Voi kuinka ihanalta tuntuukaan aloittaa uusi vuosi ja listata sisustustrendit 2017! Vietin eilen pyjamapäivää ja selasin lukuisia sisustuslehtiä ja -blogeja imien inspiraatiota sisustustrendeistä vuodelle 2017. Tässäpä minun tulkintani.

Mitään suuria linjamuutoksia ei sisustustrendeissä ole havaittavissa, vaan sama vallalla oleva tyyli säilyy, muuntuen vain hiukan enemmän lämpimiin sävyihin. Pinnalla ovat edelleen marmori, metallit ja luonnonläheinen sisustustyyli. Tummat ja syvät värit hallitsevat edelleen sisustuskuvissa, mutta ehkä on jo havaittavissa myös vaaleampaa suuntautumista.

Tänäkin vuonna päätin listata vuoden 2017 ”kuumimman” jutun sisustuksen eri kategorioissa. Näissä poiminnoissa ovat taustalla vallitsevat sisustustrendit: luonnomukaisuus, 1970-luvun henki sekä jo pidemmän aikaa vallalla ollut tietynlainen mennyttä aikaa henkivä, pehmeä minimalismi.

interior_trends2017_1

Photos: Ikea Livet Hemma – Styling: Pella Hedeby / H&M Home

Trendikkäin väri yleisesti: ruskea. Ruskean eri sävyt vaaleasta beigestä tummiin suklaisiin sävyihin ovat nousemassa pitkään pinnalla olleen harmaan rinnalle sisustuksen yleisvärinä. Ruskean sävyjä näkyy entistä enemmän niin huonekaluissa, sisustusesineissä kuin seinäväreinäkin. Tikkurilan vuoden väri ”Angora” henkii myös tästä trendistä. Samaan aikaan nähdään paljon myös mm. puuterisen roosaa ja vedenvihreää.

Yksi voimakkaimmista trendeistä on edelleen sävy-sävyyn sisustaminen: se, että yhdistellään seinäväriin saman värisiä huonekaluja ja sisustusesineitä.

Trendikkäin muoto: ympyrä. Pyöreät muodot ovat olleet pinnalla jo pitkään niin valaisimissa kuin sisustuksen pienesineissä (kuten maljakoissa). Uskon, että etenkin valaisimissa tulemme näkemään entistä enemmän pyöreitä muotoja (esim. kattokruunuja, joissa on useita pyöreitä polttimoita).

interior_trends2017_2

Photo: Layered / Marimekko / Linum

Trendikkäin kaluste: ryijymatto. Matoilla on helppo muuttaa huoneen ilmettä ja viime vuosina olemme nähneet niin Beni Ourain mattojen kuin pallomaista struktuuria edustavien mattojen suosion nousevan. Vuonna 2017 trendikkäin matto on kuitenkin pitkäkarvainen ryijymatto, joita on näkynyt paljon mm. Marimekon kodinmalliston pressikuvissa.

Trendikkäin materiaali: sametti. Nimesin sametin viime vuonnakin trendikkäimmäksi materiaaliksi, mutta ehkä se oli liian aikaista. Onko vuosi 2017 sametin todellinen trendivuosi? Samettia nähdään niin sohvissa, raheissa kuin koristetyynyissä.

interior_trends2017_3

Photos: Stadshem / Marimekko / H&M Home

Trendikkäin kasvi: suuri kaktus. Huonekasvien trendi säilyy edelleen ja jo pidempään suosiossa olleet kaktukset ovat edelleen trendikkäitä; nyt vain vielä entistä suurempina ja moniulotteisemman muotoisena. Trendikkäitä kasveja ovat myös erilaiset pienet puut sisätiloissa (kuten viikunapuut) sekä suuret peikonlehdet.

Trendikkäin metalli: hopea ja muut kirkkaat metallit. Lämpimien metallien suosio alkaa väistyä ja pinnalle nousee entistä enemmän myös kirkkaita metalleja kuten hopeaa ja kromia.

interior_trends2017_4

Photos: Styling by Marie Ramse, photography by Sara Medina Lind  / Marimekko / Jotun

Trendikkäin kuosi: kasvikuosit. Viime vuonna ennustin kukkakuosien suosiota, mutta olisiko vuonna 2017 vuorossa erilaiset kasvikuosit? Ruotsin Elle Decoration ennustaa, että voimakkaat kuosit lisääntyvät myös suurina pintoina, esim. sohvissa.

