Ajattelin ensin, että kirjoittelen vasta myöhemmin saunatuvan sisustuksesta tarkemmin, mutta en nyt maltakaan odottaa. Eli jatketaan heti tähän edellisen postauksen perään vielä tämän saman tilan sisustuksella. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, saunatupa sisustettiin äänentoiston ehdoilla, isännän toiveita kuunnellen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tilan visuaalisesta ilmeestä pitäisi tinkiä. Nimittäin lopputulos on kyllä minunkin mieleen. Tässä melkoinen kuvakimara sisustuksen näkökulmasta:

aanentoisto-0776

aanentoisto-0748

aanentoisto-0694

aanentoisto-0650

aanentoisto-0825

aanentoisto-0854

aanentoisto-0624

aanentoisto-0818

aanentoisto-0831

aanentoisto-0801

aanentoisto-0796

aanentoisto-0789

aanentoisto-0768

aanentoisto-0761

aanentoisto-0726

aanentoisto-0813

Tämän kangaspussin sisälle sujautin kätevästi ylimääräiset kaapelit, joita miehillä aina tuppaa olemaan

aanentoisto-0792

aanentoisto-0622

aanentoisto-0773

aanentoisto-0665

aanentoisto-0643

aanentoisto-0753

aanentoisto-0657

aanentoisto-0796

aanentoisto-0671

aanentoisto-0835

Vaikka sisustuksesta tuli hyvin tumma, ei se minusta ole liian graafinen. Se on oikealla tavalla pehmeä, muttei kuitenkaan liian hempeä ”mancaveen”. Lopputulos poikkeaa aikalailla ensimmäisestä, karsitusta versiosta, josta kirjoittelin postauksessa ”Saunatuvan uusi kujeinen ilme”. Nyt kun lähdin sisustamaan tätä tilaa, pidin mielessä tummat sävyt ja tavoittelin ehkä vähän lotta-agatonmaista lopputulosta. Täytyy muistaa, että toteutuin sisustuksen niillä huonekaluilla ja esineillä mitä meidän kodista löytyi.

Lopputulos poikkeaa hitusen vielä myös siitä, mitä kaavailin postauksessa ”Saunatuvan sisustussuunitelma”. En tuonutkaan meidän olohuoneesta Adean nahkarahia tänne, sillä lattiatyynyt vievät jo niin paljon tilaa. Ne ovat tarpeelliset, sillä niiden sisällä säilytetään vieraspeittoja ja -tyynyjä. Siskolta saatu Muuton ”Around” sohvapöytä pitää vielä fiksata, sillä siinä on vähän kolhuja.

Uudesta sohvastakaan emme vielä ole tehneet päätöstä. Teimme viime perjantaina vierailun Hakolan huonekalutehtaalle (siitä pitääkin muuten kirjoitella pian) ja pääsimme koeistumaan Lazy-sohvaa. Se tuntui oikein mukavalta, mutta Mankku taisi vain niin paljon ihastua Boknäsin ”Heaven” sohvaan ettei muut sohvat enää tule kysymykseenkään…no, tätä asiaa pohditaan vielä.

Mutta tuntuupa mukavalta, että tämäkin huone alkaa olla nyt valmis! Siellä on tosi mukava viettää aikaa. Aiemmin Mankun suuret, vanhat kaiuttimet veivät tosi paljon tilaa ja nyt ne on korvattu uusilla, tyylikkäillä Geneleceillä. Tämän uuden järjestyksen ja seinähyllyn myötä tuntuu siltä, että tästä tilasta tuli paljon suurempi. Nyt koko huoneen leveys on otettu käyttöön paljon tehokkaammin. Vielä, kun saadaan hommattua se pehmoinen sohva, niin alkaa olla täydellistä.


