Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Viime vuoden marraskuussa pääsin ensimmäiselle vierailulle Kannustalon tämän vuoden asuntomessukohteeseen Pohjanmaa-taloon. Siitä lähti puolen vuoden mittainen matka kohti talon ja koko pihapiirin valmistumista. Olen viennyt teidät, blogini lukijat, tuolle reissulle kuukausittain Pohjanmaa-talo postauksissani. Kesäkuussa (”Kannustalo Pohjanmaan kotoisa pihapiiri” postauksessa) esittelin teille jo valmiin pihapiirin ja nyt on tullut aika esitellä koko valmis lopputulos sisältä. Tervetuloa siis virtuaalikierrokselle Pohjanmaa-talon huoneisiin!

kannustalo-pohjanmaa-7195(yllä oleva kuva: Kristiina Hemminki / Fotonokka)

Eteinen

kannustalo_pohjanmaa-9122

Pohjanmaa-taloon astutaan sisään pienen, mutta oikein toimivan eteisen kautta. Eteiseen on saatu mahdutettua säilytystilaa päällysvaatteille kuin myös käytännöllinen taso peileineen. Eteisen nurkassa oleva normaalia matalampi kaapisto on hieno oivallus sisustussuunnittelija Helena Karihtalalta – matalamman kaapiston ansiosta tila tuntuu avarammalta.

Alakerran wc

kannustalo_pohjanmaa-7705

kannustalo_pohjanmaa-7712

kannustalo_pohjanmaa-7713

kannustalo_pohjanmaa-7716

Eteisen vasemmalle puolelle jää pieni, hurmaava wc. Seinät on paneloitu Kannustalon omalla seinäpaneelilla, joka on sävytetty Tikkurilan ”Deco grey” sävyllä. Seinään kiinnitetyt kaksi peiliä ovat hauska ja persoonallinen yksityiskohta. Muutenkin tässä pienessä wc:ssä riittää katseltavaa kauniissa yksityiskohdissa ja esillepanoissa.

Olohuone

kannustalo_pohjanmaa-7632

kannustalo_pohjanmaa-7581

kannustalo_pohjanmaa-7648

kannustalo_pohjanmaa-7637

kannustalo_pohjanmaa-7642

kannustalo_pohjanmaa-7717

kannustalo_pohjanmaa-7679

Pohjanmaa-talon olohuone, keittiö ja ruokailutila ovat yhtä suurta tilaa. Olohuone-osuus jää eteisestä tultaessa vasemmalle puolelle. Olohuoneen huonekorkeus on huima, sillä tila avautuu yläkertaan saakka.

Olohuone on sisustettu taidokkaasti yhdistämällä perinteisiä pohjalaisia elementtejä (räsymatot, kaappikello, keinutuoli) ajattomiin design-huonekaluihin (CH25-nojatuolit, Adean ”Bon” sohva) ja moderneihin elementteihin (betonipöytä, sivuhyllyköt). Viherkasvit ja harkitut asetelmat viimeistelevät sisustuksen. Seinällä on näyttävä Kuutti Lavosen grafiikan teos.

Keittiö

Kannustalo-Pohjanmaa-7747

Kannustalo-Pohjanmaa-7781

Kannustalo-Pohjanmaa-7860

Kannustalo-Pohjanmaa-7758

Kannustalo-Pohjanmaa-7951

kannustalo_pohjanmaa-7490

Keittiöstä kirjoittelin tarkemmin jo aiemmin ”Kannustalo Pohjanmaasta tehtiin Koti” -postauksessa. Pohjanmaa-talon keittiön toiminallinen osuus jää omaan syvennykseensä ja näyttävä, pyörillä oleva saareke jakaa tilan olohuoneesta omakseen. Ikkunan alle on sijoitettu kotoisa sohva, joka portaiden alla olevan sivutason kanssa muodostaa kivan pikku nurkkauksen.

