Vuoden vaihtuessa olen perinteisesti tehnyt katsauksen menneeseen vuoteen ja nostanut esiin blogin keskeisimpiä sisältöjä vuoden varrelta. Vuosi 2021 on jäänyt minulle mieleen erityisen kiireisenä ja olen yrittänyt panostaa keveämpään arkeen monin eri keinoin. Jos suunnitelmat toteutuvat, tuo vuosi 2022 isoja muutoksia meidän perheen elämään.

Tammikuu

Heti tammikuun alussa saimme kauan odotetun uuden perheenjäsenen, kun maine coon kissa Topi muutti meille. Topi on osoittautunut aivan omanlaisekseen valloittavaksi persoonaksi, joka komentaa tomerasti niin minua kuin meidän perheen kissoja Pörröä ja Pehmistä. Topi on kasvanut isoksi ilves-kissaksi ja hänen toilailuilleen saadaan nauraa lähes joka päivä.

Tammikuussa listasin perinteiden mukaisesti menneen vuoden sisustushankintoja sekä tulevan vuoden trendejä. Nyt olen vähän epäileväinen teenkö tänä vuonna vastaavia listauksia ollenkaan. Trendilistaukset eivät minusta oikein edusta tämän päivän sisustusfilosofiaani, vaikka toki trendejä seuraan mielenkiinnolla. Innostun itse eniten ajattomasta sisustuksesta ja siitä, kuinka voin muunnella kotia jo ennestään kotoa löytyvillä jutuilla.

Helmikuu

Helmikuussa kirjoittelin ajatuksiani siitä mihin panostaa ja missä pihistää sisustuksessa. Järjestelin keittiönkaappeja ja muutin järjestystä olohuoneessa. Uusi järjestys toi kivaa vaihtelua, mutta kyllä se ensi sijainen järjestys on kuitenkin aina lopulta toimivin. Kirjoittelin myös kuulumisista ja rentouduin mökkimaisemissa.

Maaliskuu

Maaliskuussa avasin hiukan ajatuksiamme tulevaisuuden asumiskuvioista ja kerroin ajatuksiani mökkeilystä ja kahden talon sisustamisesta Bo Living -podcastissa. Kirjoittelin tavaran karsimisesta ja siitä kumpi olen enemmän jemmari vai karsija. Pohdin uutta sohvapöytää ja sisustin makuuhuonetta käännettävällä päiväpeitteellä.

Huhtikuu

Huhtikuusta lähtien vietimme entistä enemmän aikaa mökillä, vaikka toki vietämme siellä paljon aikaa myös talvikuukausina. Blogissa kurkistettiin mökille ja tulevan kesän suunnitelmiin Villa Fregatin osalta. Tein pääsiäiskattauksen, vinkkasin kevätsisustukseen sopivista ihanista Iittalan jutuista ja kirjoitin siitä, miten tuoda vaihtelua ajattomaan sisustukseen. Kotiin hankin vihdoin kunnollisen helmalakanan, jollaista olin etsinyt jo pitkään. Sohvapöydän osaltakin tein päätöksen ja valitsin meille Adean Plateau sohvapöydän.

Huhtikuussa sain vastaanottaa tuomariston kunniamaininnan Finnish Design Shopin Influencer Awardsista. Se tuntui tietysti tosi kivalta! Palkinnon myötä minua haastateltiin myös Design Stories julkaisuun.

Toukokuu

Toukokuussa alkoi terassielämä ja hankimme Villa Fregattiin ihanan oleskeluryhmän ja kirjoittelin lemppareistani ruukkupuutarhaan. Katoin pöydän Iittalan Essence -uutuuksilla ja kirjoittelin kodin kesäisistä väreistä olohuoneessa.

Kesäkuu

Kesäkuussa nautimme lämpimistä säistä, vaikka kotona se ei aina ehkä niin nautinnolliselta tuntunutkaan ja päädyimme vihdoin hankkimaan kotiin ilmalämpöpumpun viilentämistä varten – se on ollut kyllä yksi parhaimmista hankinnoista! Kirjoittelin Villa Fregatin kesäistutukista ja hyötypuutarhasta ja blogissa kurkistettiin myös kodin terassille ja kukkapenkkeihin. Ajatuksen alkoivat jo suuntautua kesälomaan, jota odotin todella innolla!

Heinäkuu

Heinäkuussa keskityimme lomailuun ja mökkeilyyn. Kesästä jäi vahvasti mieleen ihanat retket läheisille huikeille hiekkarannoille Vattajan Lahdenkrooppiin. Kirjoittelin meidän mökkimatkasta ja Villa Fregatin uudesta ruokailuryhmästä terassilla.

Elokuu

Elokuussa paluu arkeen ihanan kesän jälkeen tuntui aika tahmealta ja aloin miettiä entistä enemmän ratkaisuja keveämpään arkeen, jotta en uuvahtaisi aivan täysin. Kirjoittelin makuuhuoneen valinnoista tasapainoista arkea tukemassa ja siitä, että aloitin päivätyössäni 4-päiväisen työviikon, jolloin minulle jäi yksi päivä viikossa aikaa keskittyä sometöihin. Tämä vapautti aikaa normaaleihin viikonloppuihin. Kirjoitin blogissa myös rahasta ja säästämisestä ja esittelin Midnattin uuttuustekstiileitä.

