Vuoden vaihtuessa olen perinteisesti tehnyt katsauksen menneeseen vuoteen ja nostanut esiin blogin keskeisimpiä sisältöjä vuoden varrelta. Tällä kertaa toteutan vuosikatsauksen eri tavalla, sillä aikaa blogille ei ole jäänyt enää samaan malliin, joten ei ole mielekästä nostaa joka kuukaudelta esiin blogikirjoituksia. Kirjoittelen mielummin yleisfiiliksiä ja muistoja kuluneesta vuodesta. Kuvituksena kuva vuoden jokaiselta kuukaudelta.

Takkatulen lämpöä vanhassa kodissa tammikuussa
Iittala-kattaus helmikuussa

Ennen kuin aloin kirjoittaa tätä postausta, luin vuoden takaisen vuosikoosteen. Silloin kirjoitin: ”Vuosi 2021 on jäänyt minulle mieleen erityisen kiireisenä ja olen yrittänyt panostaa keveämpään arkeen monin eri keinoin.”. Onneksi vuodesta 2022 ei ole jäänyt päälimmäisimpänä mieleen kiire. Olen löytänyt tasapainoa elämään ja se tuntuu tosi hyvältä.

Tänä vuonna lisäsin arkeen enemmän liikuntaa ja se on ollut yksi elämäni parhaimpia päätöksiä. Säännöllisen uintiharrastuksen aloitin jo aiemmin, mutta keväällä aloin käydä kuntosalilla ja personal trainerin ohjauksessa. Saliharjoittelu alkoi yhteistyön myötä paikallisen Actilifen kanssa, mutta se oli juuri oikea sysäys, jonka tarvitsin harrastuksen aloittamiseen. Sain henkilökohtaista apua ja neuvontaa, eikä minun tarvinut mennä kuntosalille orpona haahuilemaan. Olin aina ajatellut etten ole liikunnallinen ihminen, enkä tunne hyvää oloa liikunnasta, mutta niin vain tällainen sohvaperunakin löysi hyvän olon liikunnasta! Nykyisin menen tosi mielelläni salille ja priorisoin menojani niin, että löydän sille aikaa. Kuntosaliharjoittelun myötä niska-hartia-vaivani ovat poistuneet lähes kokonaan ja migreenejäkin on harvemmin. Ja mikä parasta, olen saanut siitä paljon energiaa ja hyvää oloa!

Maaliskuussa pedattiin sänkyyn hotellitunnelmaa

Tänä vuonna lisäsin arkeen enemmän liikuntaa ja se on ollut yksi elämäni parhaimpia päätöksiä

Tämän vuoden suurin juttu oli tietenkin se, että laitoimme omakotitalomme myyntiin ja aloitimme remontin uudessa kodissa. Monen asian täytyi loksahtaa kohdilleen ennen kuin muutto uuteen kotiin varmistui. Vanhempani muuttivat keväällä nykyisestä kodistamme pienempään asuntoon ja me aloitimme remontin tulevassa kodissamme. Suuret muutokset maailmantilanteessa aiheuttivat paljon huolta ja heijastuivat myös asuntomarkkinoihin. Syksyllä omakotitalomme löysi uudet, ihanat omistajat ja me otimme loppukirin remontissa.

Huhtikuussa nautittiin parhaasta leikkokukkasesongista
Toukokuussa katettiin mökkiterassille jo ensimmäisiä kesäkattauksia

Pääsimme muuttamaan uuteen kotiin syyslomaviikolla lokakuussa, mutta tuolloin koti oli vielä keskeneräinen kylpyhuoneen osalta. Remontti muuttohässäkän keskellä oli kieltämättä rankkaa aikaa ja Mankku sanoi, että se tuntui rankemmalta kuin talon rakentaminen, kun piti asua sen hässäkän keskellä. Mutta siitäkin selvittiin! Kaikenlaista pientä säätämistä on riittänyt uudessa kodissa ja vielä on osin keskeneräistä, mutta oli ihana tunne, kun pääsimme viimeisestäkin muuttolaatiosta eroon.

Kesäkuussa kurkistettiin blogissa ensimmäistä kertaa uuteen kotiin (lattia oli kesken)
Kesällä tehtiin kiivaasti remonttia

Vuoteen 2022 mahtui työn osalta monta mielenkiintoista haastetta. Koen, että saan tehdä tosi mielekästä ja merkityksellistä työtä ja some-työ tuo sille kivaa vastapainoa. Some-työssä pääsin tekemään yhteistyötä monen lempibrändini kanssa ja olen todella kiitollinen siitä! Sisustaminen ja visuaalinen ilmaisu on minulle yksi tapa rentoutua ja unohtaa työkiireet, ja eriliaisista yhteistöistä saa aina uutta intoa ja inspiraatiota tekemiseen.