Ruokailutila

kannustalo_pohjanmaa-7645

kannustalo_pohjanmaa-7494

kannustalo_pohjanmaa-7682

kannustalo_pohjanmaa-7686

kannustalo_pohjanmaa-7694

Suuren tuvan toiseen päähän, rappusten erottamaan osuuteen jää kaunis ruokailutila. Ruokailutila on sisustettu lämpimillä puun sävyillä ja kodikasta tunnelmaa lisää entisestään kauniisti asetellut astiat avohyllyillä. Kontrastia tilaan tuo mustien yksityiskohtien lisäksi metallinvärinen valaisin.

kannustalo_pohjanmaa-0800(yllä oleva kuva: Kristiina Hemminki / Fotonokka)

Ruokailutilasta voisi halutessaan tehdä oman erillisen huoneen. Ruokapöytä mahtuisi hyvin myös keittiön puolelle, saarekkeen tilalle, kuten yllä olevassa kuvassa.

Vilpola / arkieteinen

Kannustalo-Pohjanmaa-7911

Kannustalo-Pohjanmaa-7918

Kannustalo-Pohjanmaa-7875

Kannustalo-Pohjanmaa-7915

Kannustalo-Pohjanmaa-7896

Pohjanmaa-talon olohuoneesta on kulku vilpolan/arkieteisen kautta kylpyhuoneeseen ja saunaan. Tämä vilpola/arkieteinen on suunniteltu käytännölliseksi ja kauniiksi tilaksi, jota voi soveltaa monin eri tavoin arjessa. Näissä kuvissa on otettu huomioon koiraperheen tarpeet ja tila on sisustettu sitä silmällä pitäen.

Heti oven vieressä on käytännöllinen pesupiste ja liukuovien taakse jää paitsi paljon säilytystilaa myös kaunis kauneudenhoitopiste peileineen ja laatikoineen.

Sauna ja kylpyhuone

kannustalo_pohjanmaa-7722

kannustalo_pohjanmaa-7733

kannustalo_pohjanmaa-9118

kannustalo_pohjanmaa-7728

Vilpolasta/arkieteisestä on käynti pääkylpyhuoneeseen ja saunaan. Tila on laatoitettu mustilla Pukkilan laatoilla ja saunakin on musta lukuunottamatta Helon tulipuu-lauteita. Niin tunnelmallista!

Suihkutilassa on suuri lattiasta kattoon saakka ulottuva ikkuna, joka tuo tilaan mukavasti luonnonvaloa. Ikkunanäkymä ei aukea suoraa naapuriin ja näkösuojaksi voi halutessaan vetää vielä kauniin pellavaverhon. Rehevä viherkasvi lisää huimasti viihtyisyyttä tummaan kylppäriin – vihreä oikein pomppaa esiin tummaa taustaa vasten.

Yläkerran aula

kannustalo_pohjanmaa-7843

kannustalo_pohjanmaa-7596

kannustalo_pohjanmaa-009

(yllä oleva kuva: Kristiina Hemminki / Fotonokka)

kannustalo_pohjanmaa-7593

kannustalo_pohjanmaa-9104

kannustalo_pohjanmaa-7838

kannustalo_pohjanmaa-9098

Yläkertaan kavutessa avautuu viihtyisä aulatila, joka sijoittuu talon päädyissä olevien makuuhuonetilojen keskelle. Aulatilaan on sisustettu viihtyisä tv-huone kirjahyllyineen. Portaikkoa sekä aulatilaa somistavat isäni, Juhani Melenderin, maalaukset. Aulatilasta avautuu kauniit näkymät alas olohuoneeseen:

kannustalo_pohjanmaa-7580

Lastenhuoneet

kannustalo_pohjanmaa-7617

kannustalo_pohjanmaa-7612

kannustalo_pohjanmaa-010

(yllä oleva kuva: Kristiina Hemminki / Fotonokka)

kannustalo_pohjanmaa-7601

kannustalo_pohjanmaa-7608

kannustalo_pohjanmaa-9111

kannustalo_pohjanmaa-9106

Talon toiseen yläkerran päätyyn jää kaksi lastenhuonetta. Molemmat on sisustettu sopivan tyylikkästi, mutta kuitenkin lasten ehdoilla. Huomaa ”avainhuoneen” käytännöllinen sänky, jonka alatilassa ovat kätevät säilytyslaatikot leluille ja muille tavaroille. Toisessa lastenhuoneessa on kerrossänky.