Syyskuu

Syyskuussa kirjoittelin siitä, millainen koti on 10 vuoden asumisen jälkeen; mitä on pitänyt korjata ja millaisia päivityksiä kotiin kannattaisi tehdä. Sisustelin sohvanurkkausta kotoisaksi syyshyggeilyyn, mutta taisin olla aika kiireinen, sillä blogi päivittyi syyskuussa normaalia harvemmin.

Lokakuu

Lokakuussa kurkistettiin syksyiseen pihapiiriin ja sisustettiin syystunnelmaa Villa Fregattiin. Teimme teini-ikäisen poikamme huoneeseen pienen päivityksen ja touhusimme myös makuuhuoneen uudistuksen parissa. Olohuoneeseenkin tein pieniä muutoksia.

Marraskuu

Marraskuussa esittelin makuuhuoneen muutoksen. Uusi sävy Tikkurilan Atlas on ollut oikein ihana ja olemme olleet tosi tyytyväisiä muutokseen! Pidimme Annen kanssa tosi kivan Koti-Liven yhteistyössä Marimekon kanssa ja esittelimme siinä ideoitamme joulukattaukseen sekä joulukauden asuihin. Mankku sai vihdoin kunnollisen työpisteen saunatuvalle, Adean Fokuksen, sillä etätöiden loppuminen ei ole näköpiirissä. Koti alkoi virittäytyä joulutunnelmaan.

Joulukuu

Joulukuussa esittelin tämän joulukauden löytöjä; olin erityisen innoissani aidon oloisista led-kynttilöistä, jotka löysin. Teimme Annen kanssa siskojen reissun Helsinkiin ja se olikin ensimmäinen reissuni koko pandemian aikana. Julkaisin tietysti myös tulostettavan kalenterin seuraavalle vuodelle – kiva kun se on aina niin odotettu! Joulun alla julkaisemassani postauksessa kirjoittelinkin tulevaisuudensuunnitelmistamme ja siitä, että olemme päättäneet laittaa kotimme myyntiin. Sitten jäin pienelle somelomalle joulun ajaksi.

Toiveita vuodelle 2022

Vuosi 2021 on kulunut kovin kiireisissä merkeissä, mutta samalla haasteet ovat olleet tosi mielenkiintoisia ja mieluisiakin. Elämässä on ollut murheitakin, kun läheiset sairastelevat. Olen etsinyt tasapainoa ja löytänyt sitä mm. liikunnasta sekä asioiden uudelleen priorisoinnista. Sometyöt tuovat mukavaa vastapainoa päätyölleni ja saan nollattua työajatuksia, kun sisustelen ja sometan kepeistä aiheista.

Toivottavasti vuonna 2022 saamme kaikki olla mahdollisimman terveitä ja toivon, että suunnitelmamme uudesta kodista toteutuvat. Edessä on iso prosessi tämän kodin myymisen suhteen, eikä vielä ole ollut voimavaroja edetä asiassa suurella tarmolla. Olen kuitenkin jo saanut muutamia kyselyitä talostamme ja se ilahduttaa kovasti. Yritän naputella myynti-ilmoituksen tammikuun aikana. Myymme talon siis itse ja kiinteistövälittäjä tulee avuksi sitten kaupantekovaiheessa.

Ensi vuonna on toivottavasti edessä siis remonttitouhuja sekä iso urakka muuton osalta. Tiedossa on jo erittäin mukavia yhteistyökuvioita, joista olen tosi innoissani! Koska minulla on kuitenkin rajallisesti aikaa sometöilleni, keskityn yhteistöissäni jatkossakin vain erityisen mieluisiin brändeihin ja kanaviini sopiviin kumppanuuksiin.

Oikein lämmin kiitos teille kaikille blogini lukijoille kuluneesta vuodesta! Kiitos kivoista viesteistä ja kommenteista, joita olette laittaneet minulle eri kanavia pitkin – ne merkitsevät minulle todella paljon. Blogi on minulle tärkeä, vaikka nykyään Instagramilla on entistä suurempi rooli.

❤

Suuri kiitos myös vuoden 2021 yhteistyökumppaneilleni luottamuksesta ja inspiroivista yhteistöistä
sekä pr-lahjoista!

Kiitos:

Adea – Aino jäätelö – Asennemedia –  Balmuir – Bo LKV – Bonden Living – Biskophides – Cosy Publishing –  Familon – Finlayson –  Finnish Design Shop – Havue – IKEA – Iittala – Kannustalo –  Kestopuu – Kissapuu – Lehtipiste – Matri – Marimekko – Midnatt – Neste – Nordea – Studio Savon – Sini Tuote – Tikkurila – Tokmanni – Vepsäläinen

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.