En voi sanoin kuvailla kuinka mahtavalta tuntuu, että kevät on ihan lähellä! Valon määrä on lisääntynyt selvästi ja vihdoin auringonsäteet ovat jälleen löytäneet tiensä meidän kotiin. Teki mieli sisustaa olohuoneeseen vähän keväisempää ilmettä ja se syntyikin helposti kukka-asetelman ja tekstiilien avulla.

Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa! Kesä on vielä edessä ja puhkun innostusta ja energiaa tulevan suunnitteluun. Olimme hiihtolomaviikon Gran Canarian lämmössä ja kun tulimme kotiin, huomasi selvästi kuinka paljon lumet olivat sinä aikana sulaneet ja valon määrä lisääntynyt. Se innosti laittamaan olohuoneeseen keväisempää ilmettä.

Keväinen ilme syntyy helposti tekstiileitä vaihtamalla ja näyttävällä kukka-asetelmalla. Kevättalvella innostun vuoden parhaasta kukkasesongista, kun kukkakaupoista löytyy kaikkia lemppareitani: unikoita, magnolian oksia ja eri tulppaanilajikkeita. Pystyasentoon asetetut värikkäät kukka-asetelmat taitavat olla tällä hetkellä trendikkäitä ja nyt halusin kokeilla sellaisen tekemistä itsekin. Asetelma syntyi näppärästi Iittalan Aalto-vaasiin InVase-tuen avulla (IG-tililtäni löytyy tästä videokin).

Kukka-asetelma tuo keväistä tunnelmaa olohuoneeseen pelkästään sellaisenaan, mutta halusin myös vaihtaa tekstiileitä. Otin esille vaaleanpunaiset Bonden Livingin tekstiilini, jotka sopivat minusta hienosti tähän vuodenaikaan. Materiaali on villaa, mutta värit ovat keväisen heleät. Sain Bondenilta vielä uuden pörrötyynynkin, joka on valmistettu ylijäämämateriaalista. Siinäkin on kivasti ripaus väriä erilaisina lankoina. Lisäsin vielä vihreäsävyisen Johanna Gullischenin koristetyynyn sohvalle ja sitten olin tyytyväinen tyynykomboon.

Jotkut sanovat ettei säätilan saisi antaa vaikuttaa mielialaan, mutta minusta on ihan inhimillistä, että se vaikuttaa. Valon lisääntyminen nostaa ainakin minun mielialaani ja innostun paljon helpommin kaikesta. On ihanaa, että voi löytää iloa pienistä ja periaatteessa merkityksettömistäkin asioista, kuten säätilasta. Toisaalta harmaa sää on kyllä melkoinen ankeuttaja, mutta silloin pyrin kiinnittämään huomioni muihin asioihin ja keskittymään vaikka myysäilyyn kotinurkissa.

Valoisa päivä antoi minulle innostusta ja energiaa kirjoittaa tämä juttu tänne blogiin, vaikka kuvituksena ovatkin vain kännykällä otetut räpsyt. Mutta luulen ettei sillä ole niin suurta merkitystä kuin ennen, sillä varmastikin suurin osa teistä lukee tätä joka tapauksessa kännykällä, eikä pöytäkoneella. Aion kyllä joku viikonloppu kaivaa taas kameran esille ja ottaa sisustuskuvia pitkän kaavan mukaan nyt kun valon määrä on lisääntynyt.

Author

4 Comments

 1. Aivan samoin kävi itselleni: Saavuin lomamatkalta Kanarian auringosta ja ensi työkseni matkalaukun purkamisen jälkeen oli pakko viedä talvisomisteet jemmaan ja antaa keväisen ilmeen kodille. Terassillekin laitoin ensimmäisen Tete-narsissin lyhdyn sisälle. Katsotaan joko pärjäilee siellä suojassa. Pääsiäinen on jo tuossa tuokiossa.

  • Suvi M Reply

   Kuulostaa ihanalta! 🙂 Takatalvi vaan saapui sotkemaan suunnitelmia, mutta kyllä se kevät sieltä tulee… 🙂

 2. Kiva kun olet taas päivitellyt blogia useammin. Kukka-asetelma on ihana. Minullakin on tuollainen oksien ja keväisten lajien yhdistelmä edessäni tässä ruokapöydällä 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  • Suvi M Reply

   Ihana kuulla! 🙂 Yritän kyllä ehtiä tänne aina välillä. Vielä kun löytäisi sen draivin, että kuvaisi ihan oikealla kameralla, eikä kännykällä…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.