Kaupallinen yhteistyö: TOKMANNI & Asennemedia

Ihanaa, kesä on vihdoin täällä! Mitä parhain mökkikausi on alkamassa ja sitä varten viimeistelimme terassi-ilmeen Villa Fregatissa. Myös hyötypuutarha on nyt perustettu kuormalavoihin ja innolla odotan lähtevätkö kylvöt kasvamaan – onneksi lomakastelujärjestelmä on apuna kastelussa!

Ehdin jo vähän stressata siitä, että terassikukkien hankkiminen jäi minulla aika myöhään tänä vuonna, mutta toisaalta on ollut vielä kylmiä öitä ja eikös sitä sanota, että kesäkukat kannattaisi laittaakin vasta kesäkuun puolella. Nyt on siis oikeastaan paras aika laittaa kesäkukkia ja kasveja. Minä suuntasin ostoksille Tokmannille.

Tykkään enemmän simppelistä linjasta: yhtä lajiketta yhteen ruukkuun ja ruukuista sitten yhdistelmät

Löysin lempikasvejani Tokmannin puutarhamyymälästä. Valitsin ruukkuihin aika paljon kaikenlaista vihreää: heiniä ja bambua – molemmat ikisuosikkejani ja bambua en täältä muualta löytänytkään. Ja tietysti pitää olla myös oliivipuu! Kukiksi valikoin ainoastaan markettaa ja alliumeja, eli laukkoja. Päivänkakkarat, eli marketat, ovat minusta niin söpöjä ja sopivat ihanasti mökille! En tehnyt ruukkuihin näyttäviä asetelmia, vaan tykkään enemmän simppelistä linjasta: yhtä lajiketta yhteen ruukkuun ja ruukuista sitten yhdistelmät. Laukkojen seuraksi laitoin kyllä heinää, sillä sipulikukissa on niin kapoisat varret.

Lisäksi hankin Tokmannilta pari kaunista Kotikulta-merkkistä lyhtyä tuomaan tunnelmaa terassille. Luonnollisen sävyinen paperinaru tuo ripauksen lämpöä graafiseen värimaailmaan ja kesäiltojen pimetessä nämä lyhdyt näyttävät varmasti superkauniilta. Viimeistelyä ei minusta kannata unohtaa terassinkaan sisustamisessa.

Kesäkukkien ja lyhtyjen lisäksi viimeistelin ruokailuterassin näyttävällä aurinkovarjolla, joka sekin löytyi edullisesti Tokmannilta. Olemme kaivanneet tälle terassille suojaa ja suuri päivänvarjo (halkaisija 3 m) on helppo ratkaisu. Musta varjo on tyylikäs ja blokkaa tehokkaasti kirkasta auringonvaloa. Nyt tässä on miellyttävämpi syödä. Itse oleskelenkin mielummin varjossa kuin paahtavassa auringossa. Olemme myös miettineet, että tekisimme joskus tälle terassille pergola-tyyppisen katoksen, mutta saa nähdä. Onneksi on ainakin iso varjo tuomassa suojaa.

Nyt vihdoin aloitimme myös hyötykasviviljelykset mökillä!

Nyt vihdoin aloitimme myös hyötykasviviljelykset mökillä! Meillähän on ollut laatikot valmiina jo viime vuodesta saakka, mutta vasta tänä vuonna päästiin kylvö- ja istutuspuuhiin. Terassilla olevaan Kekkilän viljelylaatikkoon istutin Tokmannilta hankkimiani taimia: paprikaa, ruohosipulia ja mansikkaa. Toivottavasti pääsemme nauttimaan sadosta pian! Suurempi hyötypuutarha löytyy muutaman askeleen alempaa terassilta.

Viimeistelimme terassikäytävien väliin jäävän alueen, jossa meillä on kuormalavoista tehdyt viljelylaatikot. Tasoitimme pohjan hienojakoisella soralla ja laitoimme viljelylaatikoiden ympärille betonilaattoja, joita meillä oli jo ennestään. Alueen loivan mäen siistin pienillä kivillä, joita keräilin mökkitien varresta. Luultavasti hankimme tähän vielä pientä kivisoraa viimeistelmään laattojen välisen alueen. Hyötypuutarha aloittelee nyt kasvuaan: toiseen viljelylaatikkoon istutimme vain perunaa ja toiseen sekalaisen setin salaattia, herneitä, retiisiä ja tilliä.

Lomakastelujärjestelmä hoitaa kastelun silloin, kun emme ole mökillä

Koska emme ole joka päivä kastelemassa viljelyksiä, hankin siihen apua Tokmannilta: nimittäin Gardenan Aqua Bloom lomakastelujärjestelmän (saatavilla verkkokaupasta). Järjestelmä toimii aurinkoenergialla ja ottaa veden isosta saavista. Asettelimme kastelupisteitä kukkaruukkuihin ja viljelylaatikoihin ja näin sinne tiputtaa vettä silloin kun emme ole paikalla. Kätevää!

Kyllä kasvit ja pienet somisteet tuovat niin paljon tunnelmaa ja viimeistellympää ilmettä terassille! Ja ihanaa, ettei tarvitse stressata kastelusta. Nyt voi vain keskittyä siihen olennaiseen, eli oleskeluun. Aion kattaa pöydän ihanasti nyt, kun on paljon kivempi syödä ulkona päivänvarjon alla. Toivottavasti pääsemme nauttimaan myöhemmin myös hyötypuutarhan antimista. Ihana kesä!

Author

2 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.