Tänä vuonna kevät tuntuu saapuvan todella hitaasti! Onneksi aurinko sentään paistaa, vaikka ilma onkin kolea. Vuoden paras leikkokukkasensonki on kuitenkin täällä ja kukkasten avulla on helppo tuoda kevätpiristystä oman kodin sisustukseen. Meidän kotia somistaa nyt muutamat lempikukkaseni…

Olen viime aikoina ihastellut monella kauniita, rentoja sekakimppuja ja niinpä päätin itsekin hankkia sellaisen, kun kävin kukkakaupasta. Halusin kimpun näyttävän sekalaiselta luonnonkukkakimpulta ja sellainen siitä tulikin! Upea runsas kimppu, jossa on montaa lempilajikettani kuten: anemoneja, leinikkejä ja päivänkakkaroita.

Tämä kimppu on säilynyt nyt hyvänä yli viikon ja seuraavaksi taidankin purkaa sen osiin ja pelastaa elinvoimaisimmat kukkaset vielä uuteen kimppuun. On aina ilo, kun kukkakimppu kestää pitkään!

Kaikkien aikojen lempikukkaseni on kuitenkin pioni. Ilahduinkin kovasti, kun huomasin, että K-kauppoihin on jälleen tullut Pirkan parhaat -sarjan pioneita, jotka vaihtavat upeasti väriä ajan kuluessa. Kyseessä taitaa olla Coral Charm -pionilajike.

Ostohetkellä nämä pionit ovat syvän fuksian punaisia, mutta alkavat nopeasti hailentua todella kauniisti. Lempisävyni taitaa olla se vaihe, jossa kukkaset ovat hailakan vaaleanpunakeltaisia. Lopuksi pionit ovat ihan vaaleankeltaisia. Eilen ne alkoivat tiputtaa terälehtiä, joten tämä pionikimppu on nyt jo heitetty pois. Aion kyllä hakea näitä Pirkan pioneita lisää, sillä näistä pitää nauttia niin kauan kuin niitä saa!

Alkuvuoden nautin erilaisista tulpaanikimpuista ja nyt onkin ihanaa vaihtelua valita jotain muuta maljakkoon! Pian täytyisi alkaa miettiä myös pihaistutuksia, sillä kohta saa alkaa istuttamaan ruukkuihin kesäkukkasia. Luulenpa, että tänä vuonna keskitän pihainnostukseni mökille Villa Fregattiin, mutta toki aion nauttia kodin pihapiiristäkin vielä niin kauan kuin täällä asumme.

Tänään pitää käydä metsästämässä vappumunkkeja jostain. Simaa meillä jo on, kun Mankku innostui tekemään sitä tuossa yksi ilta. Äidin tekemät munkit olisivat kyllä parhaita… Mukavaa vappua!

Author

2 Comments

  1. Kirsti Sorjonen Reply

    Hei, sinulla on kaunis olohuoneen matto. Mistä olet hankkinut sen ja / tai kuka on valmistanut maton.

    Yt Kirsti

    • Suvi M Reply

      Voi kiitos! 🙂 Matto on Linie Design -merkin ”Charles”.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.