Nyt kurkistetaan tarkemmin meidän uuden kodin keittiöön. Jo on aikakin – voisi sanoa! Olen odottanut pimeän kauden väistymistä, jotta saan kuviin luonnonvaloa ja nyt sitä vihdoin riittää. Tosin napsin nämä kuvat vain kännykällä viikonloppuna, mutta tunnelma onkin minulle tärkeämpää kuvissa kuin tarkka laatu. Postauksen lopussa ennen ja jälkeen -kuvaparit.

Lähdimme uudistamaan keittiötä sillä periaatteella, että säilytetään kaikki mitä mahdollista. Selvää oli, että keittiön ovet pitäisi uusia, sillä kymmenisen vuotta vanhoista kalvo-ovista oli kalvo lähtenyt irtoilemaan ja kellastumaan. Keittiön toiminnallisuuttakin piti hiukan muuttaa, sillä nelihenkinen perheemme tarvitsi suuremman jääkaapin.

Keittiön kivitasot ja saarekkeen rungon pystyimme säilyttää täysin, mikä oli hieno juttu. Uusi keittiö suunniteltiin siten, että kivitasojen mittoja ei tarvinut alkaa muuttamaan. Jossain vaiheessa nimittäin selvittelin toisen kivitason lyhentämistä, kun näytti siltä, että se oli ainoa vaihtoehto, mutta onneksi siihen operaatioon ei tarvinut ryhtyä. Ei olisi ollut kovin vaivaton homma!

Pystyimme säilyttämään monta osaa vanhasta keittiöstä

Eli, lopulta uusimme seinää vasten olevan osan kaapistot kokonaan. Vanhan jääkaappi-pakastimen sekä kaapistot tältä seinältä saimme myytyä eteenpäin. Entisen jääkaappi-pakastimen paikalle laitettiin aamiaiskaappi, joka kätkee sisälleen mm. leipäpisteen, leivänpaahtimen ja mikron. Minusta on hienoa, että leipäpiste saatiin ovien taakse piiloon, sillä aiemmassa kodissa leivät olivat koko ajan esillä. Aamiaiskaapin ovet sujahtavat rungon sisään piiloon, mikä lisää keittiön toiminnallisuutta, kun ovet eivät ole edessä.

Koska sijoitimme aamiasikaapin entisten kylmälaitteiden paikalle, oli mahdollista säilyttää kivitaso ennallaan. Säilytimme myös kivitasossa kiinni olleen lavuaarin. Uuden hanan hankimme ja se on Hansgrohen Talis, jossa on ulosvedettävä juoksuputki – tosi kätevää!

Kylmälaitteen sijoitimme uudistuneessa keittiössä takan puoleiselle seinälle, jossa oli aiemmin vitriinikaapisto. Mittailimme tarkasti, että kylmäkeskus varmasti mahtuisi tähän ilman, että kulku kävisi liian ahtaasti ja hyvinhän se sopii. Päädyimme kotimaisen Festivon kylmiö-pakastimeen, josta olenkin kirjoitellut aiemmin tässä postauksessa. Lupaan kirjoitella vielä tarkemmin myös käyttökokemuksia siitä!

Saarekkeen runko säilyi, mutta toiminnallisuus päivittyi

Keittiön saareke säilyi siis rungoltaan ennallaan, mutta koki sekin kyllä päivitystä. Hankimme Boran liesitason, jossa on integroitu liesituuletin, jolloin pääsimme eroon isosta huuvasta keittiössä. Se on ollut loistava hankinta. Lieden vuoksi uunin paikkaa piti siirtää ja sijoitimme sen saarekkeen toiseen päätyyn. Uutta uunia emme hankkineet, sillä vanha toimii edelleen erinomaisesti.

Saareke päivittyi myös siten, että lisäsimme säilytystilaa saarekkeen ruokailutilan puolelle, missä oli aiemmin kolo ja baarituolit. Meille säilytystilan lisääminen oli olennaisempaa kuin istuskelutila. Runkoa siis jatkettiin ja tällekin puolelle asennettiin ovet. Tällä puolella ovet ovat vetimettömät, jolloin niihin ei kolhi itseään ja lopputulos on visuaalisesti rauhallinen. Ovet toimivat siis pomppusalvoilla.

Saarekkeessa oli aiemmin myös ns. jatkopala, joka oli asennettu siihen jälkikäteen. Irroitimme tuon jatkopalan ja saimme rakennettua siitä olohuoneen ja ruokailutilan välissä olevan hyllystön alaosan. Pitääkin kirjoitella myös siitä joskus tarkemmin…

Yksityiskohdat lisäävät kodikkuutta

Hankimme keittiökaapit paikallisesta Huushollikeittiöstä. Suunnittelin keittiön visuaalisen kokonaisuuden itse, mutta siskosta oli korvaamaton apu luonnostelussa ja mittoja mietittäessä. Ihastuin ovimalliin, jossa on kapeat kehykset reunoilla. Ovimalli sopii minusta kauniisti talon henkeen, mutta ei ole kuitenkaan liian söpö. Raffit vetimet tuovat sopivaa kontrastia. Ovien vaaleanharmaa sävy on nimeltään ”Alumiini”, mutta se on aivan sama sävy kuin Tikkurilan ”Batisti”.

