Olen huomannut, että sunnuntaisin tekee mieli höpötellä tänne sekalaisia kuulumisia. Nyt innostuin tekemään asujuttua, kun päivitin hiljattain farkkuvalikoimaani. Pukeutumistyylini on aika rento ja ajatonkin, mutta kuten sisustusta, sitäkin tykkään maustaa pienillä trendijutuilla.

Pillifarkut ovat kuulemma out. No, minä uskon, että niistä on vuosien varrella tullut vaatekaapin klassikko, enkä aio kokonaan luopua ainakaan mustista pillifarkuistani. Mutta täydensin nyt farkkuvalikoimaani parilla suoralahkeisella mallilla. Minulla on ennestään suoralahkeisia farkkuja sinisenä, mutta nyt hankin harmaat sekä mustat. Lindexissä oli hiljattain farkkualekampanja, joten sen innoittamana hankin nämä uutuudet.

Kevään lähestyessä siirryn neuleissa ohuempiin materiaaleihin. Koska käytän usein mustia housuja, tykkään valita yläosaksi jotain raikkaampaa: valkoista tai vaaleaa beigeä, harmaata. Tämä Vero Modan neule on jo useamman vuoden vanha ja siitä on tullut yksi lempipaidoistani! Kevyelle neuleelle on käyttöä myös kesällä.

Onnistuin löytämään vielä tällaisen Nanson tikkitakin, joka on ainakin nettikaupasta loppuunmyyty. Kannattaa siis vierailla Nanson myymälässä jos tällaista etsii – sieltä minäkin löysin omani. Samanhenkisiä takkeja löytyy myös Milk Copenhagen merkiltä (kurkkaa täältä).

Yksi vaatekappale, jota olen jahdannut vuosikaudet on täydellinen valkoinen paitapusero. Ei ole vielä tullut vastaan. Tässä kuvassa minulla on muutaman vuoden vanha Nanson puuvillainen paitapusero, jossa on kaunis struktuuri. Tämäkin on oikein ihana, mutta haluaisin löytää sellaisen crispin, suoran, klassisen valkoisen paitapuseron. Sellaisen, joka ei rypisty liian helposti. Kaapista löytyy muutama vaihtoehto, mutta ei ihan sellaista täydellistä, jota olen etsinyt. Mielellään saa vinkata jos olet löytänyt sellaisen!

Kevätpukeutumisessa innostaa nyt merihenkinen klassisuus. Nyt näkyy taas paljon raitapaitoja ja luulenpa, että taidan vielä hankkia sellaisen (mutta en tuota H&M:n, koska siinä on akryyliä). Myös neuleliivejä näkee nyt tosi paljon ja jokin sellainenkin olisi aivan ihana! Sen voisi yhdistää juurikin sellaiseen täydelliseen valkoiseen paitapuseroon. Kevätkengiksi ajattelin hankkia loaferit. Lempikenkämerkiltäni, Vagabondilta, löytyy monia loafer-vaihtoehtoja. Uusia lenkkareita sen sijaan en tarvitse, sillä minulla on monet ihanat lenkkarit.

Vaatekaapin kulmakivet täydentyivät nyt siis uusilla farkuilla sekä kevättakilla. Seuraavaksi täytyy taas perkata koko vaatekaapin sisältö ja laittaa osa vaatteista kiertoon – ja ehkäpä sieltä löytyy kaapin perälle unohtuneita ihanuuksiakin. Voi olla, että jokin raitapaita saattaisikin löytyä omasta kaapista…

Author

10 Comments

 1. Oi, asupostaus! Tuo Nanson tikkitakki on ihana ja niin mukavan näköinen paksuine resoreineen. Yhden raitapaidan olen tälle keväälle hankkinut, neuleliiveihin en puolestaan ole vielä valmis 🙂 Paitapuseroa lähtisin etsimään Filippa K:lta, kuten olit tuohon kollaasiin jo laittanutkin. Myös Voglialla (joka on tosi kivasti uudistanut ilmettään) on hyviä perusvaatteita, paitapuseroitakin.

  • Suvi M Reply

   Kiitti vinkistä, pitää tsekata tuo Voglia! Olen katsonutkin, että heillä on nykyää vaikka mitä ihanaa! 🙂

 2. Moikka,

  millä tavalla huomioit vastuullisuuden vaatehankinnoissasi? Mainitset postauksessa mm. Vero Modan ja Lindexin, joista kumpikaan ei toimi erityisen vastuullisesti eli esim. maksa vaatteiden tekijöille palkkaa, joka riittää elämiseen, tai huolehdi tuotantonsa ympäristövaikutuksista.

