Olen innoissani kodin pienistä uudistuksista, joita viikonlopun aikana toteutin. Makuuhuoneeseen kasattiin se String-hyllykkö ja sen jälkeen kokosin eteisen seinälle tauluasetelman. Molemmat sisustusratkaisut tuovat paljon kodikkuttaa ja omannäköistä tunnelmaa meidän kotiin.

artwall-4613

artwall-4618

artwall-4656

artwall-4668

artwall-4661

artwall-4630

artwall-4595

Eteisen tauluasetelma rakentui pääosin tietysti isäni Juhani Melenderin tauluista, mutta on seassa Therese Sennerholtin julistekin (limited edition posteri, jonka hän suunnitteli aikoinaan Sisustuksen Koodille), diplomi ja omakin töherrys. Itse asiassa tästä kokoelmasta puuttuu yksi taulu: sen maalasin aikoinaan lukiossa mukaillen Helene Schjerfbeckin teosta. Jostain kumman syystä juuri tuo taulu on nyt joutunut ihan hukuksiin, vaikka vielä hetki sitten se pyöri vanhempieni tauluvarastossa. Kunhan taulu joskus löytyy, niin sille täytyy kyllä tehdä tilaa.

Taulukokoelman myötä eteiseen syntyi mukavan kutsuva ilme. Valaisimet tuovat lämmintä valoa ja tunnelmaa. Aikoinaan etsin tänne 50-luvun liinavaatekaappia, kunnes unohdin tuon idean muutamaksi vuodeksi. Nyt olen aloittanut etsinnän taas. Jos liinavaatekaappia ei löydy, niin voisikohan tuon Ikean lipaston maalata? Sen pinta vaikuttaa kyllä sellaiselta, johon maali ei tartu kovin helposti…


Translation: I created a new art wall onto the wall in our entrance hall. The collection consists of paintings by my father, Juhani Melender, as well as some posters and my own drawings. I love how cozy the space has become.

Author

11 Comments

 1. Kaunis kollaasi! Ja ihana kun ei ole niitä kaikkein perinteisimpiä printtejä, vaan oikeaa taidetta. Mutta vähän itsekseni hihittelen tuolla toiselle kuvalle, jossa valaisin hauskasti peittää osan tekstistä muuttaen sen aivan toisenlaiseksi. No totta varmaan silti ihan niinkin. 😀

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Ja kylläpä repesin tuolle sinun huomiolle! 😀 Totta se on noinkin. 😀

 2. Hei Suvi,

  Kauniilta näyttää!

  Sellaiseen asiaan kiinnitin huomioni, että eteisessä laatan ja parketin välissä ei näyttäisi olevan listaa. Olemme juuri rakentamassa omaa kotia ja eteisen lattia on tulossa samalla tavalla kuin teillä, mutta timpurimme ilmoitti, että laatan ja parketin väliin on laitettava lista. Onko teillä käytetty tässä jotakin jippoa, jonka voisin myydä timpurillemme ettei meidänkään tarvitsisi laittaa listaa??

  • suvi m Reply

   Juu, siinä ei ole listaa, kun ei ole löytynyt kaunista listaa. Ostimme kyllä yksinkertaista metallilistaa, jota laitoimme keittiön ja rt-oh-tilan väliin, mutta sekään ei ole kyllä mikään paras valinta, joten jäi laittamatta eteiseen. Tuossa kohdassa on siis oikeasti ihan suurikin rako, eikä se ole mikään siisti. Sitä ei vaan huomaa tästä kuvakulmasta.

 3. Ihana, kutsuva eteinen. Oletko mahtanut oppia taiteilijaisältäsi taidon leikitellä väreillä, muodoilla ja rytmillä? Ulko-oven pyöreä ikkuna ja mustat kattovalaisimet muodostavat iloittelevan kokonaisuuden. Pidän myös tauluasetelmasta. Se on rento ja tasapainoinen, ei yhtään väkisin väännetty. Se tekee, joka osaa!

  • suvi m Reply

   Voi kuinka kiva kommentti! Kiitos paljon. <3 Olen tainut saada molemmilta vanhemmiltani paljon vaikutteita – heillä on niin kaunis koti.

 4. kolmen äiti Reply

  Sopisiko eteiseen paremmin isompi matto? Ainakin kuvan perusteella leveämpi.

  • suvi m Reply

   Halusin tuon kokoisen. Se teetettiin mittojen mukaan VM-Carpetilla. 🙂

 5. Moikka, todella yksityiskohtiin menevä tiedustelu… mistä teidän ihanat sähköpistokerasiat on hankittu? 🙂

  • suvi m Reply

   Ei se mitään, toki saa kysyä. Pistorasiat ovat Schneiderin Exxact-sarjaa. 🙂

 6. Pingback: Tauluhylly ruokailutilassa - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.