Kaupallinen yhteistyö: Marimekko

Olen rakastunut. Uudelleen. Marimekkoon. Kuten varmasti monelle suomalaiselle, on minullekin Marimekko tuttu jo lapsuudesta. Meillä kotona oli paljon Marimekon tekstiileitä ja minulla oli Jokapoika-raitakankainen mekko, joka nyt löytyy oman tyttäreni vaatekaapista. Marimekko on ollut osa kotini sisustusta aina – välillä suuremmassa roolissa, välillä pienemmässä. Uusi ihastumiseni Marimekkoon alkoi vähitellen, kun tykästyin Sääpäiväkirja-sarjan kuosiin. Viime syksynä Marimekko hiipi vaatekaappiini kahden silkkipaidan muodossa. Täydellinen uudelleenrakastuminen tapahtui kuitenkin, kun näin ensimmäiset kuvat Marimekon kevätmallistosta 2016. Ihastuttavia, uudenlaisia raitakuoseja sekä maljakoita!

Uskon siihen, että omat haaveet kannattaa sanoa ääneen. Olin juuri ehtinyt toivoa, että saisin tehdä yhteistyötä Marimekon kanssa, kun muutama päivä sen jälkeen sain yhteydenoton Marimekolta. Haave yhteistyöstä toteutui ja nyt pääsen esittelemään teille Marimekon upeita kevätuutuuksia* meidän kodissa!

marimekko_kevat45

marimekko_kevat43

marimekko_kevat40

marimekko_kevat33

marimekko_kevat36

Tämä on Marimekon ensimmäinen Anna Teurnellin ohjauksessa tehty kodin mallisto. Tavoitteena oli yllättää, tarjota jotain uutta. Siinä kyllä onnistuttiin! Teurnell koki, että mallistosta puuttui jotain erityistä ja niin mukaan otettiin maljakot sekä monikäyttöiset, viimeistellyt kankaat. Kevään 2016 malliston raitakuosiset tekstiilit sekä maljakot on suunnitellut minimalistisista lasi- ja keramiikkatöistään tunnettu ruotsalainen muotoilija Carina Seth Anderson.

Kun näin ensimmäisiä kuvia uudesta mallistosta, huomioni kiinnittyi suloiseen ”Flower”-maljakkoon sekä tummansinistä ja vaaleanpunaista raitaa yhdistelevään ”Quilt”-kuosiin. Kotistailauksessa pääsin sovittelemaan niitä meidän olohuoneeseen. Valkoiseen ”Ming”-maljakkoon asettelin magnolian oksan ja kirkkaaseen ”Flower”-vaasiin herkkää harsokukkaa. Vaaleanpunainen ”Flower”-maljakko on kaunis sellaisenaankin. Kirkkaan ”Flower”-maljakon asettelin ”Okko”-pannunalusen päälle – miksei pannunalusta voisi käyttää olohuoneessakin?

”Quilt”-tyynyn seuraksi sohvalle valikoitui siniraitainen ”Mint”-koristetyyny sekä oma mustavalkoinen Marimekon tyynyni. Uutuuskuosit sopivat erityisen hyvin yhteen Marimekon klassisten mustavalkoisten kuosien kanssa. Erilaisia kuoseja kannattaa yhdistellä rohkeasti.

marimekko_kevat31

marimekko_kevat30

marimekko_kevat24

marimekko_kevat1

marimekko_kevat27

marimekko_kevat46

marimekko_kevat26

Toiselle sohvalle valitsin tummansiniruudullisen ”Okko”-koristetyynyn, vaaleanpuna-oranssisen ”Mint”-tyynyn sekä Aino-Maija Metsolan suunnitteleman ”Hattarakukka”-kuosisen koristetyynyn. Värikkäät tyynyt todellakin piristävät olohuoneen ilmettä!