Yläkaapit ovat kivasti korkeat ja kapeat, mikä viehättää minua visuaalisesti. Halusin myös jättää reunaan kivan avohyllyn erilaisia esillepanoja varten – tällaiset yksityiskohdat lisäävät keittiön kodikkuutta.

Keittiön välitilan materiaalin päätin heti ensinäkemältä! Ihastuin nimittäin Huushollikeittiöillä tähän upeaan marmorikuvioiseen suurlaattaan, jossa on aivan upeat sävyt: punertavaa, harmaata sekä ruskean eri sävyjä. On siinä pieni ripaus vaaleansinistäkin!

Tärkein twist tulee valaisimista

Keittiön tärkein twist tulee valaisimista. Saarekkeen ylle kaartaa viininpunainen Valerie Objectsin Hanging Lamp no 3. valaisin. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä ja tiesin heti, että tuo täytyy saada keittiöön tuomaan persoonallisuutta ja ilmettä. Ja nimenomaan viininpunaisena! Välitilan suurlaatassa on samaa sävyä.

Toinen tärkeä valaisinhankinta on seinäkiinnitteinen Tom Dixonin ”Stone” valaisin. Sekin oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä! Etsin tähän ensin jotain pyöreäkupuista valaisinta, mutta kun näin Stonen, tiesin löytäneeni juuri sen mitä olin etsinyt. Stone-valaisimen runko on carrara-marmoria ja se antaa kauniin tunnelmavalon illalla.

Ruokailutilan yllä oleva näyttävä Ingo Maurerin Zettel’z jäi meille vanhemmiltani, eli se on entisellä paikallaan. Sillä on paljon tunnearvoa.

ENNEN JA JÄLKEEN

Keittiössä on vielä muutama keskeneräinen asia. Katossa olevaan poistoilmaputkeen pitäisi asentaa pyörivä härpäke viimeistellymmin, jotta johto ei olisi miten sattuu kaapiston päällä. Lisäksi pitäisi hankkia jokin venttiili seinässä olevaan korvausilmareikään, joka johtaa suoraa ulos! Mutta kaikki ajallaan… 😉

Minun täytyy sanoa, että rakastan meidän keittiötä! Olen tosi iloinen, että pystyimme säilyttämään monia elementtejä vanhasta keittiöstä ja kuitenkin uudistamaan ilmeen totaalisesti. Parasta on, kun aamu- tai iltapäivän aurinko valaisee keittiön ja luo sinne omanlaisensa tunnelman.

Author

15 Comments

 1. Todella onnistunut muutos, tyylikäs, selkeä ja samalla tosi kodikas keittiö! Kiva, että kerroit vielä tarkemmin, vaikka ig-kuvissa ja stooreissa keittiötä on jo päässyt ihailemaan 🙂 Erityisen mukava oli kuulla kaikesta, mitä olette säilyttäneet ja hyödyntäneet toisin. Teidän remppa on hieno esimerkki siitä, että kaikkea ei ole pakko uusia kerralla, vaan luovuudella ja hyvällä silmällä voi yhdistää vanhaa ja uutta, ja saada sekä upean näköistä että hyvin toimivaa. Aurinkoa kevääseen 🙂

  • Suvi M Reply

   Kiitos, tosi ihana kuulla! <3 Aurinkoista kevättä sinnekin! Nautitaan!

 2. Todella upea muutos! Niin ihanan kodikas, mutta silti luksus! Keittiössä on osattu vuorotella maskuliinisen ja feminiinisen muotokielen kanssa tasapainoisesti! Tätä keittiötä olen ihaillut kauan!

  • Onnistunut muutos. Kaunis❤️ olette kyllä hyvin saaneet hyödynnettyä vanhaa 😊👍 ja valaisin antaa kyllä kivan twistin.
   Ihanaa aurinkoista kevättä sinne 🌞

   • Suvi M Reply

    Kiitos paljon! 🙂 Aurinkoista kevättä sinnekin!

  • Suvi M Reply

   Ihanasti kirjoitettu, kiitos! 🙂 Juuri tuo ettei tulisi liian söpöä, on minulle tärkeää. Ja että lopputuloksessa olisi myös rentoutta, ettei ole liian ”hienoa”.

 3. Tämä keittiö on ihan unelma! Ihailen kykyäsi vaalia ajattomuutta kaikissa valinnoissa.

  Kiinnitin huomiota pieneen yksityiskohtaan, onko teillä toiminut tuo poljinroskis paremmin kuin perinteinen ’roskiskaappi’ keittiössä? Jäin miettimään että tämä voisi olla hyvä vaihtoehto, kun kaikki kierrätysastiat saisi sitten kaappiin ja tähän jäisi sekajäte.

