Olenkin aiemmin kertonut etten ole mikään kovin innokas kattamaan pöytää koreasti. Hienot, viimeistellyt kattaukset eivät oikein tunnu omalta ja mielummin katan pöytää niin, että asiat saavat olla rennosti esillä ja pöydässä on kutsuva fiilis liiallisen hienostelun sijaan. Iittala X Issey Miyake ”Pause for Harmony”-sarjan upeat astiat ja oheistuotteet inspiroivat minua kuitenkin kattauksen tekoon – omalla tavallani.

iittala_kattaus10

iittala_kattaus7

iittala_kattaus11

iittala_kattaus4

Lähdin rakentamaan kattausta ”Pause for Harmony” -sarjan sisustustekstiilin ympärille. Aiemmassa Iittala-stailauksessahan käytin tätä kangasta makuuhuoneen petauksessa – kangas soveltuukin monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Pliseerauksen ansiosta kangas taipuu myös pehmeään, mutkikkaaseen muotoon ja asettelinkin sen pöydälle sillä tavalla, enkä suoraksi kuten kaitaliinat yleensä tavataan pöydälle laittaa. Sisustustekstiilin alla on vanha Artekin pöytäliinani.

iittala_pauseforharmony5Kauniit tarjoiluvadit valkoisena ja syvän vihreänä – vielä herkullinen illallinen puuttuu

iittala_kattaus3

iittala_pauseforharmony8

Pöytäkukkaset siellä täällä tarjoavat sopivan laskualustan vaikkapa viinipullolle tai -laseille.

iittala_kattaus1”Pause for Harmony” sarjan yhden kukan maljakko sekä kynttilälyhdyt koristavat kattauksen

iittala_kattaus25

Minua jännitti aluksi vähän, että kuinka saan Iittala X Issey Miyake -astioistani näyttävän kattauksen loihdittua, mutta keksin täydentää kattausta ajattomilla Teema-sarjan lautasillani. Kattauksessa käytin ”Pause for Harmony” -malliston suurta tarjoiluvatia, kahta pienempää tarjoiluvatia ja kuutta kuppia sekä aluslautasta. Uskoisin, että juuri tällä tavalla aika moni tämän sarjan astioita käyttäisikin, eli yhdistelisi niitä jo olemassa oleviin astiasarjoihin. Kattauksen koristeluna käytin ”Pause for Harmony” -sarjan pöytäkukkasia, kynttilälyhtyjä sekä maljakoita.

iittala_pauseforharmony7

”Pause for Harmony” -sarjan kangasservetti on tosi kaunis myös avattuna

iittala_pauseforharmony4

iittala_kattaus12

iittala_kattaus24”Pause for Harmony” malliston värimaailma on saanut innoituksensa kevään heräämisestä: siinä on viitteitä kirsikankukkien Japaniin (vaaleanpunainen) ja Suomen vihreyteen (vihreän sävyt).

iittala_kattaus9

Asettelin jokaiselle ruokailijalle astiat vähän eri tavalla. Lautaset pysyivät samoina (valkoinen ja musta Teema-lautanen), mutta ”Pause for Harmony” sarjan kupit ovat eri värisiä ja aluslautanenkaan ei ole saman värinen kuin kuppi. Myös kauniit kangasservetit on aseteltu jokaiselle ruokailijalle vähän eri tavoin: servetin voi joko solmia tai sitten sen voi jättää rennosti lepäämään lautasen päälle – molemmat tavat näyttävät minusta hyviltä. Kangasservetti pysyy pystyssä itsekseen, joko avattuna tai taiteltuna. Kun kangasservetti halutaan taitella kiinni, tulisi liinaa ensin nostaa keskeltä ja sitten taitella kahtia. Näin se taittuu kuin itsestään takaisin omaan muotoonsa.

pauseforharmony_moment

”Pause for Harmony” -malliston kantavana teemana on pysähtyminen, oman rauhallisen hetken ottaminen. Tuotteet on suunniteltu tuomaan rauhaa kiireisen arjen keskelle. Minulle harmoninen hetki koittaa viikonloppuaamuisin, kun saan istahtaa kiireettömästi kahvikupin kanssa nojatuoliin ja uppoutua sisustuslehtien ja blogien maailmaan. Innolla odotan myös kevään ensimmäistä lämmintä aamua, kun tarkenee hipsiä aamukahville omalle terassille.

Arvonnan voittaja

Arvontavastauksista päätellen moni teistäkin rentoutuu samalla tavalla. Nyt onkin aika julkaista Iittala X Issey Miyake -arvontani voittaja. Tällä kertaa arpaonni suosi nimimerkkiä Veera H kommentilla:

”Tyynynpäälliset ovat kauniita! Oma rauhallinen hetkeni on kun lapset on saatu nukkumaan ja on hetki omaa aikaa, lukea esimerkiksi blogeja tai sisustuslehtiä teekuppi ja hiljaisuus seurana ♡”.

Oikein paljon kiitoksia kaikille arvontaan osallistuneille!

Kaupallisessa yhteistyössä / My styling sponsored by:

issey-miyake-designer-series

Author

4 Comments

  1. Pääsiäisreissusta kotiuduttu, joten nyt on omaa aikaa lukea pyhinä tulleita blogipostauksia. Onnistuit jälleen. Niin upea kattaus ja kuvat. =D

    kuvista välittyy selvästi malliston teema, pause for harmony, oman rauhallisen hetken ottaminen ja hetkeen pysähtyminen.

    • suvi m Reply

      Kiitos Mirella kivasta kommentista taas! 🙂 Näitä stailauksia on niin mukava tehdä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.