ripaus uutta näkökulmaa.

 4. Nahassa ja puussa toimii, esim. konjakinvärinen nahka ja tiikki. Muuten en lämpeä – vielä 😉

  • suvi m Reply

   Nahka ja puu ovat tosi ajattomia. Minä voisin kyllä nähdä meillä vaalean beigen seinän…ja ehkä kohta tuleekin. 😉

 5. Meillä on ollut ”aina” ruskeaa sisustuksessa, sen luonnollisissa muodoissa eli puuta ja nahkaa. 🙂 Kiva kun on trendikäs! 😀

  • suvi m Reply

   Samoin meillä. En nyt oikeastaan ajatellut edes, että puun sävy laskettaisiin tähän trendiin – se on niin ajatonta. Mutta toki puulajien trendikkyys vaihtelee. 🙂

 6. Huomaan kun olen lisännyt vuosien saatossa mustaa, niin olen kyllästynyt siihen nopsaa… varsinkin jos sitä on isoina pintoina ollut. Pienenä pintana menee edelleen pienenä kontrastina.Ruskean erit murretut sävyt ollut aina lemppari ja syksyllä sitä aina tulee laitettua enemmän. Olenki syksy ihminen, värien suhteen 🙂 Pari vuotta sitten oli makuuhuoneessa vielä ruskea seinä, mutta nyt valkoiset seinät.

  • suvi m Reply

   Minäkin olen aina vähän vältellyt mustaa suurina pintoina. Mitä nyt kuitenkin hankittiin musta takka. 😉 Mutta se on vähän eri juttu…ja se kyllä oli sellainen kontrasti, mitä meidän olohuone kaipasi. Minäkin olen aina pitänyt ruskeasta, mutta en välttämättä suurina pintoina – paitsi nyt taas. 😉

 7. Asumme kahta taloa tällä hetkellä ja toisessa (vuokratussa) kaikki seinät ovat ruskean sävyissä, toki osa hyvin vaaleita. Myös laatat ovat vaaleaa beigeää kiveä. Ja voih, miten nautin omaan kotiin palatessa, kun kaikki seinät ovat (paperin) valkoisia ja sävymaailma harmaata eri asteisina. Tunnelmat ovat aivan erilaiset näissä kodeissa, molemmista kyllä tykkään, mutta omaan kotiin en tämän jälkeen haluaisi ruskeaa.

  • suvi m Reply

   Ajattele kuinka mukavaa, että pääset nauttimaan kahdesta erilaisesta kodista! 🙂 Ymmärrän kyllä, että ruskeaakin saattaa tulla yliannostus jos sitä on liikaa.

 8. Pakko myöntää että en ole ihan vielä valmis 😀 Taannoin tosin sain ahaa-elämyksen että meillähän on tavallaan beigeä kotona, vaikka se on inhokkivärini, mutta vaalea puu (saarni, vaneri) ovat selkeästi beigeä! Lisäksi pari vanhaa puukaappia löytyy myös, ruskeita nekin.

  • suvi m Reply

   No niinpä, jos puu lasketaan tuohon mukaan. 😉 Puu materiaalina on niin ihana ja ajaton, että en kyllä ilman sitä voisi sisustaa ikinä. Onneksi takavuosien muovitrendi Kartellin kalusteineen on väistymässä (vaikka itsekin siihen sorruin aikanaan pikkuisen)…

 9. En ole niillä aiemmillakaan trendikierroksilla välittänyt ruskeasta, tuskin alan välittää nytkään. 😀 Pukeutumisessakaan se ei ole koskaan ollut mun värini. Kollaasin valitsemasi tuotteet on kyllä muutoin kivoja.

  Meillä on kotona pitkälti valkoista, harmaata ja vaaleaa puuta (koivua) ja ne samat värit mulla oli jo lapsuudenkodissa omassa huoneessani. Hyväksi todettu kombo. Vaaleanruskea nahka voisi olla ihan nättiä jossain pienessä yksityiskohdassa. 🙂

  • suvi m Reply

   Tuo onkin oikein hyvä ja ajaton kombo. Minä en varmaan koskaan tule luopumaan yleisilmeeltään vaaleasta kodista, vaikka trendeissä jylläävätkin nyt tummat pinnat ja värit. Pidän tosi paljon koivusta puulajina, vaikka se ei niin trendikäs aina olisikaan. Minusta esim. koivuparketti on oikein kaunista.

 10. Meilläkin on ruskeaa ollut koko ajan. Seinäpinnoissa sitä ei ole, mutta esim. lattia on tammea. Kokoruskea ei innosta, mutta nytkin esim. keittiössä on valkoista, harmaata, tammea, vaaleaa ruskeaa, petroolia, mustaa, terrakottaa ja ihan hitunen myös vihreää :). Viimeisen vuoden aikana olen huomannut, että ruskeita yksityiskohtia näkyy enemmän. Valkoisen, ruskean ja harmaan yhdistelmä näyttää minusta kauniilta.