Trendikkäin valaisin: monimuotoinen kattokruunu. Tästä on nähtävillä hyvin moderneja malleja (esim. Menun ”Harrison Chandelier”) kuin enemmän art deco -tyylisiä, klassisempia malleja pyöreine lasikupuineen. Persoonalliset ja ehkä vähän oudon näköisetkin valaisimet ovat erityisen trendikkäitä. Paljon näkyy myös kolmion muotoisia valaisinkupuja.

Trendikkäin teema: persoonallinen harmonia. Harmonia voi näkyä niin kodin rauhallisena väripalettina kuin sopivan tasapainossa olevana tyylien sekoituksena. Vallalla on edelleen käsillätekeminen ja sen myötä syntyvät yksilölliset sisustusratkaisut ja tuunaukset. Konmaritus ja karsiminen on edelleen suosittua, mutta ehkä aikaisempaa lempeämmällä otteella.

Sisustustrendilistaukset ovat minusta mielenkiintoista luettavaa, mutta sanomattakin lienee selvää ettei tarkoitus ole tuoda kaikkia trendejä omaan kotiin. Trendejä voi soveltaa kodissa monin eri tavoin niin suurella kuin pienemmällä mittakaavalla. Meillä trendisuuntaukset näkyvät voimakkaimmin seinäväreissä (maalaaminen on niin kätevää) sekä sisustuksen pienissä muutoksissa esim. tekstiileissä ja pienesineissä, joita valitsen asetelmiin.

Mitä mieltä olet vuoden 2017 sisustustrendeistä? Mitä voisit poimia omaan kotiisi?

Lue myös:

Sisustustrendit 2016 (edelleen ajankohtaisia pointteja)

Näin sisustamme vuonna 2017 (Avotakka)


Translation: I went through a pile of interior magazines, blogs and websites to find out what are the interior design trends for 2017. This is my list (shorter version in English). Trend colour: brown. Trend shape: round. Trend furniture: rya rug. Trend material: velvet. Trend plant: big cactus. Trend in metals: silver and clear metals. Trend print: botanical prints. Trend lamp: multishaped chandelier. Trend theme: personally harmonious home.

Author

6 Comments

 1. Kivoja trendejä! Minä uskon seuraaviin: suuret kattovalaisimet (jopa kristallikruunut),

  sametti (vaikkapa edes koristetyynyn muodossa), verhot, klassisesti poimutettuna (erilaiset rypytysnauhat, tangot jne). Pyöreät muodot kulmikkaiden muotojen vastapainona…tai pehmeämmät muodot nojatuoleissa jne. Viherkasvit edelleen, varsinkin suurina.

  • suvi m Reply

   Aika samoilla linjoilla ollaan. 🙂 Huomasin, että nyt oli ilmestynyt pari uutta sisustuslehteä: pitää tsekata ollaanko niissä samaa mieltä. 😀

 2. Kas hauska juttu, huomaan olevani trendikäs jo valmiiksi, sillä kotiini on vuosien varrella vaivihkaa hivuttautunut ruskea eri sävyissä ja se onkin nykyään jo pääosassa! Myös kaktuksia mulla on, yksi nestori jo yli kolmekymmentä vuotta vanha 🙂 Samettia en kylläkään enää huoli, 70-luvun teininä sain siitä jo silloin tarpeekseni! Myöskään ryijymattoa en aio enää hankkia, entisen heivasin pohjan ruvettua halkeamaan. Ryijymatossa ärsyttää se, että siinä näkyvät liikkumisen jäljet, linttaan astuttu ryijymatto ei ainakaan minun silmääni hivele. Villamatto on aina siisti! Ihana tuo suuri puumainen viherkasvi ruukussa, tuli jo niin valoisan keväinen fiilis tuosta kuvasta! Valoa odotellessa…

  • suvi m Reply

   Se on totta, että villamatto säilyy ryhdissä paremmin (riippuu tietenkin mallista ja struktuurista).

   Puumainen viherkasvi olisi ihana sisätiloissa! Kesällä hankittiin sellainen pieni puu terasille ruukkuun ja ihailin sitä aina ikkunan läpi. En vaan näillä viherpeukalon taidoilla uskalla sellaista sisälle hankkia….

 3. Pingback: Sisustustrendit 2017 | Värit ruskea ja beige tekevät paluun

 4. Pingback: Viikonloppulukemista - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.