Ai että, olen niin fiiliksissäni auringonpaisteesta ja valon lisääntymisestä! Paikallisessa kukkakaupassa myytiin leikkokukkia isoina puntteina periaatteella osta 3 maksa 2 ja kokosin niistä monta ihanaa kimppua. Kotiin tuli ihana kevättuulahdus!

Leikkokukkasesonki on parhaimmillaan ja kukkakaupoista saa nyt monia upeita lajikkeita. Kukilla voi niin helposti piristää kodin sisustusta ja samalla voi toteuttaa omaa luovuuttaan. On todella rentouttavaa puuhata kukkien ja kasvien parissa.

Kolmesta puntista leikkoja kokosin kolme näyttävää kimppua ja sitten jäi vielä muutama katkennut leinikki myös omaksi pikkukimpukseen pieneen maljakkoon. Kokeilin ensin tehdä kimppua spiraalitekniikalla, mutta ei se vielä oikein onnistunut. Niinpä kimput syntyivät vain asettelemalla kukkaset maljakoihin omaa silmää miellyttävällä tavalla.

Keittiönpöydälle kokosin pääsiäistä henkivän kimpun, jossa on vain keltaisia leinikkejä ja vihreää oksaa. Olohuoneen kimpussa yhdistin vain vihreää oksaa sekä lilaa (vaha?)kukkaa. Kolmanteen kimppuun yhdistin näitä kaikkia.

Etenkin olohuoneen runsas ja näyttävä kimppu henkii vahvasti kevättä. Kotimaisen Bondenin upeat villatekstiilit tuovat kauniin heleän värimaailman. Ja tämä valo! Kuinka ihanaa onkaan, että aurinko paistaa vihdoin meidän kotiimme! Sitä olen odottanut!

Olen niin innoissani tästä keväästä, että tekisi mieli esikasvattaa jotain ihanaa! Ajattelin tehdä mökille kukkapenkin toiseen viljelylaatikkoon. Viime vuonna kokeilin esikasvattaa daalioita, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. Mukulat eivät lähteneet kasvamaan. Mutta ehkäpä yritän uudestaan…

 

Author

1 Comment

  1. Moikka, osaatko sano mikä kangas teillä on näissä päällisissä? Ja missä sävyssä? Niin kaunis kokonaisuus 😍

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.