Translation: We renovated our ”sauna house” this summer. This space is used as an entertainment room for watching movies and listening to music. When decorating the room, I payed special attention to sound and acoustics as well as to my husband wishes; this is his ”man cave”. The sound system is from Finnish Genelec (in co-operation). Although I had to take these issues into consideration when designing the space, I am very pleased with the result. I love the dark grey colour palette and coziness of the room.

Author

25 Comments

 1. Aivan ihana! Onko nuo lattiatyynyt ostettu vai teetetty? Pitää itsekin hankkia tuommoset; vieraspeitot ovat meidän perheessä tarpeelliset, mutta hankalat säilyttää!

  • suvi m Reply

   Lattiatyynyt on teetetty Marimekon kankaasta. 🙂 On kyllä kätevät.

  • suvi m Reply

   Hahah. 😀 Kiitti Suvi! 🙂 Tuparit olisikin tosi hyvä idea!

 2. Pehmo Katakombi Reply

  Aivan ihana. Tunnen jo nenässäni savupirtin tuoksun ja sukupolvien työnhajut- tervaa, hikeä. Tuolla voin rauhoittua talviunille vain älypuhelin, läppäri ja tabletti seuranani. Luolasta on helppo irrottautua virtuaalimaailman pyörteisiin, eikä tarvitse kohdata siivousta vaativaa arkeakaan. Eikä ole liikaa virikkeitä, vain pelkää masentavaa mustaa ja harmaata.

 3. Mikä onkaan tuo upea seinien maalisävy? Olemme maalaamassa olohuoneen paria seinää tummaksi ja tällä hetkellä Valurauta-sävy Tikkurilalta on mielessä, mutta olisi mielenkiintoista kuulla mitä te käytitte. Kiitos jo etukäteen!

 4. Upea tila! 🙂 Onko kyseessä erillinen saunarakennus vai onko saunatupa osa päärakennusta? Mikäli on erillinen rakennus, niin onko siitä kuvia ulkoapäin?

 5. Upea! Sinulla on todella taitoa sisustaa ajan hengessä. Ei vain sisustustyynyjä vaihtamalla. Mutta kuitenkin omalla tyylillä. Ihaillen seuraan blogiasi.

  – Kati

 6. Kylläpä teitte tilasta kauniin ja toimivan. Uskomatonta, kuinka sitä omaa tavaraa onkin niin paljon, ettei uutta edes tarvitse hankkia, kunhan käyttää mielikuvitusta ja hyvä niin!

  Värisävyt ovat kauniit ja tekevät tilasta rauhallisen, ei ollenkaan liian tumma/pimeä ja juuri sopiva omaan käyttötarkoitukseensa. Tummat, ehkä hieman läpikuultavat? verhot kiinnostaisivat minua, kerrotko niiden tarinan. Mukavia sauna- ja tv-iltoja teille, syksyn hiipiessä vähän liiankin aikaisin!

  • suvi m Reply

   Kiitos mukavasta kommentista! 🙂

   Pitkät verhot ovat paksua pellavaa. Niistä kuultaa hiukan läpi silloin, kun valo pääsee kulkemaan verhon takaa. Kangas löytyi HalpaHallista ja heidän ompelija ompeli verhot tosi nopeaan. 🙂

 7. Pingback: Pihlajanmarjat - Meillä Kotona -blogit

 8. Lattiatyynyistä vielä..

  Onko ne ikäänkuin vain tyynyliinat, joiden sisään laitatte vieraspeitot ja tyynyt? Eikö ne ole sitten muhkuraiset käytössä..? Onko kyseessä Marimekon paksut puuvillakankaat? Haluaisin lastenhuoneeseen lattiatyynyt (ja miksei olohuoneeseenkin), mutta en ole vielä keksinyt hyvää ratkaisua tähän. Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

 9. Pingback: Olohuoneen uusi matto - Meillä Kotona -blogit

 10. Pingback: Sisustusguru Lotta Agatonin tumma koti / The beautiful dark home of Lotta Agaton - Valkoinen Harmaja

 11. Pingback: Sorte vinduskarmer - Tidsrom Interiørdesign

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.