  Vaateteollisuus tuottaa maailmanlaajuisesti hiilidioksidipäästöistä noin 10 %, ja tunnettua on, että vaatejätit käyttävät hyväkseen työntekijöitä riistämällä näiden oikeuksia. Itselleni nämä seikat ovat muodostuneet viime vuosina niin tärkeiksi, etten enää osta vastuuttomien merkkien vaatteita. Ei tunnu hyvältä pukeutua vaatteeseen, jonka on tehnyt hyväksikäytetty ihminen.

  Millaisia ajatuksia nämä herättävät sinussa?

  Ystävällisin terkuin

  Annalisa

  • Suvi M Reply

   Parhaani yritän budjetin sallimissa rajoissa, mutta en varmastikaan ole täydellinen. Mutta hankin aina vaatteeni pitkällä tähtäimellä ja tässäkin postauksessa olevat paidat ovat useamman vuoden vanhoja. On hyvä, että näistä asioista keskustellaan ja uskon, että sillä on vaikutusta vaatefirmojen tapaan toimia. Hienoa jos sinä voit toimia 100% vastuullisesti!

 3. Kiitokset mukavasta asupostauksesta. Kevät saa miettimään, auringon myötä, asuja uudella tavalla, näissä sinulla kivoja ideoita. Annalisan tämä postaus sai tämä päivän ikuisuuskysymyksien äärelle. Minua hämmä styttää Annalisan kiinnostus näihin vastuullisuuskysymyksiin postauksessa, tässä mainitaan mielestäni useasti asiaan liittyviä kohtia. Luuleeko Annalisa, että tällä postauksella ajateltiin pelastaa maailman vaateteollisuuden vääryydet, tai etteikö tämän blogin pitäjä toimisi vastuullisesti? Lindex ja Vero moda ovat varsin suosittuja vaatemerkkejä, heilläkin on varmaan pyrkimystä aina parempaan vastuullisuuteen. Joskus vain on Annalisa niin että kukkaro ei riitä, on käytävä ketjuliikkeessä. Ja kun käyn, en jaksa tuntea huonoa omaatuntoa, minun Lindexiltä ostama pusero, johon palkkani riittää, ei mielestäni tuhoa tätä maailmaa, sen pienen ilon uudesta Kevät puserosta voin sallia itselleni. Valitettavasti.

  • Veit UK sanat suusta! Olipa taas avautuminen Annalisalla, mutta saahan hän ihan vapaasti boikotoida mitä haluaa. Me muut teemme sitten omat päätöksemme =) Ja aika usein kukkaron mukaan. Minä mietin vaatehankinnat ihan siltä kantilta mitä oikeasti tarvitsen ja mitä käyttökertoja vaatteelle tai kengille tulee ts maksaako tuo vaate itsensä minulle takaisin lukuisina käyttökertoina ja miten se kestää käyttöä. En osta mm akryylivaatteita. Hinta ei ole minulle tärkein tekijä vaan tosiaan se mikä tarve on, miten paljon tulen käyttämään vaatetta, materiaali ja ennen kaikkea miltä se näyttää päälläni. Se riittää minulle. Tehköön jokainen niin kuin itselle sopii ja/tai lompakolle. Ja vaikka kaapistani löytyy varsin paljon vaatteita niin ne ovat usein vuosia vanhoja, joita edelleen käytän ja jotka edelleen näyttävät hyviltä. Ovat olleet siis laadukkaita. Että sellaisia ajatuksia se kirjoitus herätti.

   • Suvi M Reply

    Saila, minä ajattelen hyvin samalla tavalla juurikin tuon vaatteen käyttöajan näkökulmasta. Jemmaan vaatteitani pitkään ja ilostun, kun löydän omasta kaapista vanhoja ajankohtaisia löytöjä. Niinhän se oli, että se raitainen neulekin löytyi omasta kaapista!

  • Suvi M Reply

   UK: Tämä on niin monitahoinen asia ja tietysti on hyvä pyrkiä toimimaan itse niin vastuullisesti kuin pystyy. Harva meistä kuitenkaan voi kaikissa hankinnoissa olla 100% vastuullinen, mutta pienetkin teot merkitsevät.

 4. Nanso on kivasti uudistunut vanhasta trikoo, printtikuvio, yöpaita imagostaan. Tuo tikkitakki on verraton ja paitis löytyy minunkin kaapistani. Voglian valkoinen sileä paitis on täälläkin listalla. Vaikkakin tunnen aina lääkärinhoitaja-teurastaja-tarjoilija kompleksia, pukiessani valkoisen paidan ylleni. En tosin tiedä mistä moinen johtuu?

  • Suvi M Reply

   Niin on, Nanso on uudistunut tosi hienosti! Ymmärrän tuon valkoisen paidan kompleksin. 😀 Minullakin on sellainen pitkä valkoinen paita, joka tuntuu lääkärin takilta. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.