  • Suvi M Reply

   Kiitos, tosi mukava kuulla! 🙂

   Meillä on poljinroskis tuossa siksi, että tuolla eteisen puolella on kissanhiekkalaatikko, joten roskis on niille sotkuille. Mutta vanhemmillani on ollut tässä keittiössä myös erikseen poljinroskis muistaakseni biojätteeelle ja se vaikutti näppärältä ratkaisulta.

 4. Tämän päivän todellinen osaaminen huomio vastuullisuuden. Niitä ’osaajia’ ja flippaajia on jo nähty tarpeeksi, jotka räjäyttävät kaiken vanhan ja vain uutta tilalle. Onnittelut, hienoa suunnittelua ja kierrätystä.

  • Suvi M Reply

   Kiitos! Arvostan kommenttiasi. 🙂 Aurinkoista kevättä!

 5. Aivan ihana tämä teidän uusi keittiö! Tämä on kyllä hyvä esimerkki siitä, että kun panostaa materiaaleihin (esim. tuo teidän vanha kivitaso) niin niitä pystyy hyödyntämään vielä myöhemminkin, kun tarvitsee remontoida. Ihanaa, ettei kaikkea tarvinnut uusia ja saitte silti oman näköisen keittiön ☺️

  • Suvi M Reply

   Kiitos, ihana kuulla! 🙂 Olisi ollut sääli heittää hyvä ja kaunis kivitaso menemään. Kuten moni muukin vielä aivan käyttökelpoinen ja silmää edelleen miellyttävä asia (esim. lavuaari, uuni…).

 6. Kaunista on, ja rauhallista sekä seesteistä. Suunnittelu näkyy lopputuloksessa. Vanhan säästäminen ja sovittaminen uuteen on ammattitaitoa, jos mikä! Varsinkin kaapistot ovat ihanat ja niiden visuaalinen ilme on tyylikäs. Lattia tuo lämpöä ja sopii niin hyvin vanhaan taloon. Isot ikkunat tuovat tilaan luonnonvalon, joka saa lattian elämään. Näyttää ja tuntuu kuin tehdyt valinnat olisi suunniteltu ja tehty juurikin niin, että ne toimivat loistavasti yhdessä luonnonvalon kanssa. Hienoa. Yksittäiset valaisimet ovat kivoja. Keinovalollakin on aikansa ja paikkansa 🙂

  Ainoa mikä pistää silmään (ei pahasti, kestän kyllä), ovat nuo joka toisessa kodissa olevat Seiska – tuolit. Siinäpä visuaalisesti tylsät tuolit. Kovat ja kylmät. Ainoa millä ne saa jotenkin( joskus) sidottua visuaaliseen kokonaisuuteen on matto – lämpöä ja persoonallisuutta tuova matto. Toki Seiskoja kestää katsoa, kun kaikki muu ympärillä on kaunista. CH – 24 tuolin rinnalla tuo tylsä klassikko on ….hm… tylsä, kova ja kylmä klassikko. No, onneksi noilla tuoleilla on nyt kaunis ympäristö, jossa seistä.

  Kaunista kevättä!

  • Suvi M Reply

   Kiitos hienosti jäsennellystä kommentista! 🙂

   Meille seiskatuolit ovat tärkeät ja niillä on tunnearvoa, sillä olemme saaneet ne häälahjaksi perheeltäni vuonna 2004. Kauan ennen someaikaa. 😉 Haaveilin tuoleista pitkään ja uskon, että ne tulevat kulkemaan mukana kaikissa kodeissani. En hanki kotiin asioita sen mukaan, kuinka pinnalla ne ovat tai eivät ole kulloisenakin hetkenä. Ymmärrän toki jos seiska-tuolit kyllästyttävät, mutta oma suhde näihin tuoleihin on erilainen. Ja vuosia somevaikuttajana toimineena on saanut tottua siihen, että monista omista valinnoista tulee ajan myötä niitä ”liian nähtyjä juttuja”. Oma peruste hankinnoille on kuitenkin ennen kaikkea ajattomuus, laatu ja se muotokieli, joka miellyttää omaa silmää.

   Kaunista kevättä sinnekin! 🙂

 7. Tämä Valkoinen Harmaja on suosikki sisustusblogini ollut aina. Upea tämä uusi keittiö samoin, kuin huvilan uusi keittiö. Molemmissa vetimet tuovat loppusilauksen upeisiin kalusteisiin. Paljon olen saanut ideoita, mutta rakentamisen aikaan oltiin myös sidoksissa tiettyihin kalustevalmistajiin ja lopputulos oli hieno, mutta kun katsoo tätä blogia niin se täydellisyys, mikä näissä on jäi puuttumaan. Mutta silti ihana katsoa näitä kuvia 😃

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.