  • suvi m Reply

   Minustakin valkoisen, ruskean ja harmaan yhdistelmä on kaunis. Ja puuta pitää minusta aina olla sisustuksessa, puulaji voi vaihdella. Tammi on kyllä ajaton valinta; meilläkin on tammiparketti. Nyt voisin ihan hyvin maalata olkkarin yhden seinän jollain hiekan sävyllä…

 11. Mä luulen, että isoissa pinnoissa ruskea palaa mulle vähän liian nopsaan. Edellisessä kodissa meillä oli, maitokahvin eri sävyjä kodin seinissä. Silloin se oli ihanan tunnelmallinen ja pehmeä, mutta edelleenkin nämä tämän kodin vaaleat pinnat sattuu omaan silmään. Konjakin väristä nahkaa (Adean daybed on aina tervetullut meille) ja tuollaista kupariin taittavaa lasia olen kaivannut, minusta se on raikas yhdistelmä valkoisen ja sinisen kanssa. Mielenkiinnolla jään odottamaan minkä värisiä seiniä teillä nähdään tulevaisuudessa. Kivaa viikonloppua!

  • suvi m Reply

   Meilläkin oli maitokahvin värinen seinä erään kodin makuuhuoneessa. Ja Designer’s Guildin kuviolliset verhot ja oli niin ihanaa. 😉 Hyvinkin meille voisi tulla taas jotain beigen sävyä… Saapi nähdä! 🙂

 12. Täällä ollaan jo valmiita. Viime kerrasta on jo vuosia, ja en silloin ihan hirveästi ruskeaa edes hankkinut. Peruspinnat ovat aina olleet vaaleita (okei, olen sisustellut ehkä vajaat 10 vuotta aktiivisemmin ;).

  Beigeä on fanitettu jo jonkin aikaa ja nyt ihan maitokahvin sävytkin kiinnostaa. Toki pienenä ripauksina.

  Voisin hyvin ottaa harmaan struktuuriseinän tilalle nudea. Toisaalta minusta on esim. lämmin beiget yksityiskohdat toimivat hyvin kylmemmän harmaan seinän kanssa yhteen 🙂

  • suvi m Reply

   Olen ihan samaa mieltä. 🙂 Olen jo pitkään haaveillut meidän olkkarin kalkkimaaliseinän maalaamisesta ja taidan ryhtyä urakkaan heti, kun tulee sopivan vapaa viikonloppu. 🙂

 13. Ostimme talon, jossa on paljon ruskeaa. Laatoissa, seinissä ulkona ja sisällä (ihan tummasta maitokahviin) ja keittiön alakaapeissa/ laatikoissa. Aluksi ajattelin, että en tykkää, mutta kaikkeen tottuu. Tuntui hullulta, että lähtisimme uutta remontoimaan (talo oli vain vuoden vanha). Ruskea tuntuu nyt kolmen vuoden asumisen jälkeen kotoisalta ja yhdistettynä vaaleisiin kalusteisiin vaikutelma on valoisa. Meillä on onneksi isoja ikkunapintoja. Kaikki listat ja vaaleat kalusteet nousevat kauniisti esiin ruskean sävyjä vasten. Ja lapsiperheessä tummaa puuta olevat alalaatikot ovat varsin armeliaat 😉

  • suvi m Reply

   Niinpä, yleisilmeeseen vaikuttaa tosi paljon se mitä pintamateriaaleihin yhdistää. Kokonaisuus ratkaisee. Minustakin olisi hullua uusia lähes uusia materiaaleja. Oikein järkevästi teitte! 🙂

 14. Ehdottomasti ruskea tervetullut. Musta-valkea-harmaa paletti on pitkään kaivannut lämpimiä sävyjä mukaan. Ei tarvitse tietysti liioitella ruskean määrässäkään 🙂 , mutta mausteena ehdoton!

  • suvi m Reply

   Aivan! Ihanaa, että lämpöisyys ja kodikkuus nousee taas vahvemmin esiin sisustuksessa. 🙂

 15. Hämmästyttävää kyllä, hyvältä näyttää. Erityisesti konjakinvärinen nahka. Tuo Adean tuoli on ihan mieleton.

  • suvi m Reply

   Minustakin tuo Adean tuoli on niin upea! Konjakinvärinen nahka patinoituukin tosi kauniisti.

 16. Ruskea väri aivan tummana menettelee mutta muutoin en omaan kotiini kelpuuttaisi.Toki vaatteissa sopii mainiosti, omistan ruskeanahkaisen olkalaukun.

  • suvi m Reply

   Minusta nahka materiaalina on ajaton valinta. Ruskea nahka näyttää hyvältä vuodesta toiseen – välillä sitä vaan näkee vähemmän ja välillä enemmän.

 17. Onneksi uudella kierroksella värit ovat yleensä hiukan eri sävyjä kuin aiemmalla. Lisäksi niitä yhdistellään eri tavoin niin vaikutelma on taas uusi ja freesi. Ruskeaa ei henkilökohtaisesti ole ollut ikävä, mutta musta-valko-harmaa on ollut niin pitkään pinnalla, että jotain vaihtelua jo kaipaa.

  • suvi m Reply

   Niinpä, kuten ylempänä totesin, trendit palaavat aina pikkuisen muuneltuina takaisin. Onneksi. 🙂

 18. Pingback: Seuraavaksi sisustellaan viininpunaisella - Meillä Kotona -blogit

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.