Saunatuvan remontti poikii kaikenlaisia muutoksia ympäri kotia. Myimme saunatuvalla ennen olleen mustavalkoisen, graafisen maton jo yli vuosi sitten pihakirppiksellä ja siitä lähtien tuo tila on ollut ilman mattoa. Nyt haluamme kuitenkin tehdä siitä viimeisen päälle kivan oleskeluhuoneen, joten sinne on saatava matto. Niinpä päätimme, että olohuoneen matto saa muuttaa saunatupaan ja hankimme olkkariin ihan uuden maton. Mutta minkä? Valinnanvaraa kauniista matoista kyllä riittää nykyisin.

liniedesign_asko_mixed-0339

Muistan kuinka aiemmin tuskailin mattohankintojen kanssa. Kauniita mattoja oli tosi vaikea löytää. Olinkin todella iloinen neljä vuotta sitten, kun löysin Linie Designin matot ja tämän meidän ”Asko mixed” mallin (postaus ”Olohuoneen matto”). Nyt tuota Asko-mattoa näkee todella monessa kodissa niin some-kanavissa kuin ihan livenä, kun tuttavien luona piipahtaa. Oikeasti olen miettinyt miten tuosta matosta on voinut tullakin niin suosittu?! Nykyisin on kuitenkin niin paljon kauniita mattoja, monessa eri hintaluokassa. No, ovathan Asko-matot tosi ajattoman kauniita ja erinomaisia hinta-laatusuhteeltaan.

Asko-matto sopii minusta oikein kivasti meidän olohuoneeseen ja pidän siitä edelleen tosi paljon (vaikka sen yleisyys vähän tympäiseekin). Olen kuitenkin innoissani nyt etsimässä uutta mattoa ja positiivista tässä on se, että saamme edelleen nauttia tästä kauniista matosta saunatuvassa.

Vaihtoehtoja uudeksi matoksi

Olen kartoittanut laadukkaita mattoja ja poimin tähän alle joitakin suosikkejani. Haluaisimme hankkia suuren (2oox300 cm) pehmeän maton, joka kestää aikaa ja sopii kissaperheeseen. Luonnonmateriaali on ehdottomasti plussaa! Mankku ihastui joitakin vuosia sitten Sisustuksen Koodissa olleeseen ”juustonaksumattoon” (maton villapalat näyttivät ihan juustonaksuilta) ja nyt vaihtoehtojen listalla on vähän samantapaisia mattoja.

sisustuksen_koodi-8540Linie Design – Siberia

sisustuksen_koodi-8541Linie Design – Comfort

sisustuksen_koodi-8537HAY – Peas

Yllä olevat kolme kuvaa olen napannut Sisustuksen Koodin mattomalleista. Nämä ovat kaikki aivan ihania. Ihastuin kovasti etenkin tuohon lettimattoon, mutta mietin onko se liian talvisen oloinen. HAY:n ”Peas” matot ovat myös kauniita ja tällainen löytyykin vanhempieni kotoa, joten siellä olen päässyt sitä testailemaan. Linie Designilla taisi olla myös mattomalli, joka oli tämän HAY:n ”Peas” maton kaltainen, mutta pehmeämpi – siitä en vaan muistanut ottaa kuvaa…

liniedesign_ruffle1Linie Design – Ruffle

liniedesign_nelly_silver

Linie Design – Nelly Silver

liniedesign_megan

Linie Design – Megan

Nämä edelliset kolme kuvaa nappasin Linie Designin sivuilta. Näistä olen tykästynyt etenkin tuohon Beni Ourain henkiseen ”Ruffle” mattoon. Mutta tuollaisia mattoja näkee nykyisin myös tosi paljon – matto on tosi kaunis, mutta olisiko se liian tyypillinen valinta tähän aikaan…? ”Nelly” ja ”Megan” matot ovat molemmat nättejä, mutta eivät sykähdytä erityisesti. ”Nelly” matto voisi kyllä olla ajaton ja varma valinta.

muuto_Ply_rug_off-white

Muuto – PLY

Sitten olisi vielä tämä yllä näkyvä Muuton ”PLY” matto. Se on hyvin samanhenkinen kuin ”Asko Mixed”. Kaunis matto, mutta liian samanlainen kuin meidän nykyinen matto.

