Ihanaa, että vihdoin saadaan nauttia lämpöisistä keleistä ja aloittaa puutarhapuuhat! Keväisin innostun aina valtavasti puutarhaelämästä ja kaikista kasveista. Suosikkini ovat kyllä vuodesta toiseen aika samanlaiset, mutta kyllä jotain uusiakin puutarhaunelmia on, etenkin mökille.

Nyt keväällä, kun puutarhainnostus on korkeimmillaan, ei ajatus kahdesta pihasta tunnu niin kuormittavalta. Voi olla, että loppukesästä on toinen ääni kellossa. Mutta aion kyllä satsata ratkaisuihin, jotka helpottavat kasvien ylläpitoa, sillä vaikka pidänkin kasveista valtavasti, olen kuitenkin lopulta aika laiska puutarhuri.

Meidän pihalta ei löydy valtavia kukkapenkkejä, eikä sellaisia ole tarkoitus tehdä mökillekään. Ne kukkaset, joista haluan nauttia, ovat pääasiassa yksivuotisia ja istutan ne ruukkuihin. Viime kesänä sain yhteistyön myötä Ecopotsin kukkaruukkuja ja valitsin sellaisia malleja, joissa on vesisäiliö (eivät valitettavasti näy näissä kuvissa). Niiden avulla kesäkukkaset pysyivätkin hengissä koko kesän kotona ja mökillä. Toki kastelua ei saa unohtaa.

Helppohoitoisuus on minulle tärkeää puutarhan hoidossa

Suklaakosmos
Kosmoskukka

Mitä sitten istutan kukkaruukkuihin? Lemppareitani ovat suklaakosmos, kosmoskukka, laventeli, päivänkakkarat ja erilaiset heinät. Olen joka kesä hankkinut myös oliivipuun ja se pitää ostaa tänäkin vuonna, sillä en onnistunut viime vuotisen puun talvehtimisessa. Lisäksi minulla on nyt ensimmäistä kertaa daalioita esikasvatuksessa, joten istutan nekin sitten ruukkuhin, kun sen aika on ja jos saan ne kasvamaan ylipäänsä (vielä ei näy pussissa elonmerkkejä). Pidän tosi paljon myös kaikenlaista rungollisista, puun muotoisista kasveista, joten sellaisia olisi kiva laittaa myös ruukkuhin.

Bambu

Myös kaikenlaiset salaatit ja yrtit olisivat aivan ihania! Aiemmin olenkin kasvattanut niitä terassilla, mutta nyt kun meillä on mökki, niin aiomme tehdä pienen kasvimaan sinne lavakauluksiin. Haaveilemme mökille myös pienestä perunamaasta ja mansikkamaasta. Olisi kyllä ihana saada tänä vuonna ne aikaiseksi. Kotiterassille en aio hyötykasveja laittaa kasvamaan.

Kotiterassille aion laittaa tänä vuonna vain muutaman kesäkukkasen ja heinän. Panostamme sitten enemmän mökin istutuksiin. Olen ajatellut, että haluaisin hankkia sinne sellaisen automaattisen kastelujärjestelmän. Jos teillä on niistä kokemuksia, niin saa mielellään vinkata.

Nyt onkin tiedossa lyhyempi työviikko, mikä on aivan ihanaa! Kaiken kruunaa vielä helteet, joita on luvattu tänne länsirannikolle. Niin ihanaa! Nämä vapaat aion kyllä käyttää ensin ihan vain lepäämiseen ja katsotaan jääkö sen jälkeen energniaa puutarhan laittoon. Jos ei nyt viikonloppuna, niin loppukuusta sitten viimeistään.

Millaisia puutarhasuunnitelmia sinulla on?

Kuvituksena sekalainen setti kuvia kodin pihapiiristä viime vuosilta. Kaikki puutarha-aiheiset jutut löytyät Piha-kategorian alta kätevästi.

Author

4 Comments

 1. Hyvin samanlaiset suunnitelmat. Kukkia ruukkuun, eli yksinkertaista ja helppoa.

  Tuo teidän ulkosohva kotona. Onko pääliset ulkona ympäri vuorokauden kesällä? Myös sateella vai otatteko suojaan? Uusia ulkokalusteita mietin omaan kotiin ja sitä kuinka tuollaiset kestäisi 🙂

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Kyllä oteaan sohvasta tyynyt sateen suojaan jos ehditään, mutta on ne jäänyt sateeseenkin. Kangas on ulkokäyttöön sopivaa.

 2. Hei! Terassillasi on kivan näköinen porrasmainen kukkateline. Muistatko mistä olet sen hankkinut? Vastaavia on joskus näkynyt, mutta ei tarpeeksi tukevia.

  • Suvi M Reply

   Se teline on K-raudasta, muistaakseni Cello-sarjaa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.