Kaupallinen yhteistyö: Petra-keittiöt

Yksi haastavimmista – ja minusta mukavimmista – vaiheista talon rakentamisessa on keittiön suunnittelu. Millaiset kaapinovet valitaan, mitä laitetaan välitilaan ja millainen layout koko keittiölle muodostuu. Toimivan keittiön suunnittelu lähtee liikkeelle keittiön pohjapiirroksen hahmottamisesta ja kaappien sijoittelusta.

Nykyisin keittiösuunnittelussa painotetaan vahvasti ergonomiaa. Uuni, mikro ja astianpesukone tulisi sijoittaa oikealle työskentelykorkeudelle ja oikeanlainen valaistuskin on osa ergonomiaa. Itse en henkilökohtaisesti pidä keittiössä eri tasoissa olevista kaapeista tai tasoista, olipa se kuinka ergonomista tahansa.

Omat mieltymykseni painottuvat visuaalisesti selkeään keittiöön, mutta tietysti keittiön täytyy olla myös toimiva. Keittiöön kuitenkin tulee väistämättä kaikenlaista ”sälää” arjen myötä, joten siksi haluan keittiön olevan mahdollisimman suoraviivainen ja pelkistetty – se on myös osa toimivaa keittiötä. Meilläkotona.fi -sivustolla ja Petra-keittiöillä on käynnissä yhteinen kampanja, jossa esitellään nerokkaimpia keittiöideoita. Mitkä olisivatkaan minun valintani?

keittio”Stailaamaton keittiö” – kaikenlaista sälää kertyy sinne tänne väistämättä

lasit_teline

Tällaiselle selkeiden linjojen ja visuaalisuuden ystävälle nerokkaimmat keittiöideat edustavat joko tyylikästä esillepanoa tai piilotettavia säilytysratkaisuja. Niinpä kun Petra-keittiöt haastoi minut valitsemaan kaksi nerokkainta keittiöideaa heidän uusista innovaatioistaan, oli valintani selvä.

toimiva-keittio-001

Esittelen ensin visuaalisuuteen perustuvan valintani: Stage-hyllykön. Se on seinälle tai työtasolle asennettava kehikko, johon voi suunnitella oman kokoonpanon. Hyllyyn saa erilaisia tasopintoja ja varusteita. Stage-hyllyjä voi myös yhdistää isommaksi kokonaisuudeksi. Ja mikäänhän ei estä asentamasta tällaista hyllykköä myös jälkikäteen, valmiiseen keittiöön.

Toki Stage-hyllykkö on myös käytännöllinen: sen avulla keittiöön tulee lisää säilytystilaa ja siirrettävää pöytätelinettä voi tarpeen mukaan käyttää vaikkapa tarjoilutasona illallispöydässä tai juhlien aikaan. Sisustusintoilijalle hylly on mitä inspiroivin erilaisiin asetelmiin ja esillepanoihin.

toimiva-keittio-003

Toinen nerokas idea liittyy piilotettavaan säilytystilaan: nimittäin sokkelilaatikko. Hulluahan se olisi olla hyödyntämättä tuotakin tilaa säilytykseen! Tämä ratkaisu kyllä valitettavasti puuttuu meidän keittiöstä, mutta esim. Satun keittiössä muistan nähneeni, että kissojen ruokakupit on sijoitettu tuollaiseen laatikkoon. Kuinka kätevää!

 

Äänestä ja voit voittaa 3000 € lahjakortin
Petra-keittiömyymälään!

 

Mikä sinusta on nerokkain keittiöidea: jompikumpi näistä minun valinnoistani vai kenties klaffi-kaappi, Wall-seinäjärjestelmä tai joku muu Petra-keittiöiden kuudesta ideasta? Käy katsomassa vaihtoehdot äänestyssivulla ja osallistu siellä myös arvontaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 3000 € arvoinen lahjakortti Petra-keittiöiden myymälään. Äänestysaikaa on 15.8.2016 asti.

Osallistu äänestykseen tästä

 

Kaupallisessa yhteistyössä:

petralogo_4v

Author

18 Comments

 1. Ehdottomasti sokkelilaatikko! En ollutkaan kuullut moisesta aiemmin…

  osallistun arvontaan!

 2. Vau, mikä arvonta! 🙂 Sokkelilaatikko on myös minun suosikkini! Teillä on kyllä ihana keittiö, vaikka sokkelilaatikko puuttukin 🙂

  • suvi m Reply

   Kiitos! 🙂 Sokkelilaatikko olisi varmaan kyllä kätevä…

 3. Sokkelilaatikko,ehdottomasti! Mietin vaan, miks ei sitä oo kukaan aiemmin keksinyt;)

  • suvi m Reply

   Niin, tai onko niin ettei sitä ole tarpeeksi tehokkaasti markkinoitu…? Kyllä minusta sokkelilaatikoita on ollut jo jonkin aikaa…

  • suvi m Reply

   Niinpä, säilytystilaa ei kai koskaan voi olla liikaa… 😉

 4. Sokkelilaatikko. Itsellä kokemustakin moisesta jo kahdessa keittiössä, molemmissa niitä olisi saanut olla toinenkin (vaikka ei tietty voikaan olla viemäreiden kohdalla, ainakaan kunnon syvä.

  • suvi m Reply

   Ok, hyvä kuulla, että olet ollut tyytyväinen! 🙂 Minua mietityttää siinä lähinnä se, että sokkeliin tulee niin monta ”palasta”…mutta on meidän nykyinen sokkelikin paloista kasattu (mutta se pitäisi kyllä fiksata).

  • suvi m Reply

   Tuo Tip on kyllä myös oikein kätevän oloinen ratkaisu! 🙂

 5. Plussa-kaappi on mielestäni mitä mainioin keksintö niin pieneen kuin isompaankin keittiöön.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.