”Mint”-koristetyynyjen yksityiskohdissa on jotain hyvin tuttua: nimittäin Vuokko Nurmesniemen Jokapoika-paidosta tutut metallinapit. Yksityiskohdilla on todellakin väliä! Hienoa, että mallistosta löytyy myös suorakaiteen muotoisia tyynyjä perinteisten 50×50 cm kokoisten koristetyynyjen lisäksi – pyrin aina yhdistelemään eri muotoisia koristetyynyjä, sillä niistä muodostuu kiva rytmi.

marimekko_kevat28

marimekko_kevat20

marimekko_kevat18

marimekko_kevat11

marimekko_kevat13

Ruokapöydälle levitin ”Quilt”-pöytäliinan. Niin yksikertainen juttu kuin pöytäliina tuo tavalliseenkin aamupalahetkeen pientä extraa. ”Voimmeko kattaa pöydän vähän kauniimmin, koska silloin elämäkin on kivempaa? Laittaa nätit paperiservietit tiistai-illalliselle? On valinta, kuinka haluaa elää tai miten rakentaa kotiaan ja vaatekaappiaan”, sanoo Anna Teurnell Avotakan haastattelussa.

marimekko_kevat8

marimekko_kevat9

marimekko_kevat21

Kattaus syntyi minulla jo ennestään olevista Marimekon astioista, mutta pöydän katseenvangitsija on uusi: Seth Andersonin suunnittelema upea ”Urna”-maljakko. Suuri (212 x 300 mm) kirkas maljakko on todella näyttävä. ”On tärkeää, että maljakot nousevat pöydältä ja korostavat ympärillä olevia tekstiilejä ja kuoseja”, sanoo Carina Seth Anderson. Suunnittelija kertoo myös ettei suunnitellut vaaseja varsinaisesti kukkakimpuille, vaan niihin voi sujauttaa oksan tai yhden kukkasen. En kuitenkaan malttanut olla kokeilematta miltä Urna-maljakko näyttäisi tulppaanikimpun kanssa.

marimekko_kevat7

marimekko_kevat4

marimekko_kevat5

marimekko_kevat3

Tulppaanikimppu sopii Urna-maljakkoon todella kauniisti! Ja kun tulppaanien varret pikkuisen venahtavat, kaartuvat ne kauniisti maljakon ympärille. ”Mint”-tyyny puolestaan löysi paikkansa myös makuuhuoneesta. Rennon petauksen viimeistelee hienosti yksi sängyn keskelle asetettu koristetyyny – vaikutelmasta tulee heti viimeistellymmän näköinen. Tämän helpompaa ei sängynpetaaminen voi olla.

Marimekko on uudistunut todella onnistuneesti! Kuviot ovat leikkisiä, mutta kuitenkin hillittyjä ja sopivat hyvin skandinaaviseen sisustustyyliin. Malliston laajentuminen kauniisiin maljakoihin on todellakin jotain sellaista, mitä olin kaivannut. Kuvauslainassa olleista tuotteista sain valita yhden itselleni: valitsin valkoisen Ming-maljakon. Meinaan ostaa sen kaveriksi vielä vaaleanpunaisen ”Flower”-maljakon. Minkä Marimekon uutuustuotteen sinä valitsisit kotiisi?

 

Kaupallisessa yhteistyössä:

marimekko_logo

Translation: In collaboration with Marimekko. I got to style our home with Marimekko spring/summer 2016 novelties. I love the new collection, which features not only textiles but three lovely vases. The vases as well as striped textiles are designed by Swedish Carina Seth Anderson. I got to keep one of the products and I chose the ”Ming” vase. Which is your favourite?

Author

41 Comments

  • suvi m Reply

   Pöytäliina on minustakin tosi ihana! Tuo heti lisää näyttävyyttä kattaukseen. 🙂

 1. Aivan i h a n i a kuvia! Marimekko-koti on saanut aivan uuden merkityksen.

  Todella moni näistä uusista kuoseista on sellaisia, joihin ihastuin itsekin hetkessä. Mun mielestä nämä uudet kuosit ovat hyvällä tavalla vähän totuttua kesympiä – jäävät sopivasti osaksi sisustusta, eivätkä pyri heti pääosaan. Ja minua ainakin tällainen vähän kainompi tyyli puhuttelee tällä hetkellä. Ja maljakot <3

  • suvi m Reply

   Voi kiitos, Karin! <3

   Olen samaa mieltä, kesymmät kuosit puhuttelevat minuakin enemmän ja sitä paitsi ne sopivat tosi hyvin yhteen villimpien kuosien kanssa – tasapainoittavat tunnelmaa. Maljakot ovat ihan täydellisyyttä! 🙂

 2. Hei ja ihanaa hämärtyvää kevätpäivää täältä savosta.

  Marimekon kankaat on ihania, kyllä sydämeni vei valkoinen lumimarja kangas, nyt ei ikkunoissa mutta liinoissa pöydällä kyllä. Toinen suosikkini,josta tein seinätaulun on harmaa Fokus kangas. Mitä haluaisin,olisi ehdottomasti Ming-maljakko.