Ei tämä hankinta nyt olekaan kovin helppo. Kauniita mattoja on ihan liikaa!  Kun selaan näitä kuvia läpi, niin edelleen minua sykähdyttää eniten tuo Linien ”lettimatto” Comfort. Mutta siitä mallista pidän eniten tuosta vaaleimmasta sävystä ja nyt olimme ajatelleet hankkia olohuoneeseen tummemman maton. Huh, täytyy varmaan taas pian soittaa konsultaatiopuhelu siskolle

Minkä näistä matoista sinä valitsisit?


Translation: We have decided to get a new rug for our living room. I love the Linie Design’s ”Asko Mixed” rug that we have, but it has become too popular and I want to find a more distinctive choice. Also, we need a rug for our sauna house, so the ”Asko” rug has a place there and, therefore, we are going to buy a new rug for the living room. These are some of my favourites. Which one would you pick?

Author

28 Comments

 1. Oi kuinka ihania mattoja ja ehdoton suosikkini myös tuo Linean vaalea lettimatto <3 On kyllä niin sykähdyttävän kaunis. Mutta tuo Nelly on myös minun makuuni kun siinä on hieman samankaltaista lettimäisyyttä.

  • suvi m Reply

   Kauniita mattoja on nykyään niin paljon! <3 Lettimatto on aivan ihana, mutta pelkään sen olevan liian talvisen oloinen…maton pitäisi kuitenkin olla sellainen, joka toimii jokaiseen olohuoneen ilmeeseen. Kesäisten kukkatyynyjen kanssa tuo matto ei välttämättä toimisi…

 2. Comfort ja Nelly ovat suosikkejani. Kolmantena suosikkina ruffle. Mielestäni edellinen on kuitenkin vähän erilainen kuin pinnalla olevat ”kalansilmätyyppiset” yms. matot, eli ei itelle niin ”nähty”.

  Muutkin matot kauniita, mutta itse olen jo kyllästynyt noihin ”pampula/juustonaksu tms.” mattoihin, kun monilla tutuilla ollut sellaisia. 🙂

  • suvi m Reply

   Niin, kyllähän tuo Ruffle vähän poikkeaa niistä Beni Ourain matoista…Ihana on! 🙂

   Meillä ei koskaan ole ollut tuollaista pampulamattoa, joten se ihastuttaisi kovasti, mutta toisaalta en tiedä onko sellainen järkevä hankinta kissaperheeseen. Mitäs jos kissa oksentaisi siihen – puhdistus voisi olla hankalaa…

 3. Mun suosikiksi näistä ehdokkaista nousi myös Linien Comfort. Meillä on vähän samantyylinen lettikuosinen ”juuttimatto” eteisaulassa ja väriltään tummanharmaa … =)

  • suvi m Reply

   Lettikuosinen juuttimatto kuulostaa tosi ihanalta! <3 Oletko joskus laittanut siitä kuvaa jonnekin?

 4. Ruffle on minun suosikkini, harkinnassa on tilata Ellokselta heidän vastaava ”blogimatto”.

  • suvi m Reply

   Tuon tyyliset matot ovat kyllä ihastuttavia. Ovat tosi ajattomia, vaikkakin ovat nyt niin kovin pinnalla.

 5. Comfort ja Peas suosikkiani. Varmaan ihanan pehmeitä jalalle ja tuo kivaa kodikkuutta. Kävin viikonloppuna Turussa Kuninkuusraveissa ja harmittaa kun en ehtinyt käydä Sisustuksen Koodissa. Meidän hotellista oli vain matkaa n. 100 metriä. Joka paikkaan piti raveissa jonottaa, kun porukkaa oli kuin pipona…ettei mitään saumaa lähteä shoppailemaan raveista :(. Kävin sunnuntaina vain näyteikkuna ostoksilla 🙂

  • suvi m Reply

   Ihanan pehmoisia ovat kyllä! 🙂

   Noh, kiva että pääsit kuitenkin näyteikkunaostoksille. Ensi kerralla sitten sisälle saakka… 😉

 6. Ihana tuo komfort ja ruffle (ruffle ehdottomasti talveksi)

  Saakohan sitä koossa 200×300 ? Onko yhtään tietoa missä hinnat menevät ? 🙂

  • suvi m Reply

   Ainakaan tuota Rufflea ei saa noin isona ja se on minullekin miinus. Comfortin kokoa en muista, mutta Linie Designin nettisivuilta selviää. Hintatietoja voi kysäistä Koodista – en uskalla heittää tähän mitään, ettei mene ihan pieleen. On niin monta mattoa etten enää muista jokaisen tarkkaa hintaa.

