Hej på dej! Tuli tässä parin päivän mittainen blogitauko ja minulle meinasi jo ihan tulla ikävä blogiin. Piti vähän levähtää ja migreenikin vaivasi. Mutta nyt on taas parempi olo ja haluan kirjoitella tarkemmin taannoisesta Helsingin reissustani. Sillä reissuun kuului muutakin kuin Habitare-messut.

Yhden yön mittainen miniloma oli nimittäin aivan ihanan leppoisa tyttöjen irtiotto yhdessä siskoni kanssa. Pääsimme yöpymään legendaarisessa Hotelli Kämpissä* Helsingissä. Odotin innolla hotellielämystä ja yhteistä aikaa siskon kanssa. Ja kyllä meillä olikin tosi mukavaa!

hki-matka-2782

hki-matka-2798

hki-matka-2810

hki-matka-2806

hki-matka-2786

hki-matka-2793

hki-matka-2815

hki-matka-2820

1hotelkamp2

1hotelkamp3

hki-matka-6567

hki-matka-6571

Kämp itsessään oli niin ihanan överi ja ylellinen kuin olin odottanutkin. Palvelu oli jotain aivan erityislaatuista kuin mihin me suomalaiset olemme normaalisti tottuneet. Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja ”bell-boy” auttoi kantamusten kanssa. Emme jaksaneet illalla lähteä etsimään sopivaa ravintolaa, joten päätimme syödä illallisen hotellin ravintolassa – sekin oli ihana elämys.

Seuraavana päivänä, hyvien yöunien jälkeen oli virtaa kiertää Habitare-messut ja sen jälkeen vielä pari sisustusliikettäkin keskustassa ennen junan lähtöä. Halusin ehdottomasti käydä uudessa Artekin lippulaivamyymälässä sekä Tre-sisustusliikkeessä. Sisustusputiikkikierrokselle saimme mukaan herttaisen Modernisti Kodikkaan Kertun. Putiikkikierroksen ja kaffittelun lomassa oli tosi mukava vaihtaa kuulumisia.

Artek

hki-matka-6585

hki-matka-6588

hki-matka-6587

hki-matka-6590

hki-matka-6593

hki-matka-6597

hki-matka-6598

hki-matka-6602

hki-matka-6607

hki-matka-6610

Uusi Artekin myymälä oli tietenkin aivan upea! Pullollaan hengästyttävän ihania designklassikoita, mutta myös kauniita pientuotteita joka päiväiseen käyttöön. Kannattaa kiinnittää huomiota myös värien käyttöön: mikä ihanan herkullinen tumman lila sohva ja kuinka hyvältä näyttääkään eri väristen Eamesin tuolien yhdistelmä! Ja ruskean sävyistä nahkaa, aah! Ja valaisimet! Ja unelmien tuolit! Ja ja ja…

Tre

hki-matka-6616

hki-matka-6617

hki-matka-6612

hki-matka-6621

Hiljattain avattu suomalaiseen designiin keskittyvä Tre oli pullollaan katsottavaa ja tutkittavaa. Paljon pikkutavaraa kodin sisustamiseen sekä myös vaatteita ja asusteita. Esillepanot ehkä vähän hengästyttivät, mutta tuotteet ovat kaikki hienoa kotimaista muotoilua. Täältä minäkin tein pieniä ostoksia, mutta niistä myöhemmin lisää.

hki-matka-6561

Koko reissusta minulle jäi päälimmäiseksi kuitenkin mieleen Marimekko. Satuimme siskon kanssa paikanpäälle Marimekon uudistetun Kampin myymälän avajaisiin. Sieltä innostuimme ostamaan samanlaiset paidat, mutta eri väreissä; minä valitsin tuon kuvissa näkyvän pinkin. Myöhemmin jutskailimme Marimekon creative director Anna Teurnellin kanssa ja minun reissun kohokohta taisi olla se, kun Anna tiesi blogini! Habitaressa sitten vielä hullaannuin Marimekon kodin osastosta. Ihanaa, että Marimekko on nyt taas niin vahvassa nosteessa!

Ja koko reissuhan kruunasi tietysti tämä:

– Snapchat: @valk.harmaja –


Translation: I had such a lovely mini vacation with my sister in Helsinki a while back. We stayed at the legendary Hotel Kämp. The vacation included some shopping of course and a day at the Habitare furniture fair. One of the highlights of the trip for me was to meet Anna Teurnell, the creative director of Marimekko!

*Hotelliyö saatu blogin kautta / Hotel night at Kämp gifted

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.