  Kiva blogi-sinulla ja mukavaa marimekko aikaa!

  Seija

  • suvi m Reply

   Kiitos Seija mukavasta kommentista! 🙂

   Lumimarja ja Fokus ovat minustakin aivan ihastuttavia kuoseja.

 3. Maljakot ovat aivan ihania ja tosi kiva uusi tuulahdus Marimekolta mutta mikä ihmeen hintapolitiikka! Aivan älyttömiä hintoja jossain Thaimaan hikipajoissa tuotetuilta maljakoilta kun Iittalan kotimaisenkin saa melkein samaan hintaan, pelkästä Marimekon merkistä maksaminen tuntuu käsittämättömältä varsinkin kun ottaa huomioon kuinka ryvettynyt sekin on viimeisten viiden vuoden aikana.

  • suvi m Reply

   Osa Iittalankin tuotteista valmistetaan ulkomailla. Siitä ei kannata olla yrityksille ”vihainen” vaan mielummin tämän maan politiikalle. Jos haluaa pysyä kilpailussa mukana ja tehdä kannattavia tuotteita, on ilmeisesti pakko siirtää tuotantoa Suomen rajojen ulkopuolelle.

 4. Aivan mielettömän ihania nuo uudet maljakot! Rakastuin! Haaveilen myös itse valkoisesta (sekä kirkkaasta) Ming-maljakosta, johon ostaisin heti kylkeen tuon pienen vaaleanpunaisen. Ihania.

  • suvi m Reply

   Niinpä, kyllä minunkin pitää vielä hankkia tuo vaaleanpunainen Flower-maljakko Ming-maljakon kaveriksi. Aivan ihania kaikki! 🙂

 5. Rakastan raitoja ja ruutuja, joten mint ja quilt kolahtivat heti. Niistä ollut esillä kauniita pressikuvia. Ja sinun kuvasi upeita, jälleen kerran:).

  • suvi m Reply

   Raidat ja ruudut ovat minunkin suosikkejani vuodesta toiseen. Kiva jos tykkäsit kuvistani! 🙂

 6. Uutuuksista ottaisin varmaan Quilt-sarjan tyynynpäällisen musta-valkoisena. Hieman vanhemmista sarjoista olen pitkään harmitellut Sääpäiväkirja-sarjan osien vähyyttä. Tykkään erityisesti siitä sinisävyisestä kahvikupista, mutta tällaiselle teenlipittelijälle se oli auttamattoman pieni. Hauskaa sinänsä, että sekä nämä aika suoraviivaiset uutuuskuosit että orgaanisen vesivärikuvioinen Sääpäiväkirja viehättävät, eivätkä keskenäänkään yhdisteltynä varmaan näyttäisi yhtään pöhkömmiltä.

  • suvi m Reply

   Aivan, tuossa kattauksessa olin yhdistänyt Sääpäiväkirja-sarjan kupposen uutuuspöytäliinaan. Hyvin sopivat yhteen. 🙂 Minullakin on ne siniset Sääpäiväkirja-sarjan kupit ja kieltämättä ne saisivat olla pikkuisen suuremmat kooltaan.