 7. Tuo comfort on aivan upea! Kysyin siitä tarjousta kun Koodissa oli viimeksi näistä jotain tarjousta, tuon hinta oli kyllä muistaakseni pitkälti yli tonnin joten ylitti kipukynnykseni. Ehkä sitten kun lapset on isompia…

  • suvi m Reply

   Aa…okei. Mutta on se vaan tosi ihana matto! Ja ajaton. Liniellä on kyllä edullisempiakin vaihtoehtoja (no se Asko ainakin, mutta on muitakin…). 🙂

 8. Tuo comfort on ollut pitkään haaveena mutta pienten lasten takia en oo viitsinyt ostaa. Tyydytty räsymattoon toistaiseksi. Villa olisi materiaalina kuitenkin miellyttävämpi. Muistelen että pihkalan msija hankki lettimaton linie designilta juuttisena(?) se oli myös kaunis. Pidän myös paljon tuosta nelly silver ja megan matoista !

  • Vielä;oisko ideoita lapsiperheen ruokapöydän alusmatoksi? Ollut pitkään hakusessa kun haluan siistinä pysyvän. Meillä on pesuloista tosi huonoja kokemuksia. Harkinnassa musta nahkainen räsymatto Ruugs(tai vastaavan niminen?)

    • suvi m Reply

     Meillä ei koskaan ole ollut ruokapöydän alla mattoa. Itse en näe miten sellainen voisi olla käytännöllinen, kun pöydästä aina tippuu lattialle jotain. Helpointa on pestä lattia. Siispä en valitettavasti osaa auttaa tuon suhteen, kun en itse ole ikinä etsinyt ruokapöydänalusmattoa. No, äkkiseltään mieleen tulee Pappelinan tyylikkäät muovimatot – niitäkin saa suuressa koossa. 🙂

  • Juu, Linien mallistossa on tosiaan juuttinenkin lettimatto, Mendoza nimeltään. Joskus tästä kirjoittelin mutta en ole mattoa vielä itselle hankkinut, uuteen kotiin se ehkä täytyy kuitenkin kotiuttaa…:) On kyllä ihana matto tuokin, toki sitten vähän erityylinen, karheampi ja napakampi malli.

   Ihania vaihtoehtoja Suvi olit löytänyt! Vaikeita valintoja nämä, kun täytyy monen hyvän joukosta poimia se paras. Itse ehkä kallistuisin tuohon Ruffleen…;)

   • suvi m Reply

    Ai, pitääpäs tsekata myös tuo Mendoza. 🙂

    Minustakin tuo Ruffle olisi aivan ihana. Tarpeeksi erilainen kuin nykyinen matto. Mutta koko mietityttää, kun tuota ei saa niin suurena (200×300 cm).

 9. Ehdottomasti Muuton Ply <3 Mutta en ottaisi tuossa värissä vaan musta-valkoisena, jossa punertava reuna. Tai jos väriä haluatte niin keltaisena. Aivan unelmamatto!

  • suvi m Reply

   Se on kaunis matto kyllä, mutta karsin sen pois siksi, että on kauempaa katsottuna liian samanoloinen nykyisen maton kanssa. Värillinen matto ei ole minusta niin monikäyttöinen, joten siksi ollaan valitsemassa melko hillityn sävyistä. 🙂

  • suvi m Reply

   Juu, ja kun vielä selailin lisää valikoimia, löytyi vieläkin lisää vaihtoehtoja. 😀

 10. Lettimatto on kyllä todella kaunis. Omaan lattiaani voisin myös laittaa tuon vaaleimman tai rusehtavan maton. Myös Muuton matto on ihana <3

 11. Hei suvi. Olen itse ostamassa Asko mixed-mattoa ja sinulta parhaiten saisi varmasti rehellisen vastauksen. 🙂 mietityttää pysyykö matto hyvin paikallaan? Annon jalpaikat ym ovat niin ohuita, että rutussa jatkuvasti. O ko Asko mixed sellainen, vai onko ryhdikkäämpi? Meillä neljä lasta, joista kaksi tai kolmekin vielä juoksentelee sisällä, enkä tykkää oikoa jatkuvasti mattoa. (Senpä takia meillä onkin ollut jo 5vuotta VM carpetin 300×200 lankamatto, joka ei inahdakkaan paikaltaan. 😉 haluaisin kuitenkin nyt vaihtaa maton.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.