Kodinhoitohuone ja yläkerran kylpyhuone

kannustalo_pohjanmaa-7553

kannustalo_pohjanmaa-7571

kannustalo_pohjanmaa-7829

kannustalo_pohjanmaa-7564

kannustalo_pohjanmaa-7562

kannustalo_pohjanmaa-7560

Yläkerran yhdistettyyn kodinhoito-kylpyhuoneeseen on käynti kätevästi suoraan vanhempien makuuhuoneesta. Tämä tila on ihanan valoisa: vaaleaa, eläväistä Pukkilan laattaa ja iso ranskalainen parveke ikkunoineen. Musta hana ja suihku sekä muut mustat yksityiskohdat tuovat kivasti särmää. Ja näkymä makuuhuoneesta tännepäin on ihastuttava!

Makuuhuone

kannustalo_pohjanmaa-7550

kannustalo_pohjanmaa-7516

kannustalo_pohjanmaa-7536

kannustalo_pohjanmaa-7533

kannustalo_pohjanmaa-7546

kannustalo_pohjanmaa-7531

kannustalo_pohjanmaa-7520

Pohjanmaa-talon makuuhuone on myös ihanan tunnelmallinen. Näyttävä tapetti (Tapettitalon ”Lilja”) sopii upeasti tilaan, eivätkä muut pinnat tai tekstiilit enää kaipaa kuvioita. Valkoisin Lapuan Kankureiden pellavalakanoin pedattu sänky on niin kutsuva! Sängynpääty on nikkaroitu samasta paneelista, jota näkyy muuallakin talossa – täällä vain mustana. Vaatesäilytys sijoittuu erillisiin vaatekaapistoihin, jotka on sijoitettu kodinhoitohuoneeseen vievän oven läheisyyteen.

Makuuhuoneen ikkunoista avautuu yksi kohteen helmistä: näkymä järvelle. Se kannattaa ehdottomasti tsekata, kun tässä talossa vierailette!

Kannustalo Pohjanmaa on moderni tulkinta perinteisestä pohjalaistalosta. Pohjalaistalon henki on aistittavissa monista yksityiskohdista niin rakennuksen arkkitehtuurissa kuin sisustuksessakin. Kokonaisuuteen on tuotu sopiva ripaus nykypäivää ja talossa riittää paljon nähtävää.

Tässäkin Kannustalossa on aistittavissa Kannustalojen oma fiilis ja tunnelma – Kannustalot erottuvat messuilla aina selkeästi muista. Mikähän on tuon fiiliksen salaisuus? Ehkä se tulee viimeistelystä ja laadukkaasta työn jäljestä sekä täydellisestä, kodikkaasta sisustuksesta…

Yritin parhaani mukaan vangita kuviini Kannustalo Pohjanmaan tyylikkään ja kotoisan hengen. Parhaiten sen tietysti pääsee aistimaan paikanpäällä. Seinäjoen asuntomessut ovat avoinna 7.8.2016 saakka ja tämä kohde on numero 24.

Kaikki Pohjanmaa-taloa käsittelevät postaukseni näet kätevästi klikkaamalla Pohjanmaa-talo avainsanaa. Pohjanmaa-talon huonekortit tuotetietoineen löydät messutalon sivulta.

 

Tsekkaa myös Pohjanmaa-talosta tehdyt esittelyvideot:

 

 

Kaupallisessa yhteistyössä:

kt_logo_uusi

Kannustalon löydät myös Facebookista, Instagramista sekä Pinterestistä.

Author

5 Comments

 1. Hei,

  Osaatko sanoa mistä ovat nuo olohuoneessa olevat mustat lamput jotka ovat seinällä isojen ikkunoiden välissä?

  • suvi m Reply

   Lamput ovat Lampe Grasin ja niitä saa mm. Zarrosta. Ihanat ovat! 🙂

 2. Pingback: Mitä asuntomessuilta omaan kotiin? - Meillä Kotona -blogit

 3. Pingback: Talo Koskela - Meillä Kotona -blogit

 4. Tää on niin hieno että ihan itkettää! Unelmien täyttymys :´)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.