 7. coffeetablediary Reply

  Tosi kaunis stailaus ja ihana yhteistyö! <3 Just näitä maljakoita ihastelin ja uskoisin jonkun niistä päätyvän kotiimme. Se on just niin, että toiveet kannattaa sanoa ääneen! 🙂

  • suvi m Reply

   Kiitos Giselda! <3 Oli niin hauska sattuma miten tämä haave toteutui melkein heti, kun on olin siitä ääneen ehtinyt sanoa. 🙂

 8. Aivan ihanat kuvat ja ihanat Marimekot! Näyttää niin freesiltä ja skandinaaviselta, kuitenkin kodikkaalta – eli täydelliseltä 🙂

  • suvi m Reply

   Aivan hullaannuin näistä ihanuuksista! Luulenpa, että täytyy vielä myös jokin tyynynpäällinen kotiuttaa…niitähän ei koskaan voi olla liikaa. 😉

 9. Kivoja raitakuoseja! Maljakot kyllä alkoivat kiehtoa enemmän…tyynyjä on jo liikaa…Jep, operaatio kaappien läpikäyminen menossa 😀

  Kivoja kuvia olet ottanut 🙂

  • suvi m Reply

   Nämä maljakot ovat niin upeita! 🙂

   Minunkin pitäisi aloittaa kaappien läpikäymisoperaatio, mutta on ollut niin kivoja projekteja työn alla etten ole ehtinyt.

 10. Nyt on Marimekko kyllä yllättänyt ja positiivisesti. Aivan uudenlaista ilmettä. Oma Marimekko ihastus on myös hiljalleen nostanut päätään ja nyt tykkään hurjan paljon monestakin jutusta!

  • suvi m Reply

   Kyllä! Juuri noin minäkin ajattelin, kun näin ekat kuvat! 🙂

 11. Niin upeat stailauskuvat jälleen.

  Sinä selvästi rakastat tehdä stailauksia ja olla kameran takana.

  Ja tuo uusi mallisto. Niin nappisuoritus.

  Minä myös olen uudelleen rakastunut Marimekkoon. <3

  Tuotteissa on selvästi jo nähtävissä tulevaisuuden klassikkotuoteaineksia.

  Nähtäväksi jää, mitä kaikkea tulee ostettua. =D

  • suvi m Reply

   Voi kyllä, on niin kiva stailata ja ottaa valokuvia. <3

   Minustakin näissä tuotteissa on selvää klassikkoainesta. Täydentävät hienosti Marimekon kokoelmaa.

 12. Maljakot oli erityisen ihania mielestäni. Mint-tyyny sopisi tyttären huoneeseen jota juurikin yritetään muokata ison koululaisen huoneeksi. Mitä mieltä muuten olet, pitäisikö työpöytä olla mielellään ikkunan edessä? Haluaisin työpöydän ikkunan eteen, josta avautuu kaunis maisema metsään&niitylle,

  Mutta neitokaisen huone on haasteellinen pitkulaisuuden muodon ja oviaukkojen ja ikkunoiden sijainnin vuoksi. En meinaa keksiä ”tasapainoista”sisustusta(työpöydän, sängyn ja kirjahyllyn paikat toisiinsa nähden…). Mitä tärkeitä seikkoja mielestäsi on huomioitava koululaisen huonetta suunniteltaessa? Kiva jos vastailet ajatuksiasi:) Oletko suunnitellut sisustuksia yksityisasiakkaille?

  • suvi m Reply

   Kyllä meillä ainakin on koulupöytä ollut välillä ikkunan edessä, sekä tytön että pojan huoneessa. Ja on siinä tälläkin hetkellä. Minusta voi ihan hyvin laittaa ikkunan eteen jos siltä tuntuu. Tarkemmin on hankala ottaa kantaa teidän tilaan, kun en ole nähnyt kuvia. Yleisesti ottaen tärkeintä koululaisen huoneessa on minusta se, että on tarpeeksi säilytystilaa ja kaikelle on oma paikkansa.

   En ole suunnitellut sisustuksia yksityisasiakkaille. Niitä kysellään entistä enemmän, mutta valitettavasti aikani ei riitä. Olisi kyllä ihanaa sisustella ihan kokopäiväisesti! 🙂

 13. Paula Saukkonen Reply

  Kaunista todella! Kyllä on Marimekolla upea mallisto tänä keväänä! Upeasti sopivat kuosit ja maljakot kauniiseen hillittyyn olohuoneen värimaailmaan. Tahtoo jotain uutta ja kaunista kotiin!!!!