Elokuussa ehti vähän hengähtää jossain pienessä välissä

En enää halua kokea velvollisuutta somesta, vaan teen sitä oman fiiliksen mukaan

Blogi on tänä vuonna tosiaan jäänyt vähemmälle huomiolle remontin ja muuttokiireiden myötä, mutta kyllä myös siksi, että olen priorisoinut aikaani eri tavalla. Blogin kirjoittaminen vie todella paljon aikaa, sillä siihen liittyy niin monta vaihetta: kuvien somistukset (monesti vielä myös siivous ennen sitä), kuvaaminen, kuvien valinta ja kuvankäsittely, tekstin kirjoittaminen ja julkaisu eri kanaviin. Instagramiin sisällöntuotanto on monin kerroin vaivattomampaa, joten siksi fokukseni on ollut siinä. En kuitenkaan halua jättää blogia kokonaan, sillä tämä on monia hyötyjä, joita muissa kanavissa ei ole ja tämä on minulle rakas. En kuitenkaan enää halua kokea velvollisuutta somesta, vaan teen sitä oman fiiliksen mukaan. Tämä minun on täytynyt opetella.

Syyskuussa muutto uuteen kotiin konkretisoitui, kun vanha koti löysi uudet omistajat
Lokakuussa muutettiin uuteen (hiukan keskeneräiseen) kotiin

Kaiken kaikkiaan vuosi 2022 oli mieleenpainuva, innostava ja välillä aika raskas. Elämässä on ollut paljon huolta, kun läheiset sairastelevat. Luonteelleni tyypilliseen tapaan löydän aina kuitenkin asioiden positiiviset puolet ja keskityn hyvään. En tykkää velloa ikävissä asioissa. Uskon siihen, että asiat tapahtuvat niin kuin on tarkoitus ja kulunut vuosi on jälleen osoittanut tuon ajatuksen pitävän paikkaansa.

Löydän onnen pienistä asioista

Marraskuista tunnelmaa olohuoneesta
Ensimmäinen joulu uudessa kodissa

Ensi vuodelta odotan onnellista ja iloista arkea. Tietysti toivon kaikkia kliseisiä asioita, kuten terveyttä ja maailmanrauhaa, mutta löydän onnen myös pienistä asioista. Minulla on ollut pitkään kova matkakuume ja olisi aivan ihanaa päästä perheen kanssa jonnekin lämpimään.

Blogissa aion alkuvuonna postailla tarkemmin remppajuttuja: kerrataan, mitä tehtiinkään missäkin huoneessa ennen ja jälkeen kuvien kera. Remonttisisällöt ovat keskittyneet Instagramiin ja haluan taltioida ne jutskat tännekin muistoksi. Sisustusuutiset eivät tule jatkumaan entiseen malliin, sillä koen että se sarja vie liikaa aikaa minulta. Katsotaan palaavatko sisustusuutiset jollain uudella formaatilla. Toisaalta uutuustuotteiden esittely ei enää tunnu mielekkäältä, joten saattaa olla, että kuoppaan koko sarjan. Innolla kuitenkin odotan jo, että aikaa blogille löytyy taas kun remppakiireet ovat hellittäneet!

Oikein lämmin kiitos teille kaikille blogini lukijoille kuluneesta vuodesta! Kiitos kivoista viesteistä ja kommenteista, joita olette laittaneet minulle eri kanavia pitkin – ne merkitsevät minulle todella paljon.

❤

Suuri kiitos myös vuoden 2022 yhteistyökumppaneilleni luottamuksesta ja inspiroivista yhteistöistä
sekä pr-lahjoista!

Kiitos:

Actilife – Asennemedia –  Balmuir – Bonden Living – Cosy Publishing – Damixa – Familon –  FDB Möbler – Festivo – Finlayson – IKEA – Iittala – Kaiko Home – Kannustalo  – Kissapuu – Marimekko – Milk Copenhagen – MTV3 – Nivea – Schneider Electric – Stockmann – Studio Savon – Suomalaisen työn liitto / Design from Finland – Sini Tuote – Teknos – Vohvelikierre

Author

6 Comments

 1. On ollut mielenkiintoista seurata uuden kotisi remonttia ja sisustamista. Odotan mielenkiinnolla vielä loppuja remppajuttuja eri huoneista. Kaikkea hyvää alkavaan uuteen vuoteen 2023!

  • Suvi M Reply

   Tosi mukava kuulla! 🙂 Hyvää uutta vuotta sinnekin!

 2. Hyvää uutta vuotta teille ja onnea uuteen kotiin ❤️ Todelllista silmäkarkkia nämä sinun kuvasi ☺️

  • Suvi M Reply

   Kiitos paljon! 🙂 Onnellista uutta vuotta sinnekin!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.