Kaupallinen yhteistyö: Teknos

Talon rakentaminen on aikamoinen urakka, josta ulkomaalaus on vain yksi pieni etappi. Meidän talopaketti toimitettiin harmaaksi pohjamaalattuna, ja maalasimme talon ja saunarakennuksen aika pian kertaalleen valkoiseksi. Tarkoituksena oli maalata koko talo ja saunatupa toiseen kertaan mahdollisimman pian, mutta se urakka jäi aina muiden kiireiden jalkoihin.

Talon yleisilme on siisti, mutta tarkemmin katsottuna näkee selvästi kuinka maalipinta on epätasainen ja kaipaa selkeästi toista maalikerrosta. Olemme asuneet tässä talossa nyt viisi vuotta, joten selvää maalikulumistakin on siinä ajassa ehtinyt tapahtua, varsinkin rimoituksissa. Näistä kuvista sen huomaa helposti. Niinpä kun kuulin Teknoksen uudesta Nordica Matt -talomaalista, ajattelin että nyt ryhdytään toimeen! Mattapintainen, täyshimmeämaali kiinnosti erityisesti.

teknos_nordica_matt-9400

teknos_nordica_matt-9407

teknos_nordica_matt-9410

teknos_nordica_matt-9419

teknos_nordica_matt-9423

Koska talon ensimmäinen maalikerros oli maalattu eri firman maalilla, päätimme tehdä koemaalauksen oikean värisävyn löytämiseksi. Juuri oikean valkoisen värisävyn löytäminen voi olla hankalaa ja jos vain mahdollista kannattaa testata värisävyä paikanpäällä, oikeissa olosuhteissa. Kaupan loisteputkivaloissa sävyt näyttävät ihan erilaisilta.

teknos_nordica_matt-9838

Teknoksen Nordica Matt -talomaali on puupinnoille soveltuva, täyshimmeä akrylaattimaali ja sitä voi sävyttää Teknoksen värikartan mukaan. Me hankimme pienet purkit kahdesta valkoisen sävystä: NCS S0500-N, joka olisi hyvin lähellä talon nykyistä valkoista sävyä sekä perusmaali 1:stä koodilla NCS S0300-N. Snapchat-seuraajani näkivätkin jonkin aikaa sitten, kun tein koemaalauksia meidän julkisivuun. Alla yksi snäpistä talletettu kuva, josta värierot käyvät ilmi:

teknos_savyjentestaus

Tuossa kuvassa ”Sävytetty” valkoinen on NCS S0500-N ja ”Puhdas valkoinen” NCS S0300-N. Maalasin testimaalilla neljä lautariviä nuolien osoittamista kohdista alaspäin. Sävytetty valkoinen NCS S0500-N näyttää aavistuksen kylmemmältä sävyltä, kun taas NCS S0300-N on sävytettyä maalia valkoisempaa ja sulautuu paremmin nykyiseen maalisävyyn. Yllä oleva kuva on otettu juuri maalamisen jälkeen ja maalin kuivuttua sävyero pieneni entisestään. Kuivassa pinnassa maalisävyjen ero oli hiuksen hieno ja me valitsimme lopulta perusmaali 1:n eli sävyn NCS S0300-N (oikeanpuolimmainen).

teknos_nordica_matt-9445

teknos_nordica_matt-9848

Nyt täällä on innokkaasti jo aloitettu talonmaalausurakka ja olemme maalanneet talon ympäri nyt kertaalleen siihen asti mihin omat kädet yltävät. Näytän teille valmista lopputulosta vähän myöhemmin. Erityisen innoissani olen kauniin mattapinnan lisäksi siitä, että tämä maalipinta pysyy paremmin puhtaana, se on erittäin säänkestävää, eikä haalistu niin helposti.

Kaupallisessa yhteistyössä:

teknos_logo


Author

6 Comments

  • suvi m Reply

   Varmaan vähän tuollainen ”pohjamaalin värinen” kuten meidän talo näissä ennen-kuvissa… 😀

 1. Miksi talo oli pohjamaalattu harmaalla? Pitikö siitä tulla alunperin harmaa? Meidän talo valmistui reilu kuukausi sitten, valkoinen pohjamaali ja 1krs muistaakseni tuota 0500 sävyä laitettu päälle. Pitäisi vielä kerran maalata, mutta ehkä jää ensi kesään.

  • suvi m Reply

   Kannustalot ovat perinteisesti maalattu sillä harmaalla pohjamaalilla tulipa väriksi mikä tahansa. Kyllä talo taitaa aina vaatia vähintää 2 kerrosta maalia… 🙂

 2. Pingback: Talon ulkomaalaus Nordica Matt maalilla - Meillä Kotona -blogit

 3. Hei,

  teillä näyttää olevan tosi pieni tuo tontti. Olisi kiva saada vinkkejä kuinka näkösuojaa naapureihin saa rakennettua. Tosi moni varmaan kärsii tuosta samasta ongelmasta kun isot tontit on niin kalliita.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.