  Paulaiina

  • suvi m Reply

   On kyllä hienoa, että Marimekko on onnistunut näin hyvin tämän kokoelman kanssa. 🙂

 14. Komppaan useampia aikasempia kommentoijia; valitsisin jonkun ming, flover tai uma -maljakoista. Kivasti uudistunut marimekko, ainoastaan hattarakukka -kuosi ei miellytä omaa silmääni (perinteisen värikyllästä marimekkoa 😉

  Ja kyllä marimekon perinteisistäkin kuoseista löytyy ihanuuksia: räsymatto -kuosi kupeissa ja kannussa, siirtolapuutarha-astiasto, tasaraita -kupit yms. yms. 🙂

 15. Olen pitkään miettinyt, että millaisen päiväpeiton ostaisin kun edellinen on mennyt huonoksi. Mikä peite sinulla on näissä kuvissa, onko pellavalakana? Mitä peitettä suosittelisit? Ihania Marimekon tuotteita!

  • suvi m Reply

   Näissä kuvissa ei ole päiväpeittoa ollenkaan. Vain pellavalakanat. Harvemmin edes käytämme päiväpeitettä, mutta meillä on sekä pellavainen että puuvillainen päiväpeite. Molemmat sellaisia melko kevyitä ja ilmavia.

 16. Näistä uutuuksista valitsisin ehdottomasti jonkun maljakoista, ehkä mieluiten Uman. Kankaat eivät sen sijaan kolahda ollenkaan! Niin pliisuja ja persoonattomia, että tuollaisen Quiltin tai Mintin voisin hyvin kuvitella löytäväni jostakin Eurokankaan palalaarista! Toivottavasti tämä on vain jokin kokeilu ja Marimekko luottaa jatkossa persoonalliseen ilmeeseensä. 😉

  • suvi m Reply

   Ai, minusta kankaatkin ovat ihastuttavia! 🙂 Mutta toki se on makuasia.

 17. Kaunis Marimekon mallisto ja todella upeat stailauskuvat.

  Yksi omista suosikeista on Okko-kuosi.

  Eikös suuri maljakko ole nimeltään ”Urna” eikä ”Uma”?

  • suvi m Reply

   Hups, ehkä voisin hankkia silmälasit! Maljakon nimi on todellakin väärin tekstissä. Käyn korjaamassa! Kiitos, kun ilmoitit. 🙂 Ja kiitos myös kivasta palautteesta! 🙂

 18. Kaunis uusi, uudistunut mallisto. Osa kuvista kivasti sommiteltu. Marimekko on aina ollut suosikkini. Sama täällä, jo lapsuudenkodissa oli Marimekkoa ja äidilläni edelleen Marimekon vanhaa mallistoa tallessa. Olen monasti sanonutkin, että hän voisi pitää upean muotinäytöksen niillä. Mm.Mari-verhot jotka olivat 70-luvulta, äitini kierrätti ompelemalla tyynyliinoja, kun ne ensin oli pesty jo aivan loppuun 🙂 Mitä muita kankaita käyttäisi niin perusteellisesti, kun ei raaski heittää pois!? Minulla on edelleen tallessa yksi mustavalkoinen Mari-verho, joka 60-luvulla oli lapsuudenperheen keittiön ikkunassa, toinen verho on jo puhkikulunut ja siitäkin tehty tyynyliina. Nuoruudessani minulla oli mm.sinivalkoinen pitkä raitayöpaita ja nyt edelleen tallessa keltavalkoraitainen shortsi+t-paita-asu 70-luvulta tallessa. Se on hauskaa, että kaikki Marikuosit sopivat yhteen, ja niitä onkin mukavaa yhdistellä. Värit ylipäätään ovat mahtavia. Marimekon tyynyjä on aina asunnossamme.

  • suvi m Reply

   Meidänkin äiti on tehnyt vanhoista Marimekon kankaista tyynyliinoja. 🙂 Hyvin ovat kestäneet vuosikymmenet ja näyttävät kivoilta edelleen.

 19. Nyt on Marimekko päässyt kyllä ihan uusiin ulottuvuuksiin. Taiteellisella johtajalla on väliä. Myös uusi vaatemallisto on tosi onnistunut. Erityisesti tykkään noista Mint tyynyistä, niissä on sitä oikeaa Marihenkeä nappeineen kaikkineen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.