Kuvituksena Marimekon IG-kampanjaan otettuja kuvia

Onpas kulunut taas pitkä aika siitä, kun viimeksi kirjoitin blogiin! Olen huomannut, että kun blogi ei ole enää samanlainen ”rutiini” kuin ennen, saattaa sen tekeminen jäädä kokonaan. Nyt kuitenkin teki mieli kirjoitella jouluisista tunnelmista ja jakaa muutama vinkki kattaukseen tai sisustusasetelmiin.

Hyödynnän kynttilälyhtyjä maljakoina tai maljakoita kynttilänjalkoina

Monet teistä varmasti tietävätkin, että arvostan sisustustuotteissa monikäyttöisyyttä; sitä, että tuotetta voi käyttää moniin eri tarkoituksiin. Usein monikäyttöisyys vaatii hiukan kekseliäisyyttä, sillä monestikaan tuotteita ei ole varsinaisesti suunniteltu ensijaisesta poikkeavaan käyttötarkoitukseen. Mutta itse hyödynnän esimerkiksi kynttilälyhtyjä maljakoina tai maljakoita kynttilänjalkoina – omalla vastuulla tietenkin.

Hyasintti on yksi joulukauden kukkasistani ja olenkin vuosien varrella postaillut blogiin monenlaisia vinkkejä hyasinttiasetelmiin. Nyt keksin sujauttaa hyasintit Marimekon Fyr-kynttiläkuppeihin. Fyrhän on mitä loistavin maljakko hyasintille, sillä kupin alaosaan jää sopiva tila vedelle. Hyasintille ei saa laittaa liikaa vettä, sillä muuten se mätänee. Näiden kuvien ottamisen jälkeen hyasinttien sipulit hiukan kuivahtivat ja hyasintit putosivat lyhdyn sisälle. Kauniita ne ovat silläkin tavalla.

Laitoin hyasintteja myös Marimekon Uurna-maljakkoon, kuten olen tehnyt monena vuonna ennenkin. Poistin hyasinteista ensin mullat ja leikkasin juuret. Kaunis asetelma syntyisi myös jos laittaisi maljakon pohjalle sammalta.

Enkelikellon kynttilät sopivat mini-maljakoihin

Nyt hyödynsin myös Marimekon Mini-maljakkoni kynttilänjalkoina, kuten olen joskus aiemminkin tehnyt. Enkelikellon kynttilät sopivat näihin minimaljakoihin, mutta tietysti kannattaa olla tarkkana ettei kynttilä pääse palamaan liian lyhyeksi.

Samoja esillepanoja voi kattauksen lisäksi hyödyntää muuallakin kodissa, vaikka makuuhuoneessa. Tunnelmanluominen on minusta niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa! On ihan parasta hääräillä kotona ja somistella yksityiskohtia vähän eri tavalla. Joulun aikaan on niin ihanaa, kun kotona on monenlaisia joulukukkia ja jouluvalot ikkunoilla. Lisään jouluisia yksityiskohtia mitä lähemmäs aattoa mennään.

Sometyö keskittyy nykyään pääsääntöisesti Instagramiin ja sain hiljattain toteuttaa siellä unelmien kamppiksen Marimekon kanssa. Innoissani otin tietysti niin paljon kuvia taas, että ajattelin hyödyntää niitä myös blogissa. Tämä postaus ei siis ole kaupallinen yhteistyö Marimekon kanssa, mutta kattauskuvien astiat ovat kuvauslainassa Marimekolta – muut tuotteet ovat omiani ja valtaosa jo useamman vuoden vanhoja.

Ajattelin, että voisin ottaa sunnuntaiaamut rutiiniksi kirjoitella blogiin. Ehkä siten tulisi taas enemmän tehtyä tänne sisältöä. En lupaa postauksia joka sunnuntaille, mutta jos inspiraatio iskee, niin sunnuntaiaamut ovat hyvä aika tehdä tätä. Tämä vuosi on ollut haastava monin tavoin, mutta nyt tuntuu siltä, että ehkä hiukan kadoksissa ollut sisustusinnostus alkaa taas löytyä.

Ihanaa joulun aikaa kaikille ja kiva jos vielä löydätte blogin pariin!

Author

16 Comments

  • Minkä merkkinen tuo harmaa kynttelikkö ikkunalla ja saako sitä jostain? Juuri tuollaista olen etsinyt. Olen saanut monta ideaa omaan kotiin blogistasi ja instasta. Kiitos niistä ja kiva kun alat taas postailla useammin. Ihanaa joulunaikaa.

   • Suvi M Reply

    Harmaa kynttelikkö on ostettu Rustasta viime vuonna. En ole varma saako noita vielä.

    Kiitos aivan ihanasta palautteesta! <3 Yritän päästä taas rytmiin blogin kanssa.

    Ihanaa joulun aikaa sinnekin!

  • Täälläkin yksi blogia seuraava! Tykkään kyllä instasisällöstäsi, mutta blogissa on aivan oma tunnelmansa. Aloin juuri suunnitella huomista joulukattausta ja ensimmäisenä tuli mieleen tulla kurkkaamaan löytyisikö aiempien vuosien tapaan blogistasi inspiraatiota ja löytyihän sitä.😌

 1. Täällä ainakin yksi blogin puolella iloisesti seuraava 🙂 Instagramia en ole ottanut käyttöön, pidän enemmän tällaisesta hitaammasta elämästä 😀 ihanaa, että jaksat myös blogia muistaa satunnaisesti. Mukavaa joulun odotusta!

  • Suvi M Reply

   Tosi mukava kuulla, että blogiteksteille löytyy vielä lukijoita. 🙂 Yritän nyt päästä rytmiin taas.

   Ihanaa joulun aikaa sinne!

 2. Minäkin toivoisin että kirjoittaisit tänne useammin, Instagram on jotenkin ankea. Mukavaa joulun odotusta ihanaan kotiin!

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla, että blogi on vielä mieleinen. 🙂 Ihanaa joulun aikaa sinnekin!

 3. Minäkään en käytä instaa ollenkaan, joten nämä blogipäivitykset ovat tosi tärkeitä ja valonpilkahduksia itselleni! Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulua koko teidän perheelle!

  • Suvi M Reply

   Voi kuinka ihana kuulla, että blogista on iloa. 🙂 Hyvää joulua sinnekin!

 4. Insta ja muut sopivat kiireisille. Blogissa on hyvää kun voi hetken keskittyä lukemiseen 🙂

  Hyvää joulua!

  • Suvi M Reply

   Niinhän sitä sanotaan, että blogit ovat ”slow somea”. 🙂 Oikein hyvää uutta vuotta!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.