Kaupallinen yhteistyö: Värisilmä

Toukokuussa kirjoittelin siitä kuinka meillä oli aikeissa tehdä pientä remppaa saunatuvalla. Avasin ideoitani tarkemmin ”Mitä remontoitaisiin seuraavaksi” postauksessa, jossa innostuin miettimään muutoksia myös muihin tiloihin kuin meidän saunatupaan. Ideat saivat alkunsa keväisellä vierailullani Värisilmän Color Cafe Showroomilla Espoossa. Noh, nyt ollaan vihdoin päästy tuumasta toimeen ja saunatupa on saanut uuden ilmeen.

saunatupa_ennenremppaaTavoitteena oli purkaa saunatuvan päädystä lautaseinä pois, sillä halusimme rakentaa tilaan järkevämmän säilytysratkaisun ja muutenkin raakalautaseinä ei enää tuntunut yhtä mieluiselta kuin viisi vuotta sitten. Samassa yhteydessä päätimme myös pehmentää tilan graafista musta-valkoista ilmettä. Aiemminhan muut seinät, lautaseinää lukuunottamatta, olivat mustat ja katto oli valkoinen. Mustavalkoisuus korostui entisestään tekstiileissä.

varisilma_saunatupa_harma

Minun visioni alusta asti oli se, että halusin rakentaa lautaseinän tilalle seinään integroidun hyllykön, joka olisi samaa sävyä seinien kanssa. Inspiraationa idealleni toimivat ruotsalaisissa sisustuslehdissä paljon nähdyt koristelistaseinät (esim. yllä olevassa kuvassa), mutta meidän tapauksessa listojen sijaan tarvittiin kunnon hyllyjä säilytystilan takia. Nyt tuo hyllyseinä on toteutettu ja tältä saunatuvassa nyt näyttää:

varisilma_seinahylly-8970

varisilma_seinahylly-8976

varisilma_seinahylly-8982

varisilma_seinahylly-9024

varisilma_seinahylly-9057

varisilma_seinahylly-9060

Hyllyt rakennettiin koivuvanerista ja suunnittelimme hyllyjen paikat etukäteen maalarinteipin avulla seinään (Snapchat seuraajani näkivätkin tuota suunnitteluvaihetta alkukesällä). Hyllyn alaosasta tehtiin syvempi, jotta kaikki stereolaitteet saatiin kätevästi sinne sijoitettua. Hyllyn keskiosaan jätettiin suurempi tila mahdolliselle televisiolle. Minä somistin tuon välikön nyt tauluilla.

varisilma_seinahylly-8993

varisilma_seinahylly-9026

varisilma_seinahylly-8998

varisilma_seinahylly-9046

varisilma_seinahylly-9052

Hyllyt ja seinät sekä myös koko sisäkatto maalattiin Värisilmän omalla Sointu-sisustusmaalilla. Sointu on täyshimmeä akrylaattimaali, joka kestää puhdistusta. Halusin nimenomaan täyshimmeän maalin, sillä minusta siitä tulee kaunein maalipinta. Värisävy löytyi Värisilmän omasta Lumo-värikartasta; tummanharmaan sävyn nimi on ”Kuje”. Maalitelat ja muut tarvittavat välineet hommattiin myös Värisilmästä.

Oikean harmaan sävyn löytäminen oli kyllä vaikeaa! Teimme monta testimaalausta pikkupurkkien avulla. Minä olisin halunnut hiukan vaaleamman sävyn, mutta isäntä sai valita. Kuje-sävy sopii kivasti yhteen tummanharmaiden ikkunanpuitteiden kanssa ja on aiempaa mustaa väriä pehmoisempi. Tilan tunnelma säilyy silti tummana, mikä on elokuvien katselua varten ihanteellista.

varisilma_seinahylly-9005

varisilma_seinahylly-9007

varisilma_seinahylly-8995”Timanttituoli” sopisi tähän täydellisesti…

varisilma_seinahylly-9041

Mustavalkoinen sävymaailma pehmentyi kauniin tummanharmaaksi ja väriä lisäsin koristetyynyjen ja taulujen avulla. Pionikimppu pöydällä pehmentää ilmettä myös. Tämä on minun versioni saunatuvan ilmeestä, mutta se tulee vielä tietysti muuttumaan Mankun hyppysissä. Hyllyille kasataan kaikki meidän DVD:t ja Blueray-levyt sekä muuta isännän ”valtakuntaan” kuuluvaa tavaraa. Mieluusti kuitenkin jättäisin hyllyt melko välijiksi – kaikkien hyllyjen ei ole pakko olla täynnä tavaraa.

Kaikista eniten jännitin etukäteen sisäkaton maalausta, mutta nyt on pakko todeta, että se oli juuri oikea ratkaisu! Olisi näyttänyt ihan hullulta, jos olisimme jättäneet katon valkoiseksi. Katon ollessa saman värinen kuin seinät, vaikuttaa huone korkeammalta – seinän ja katon raja hämärtyy. Koko saunatupa vaikuttaa muutenkin nyt paljon suuremmalta kuin aiemmin – seinähyllykkö saa huoneen tuntumaan leveämmältä kuin se todellisuudessa onkaan.

Suunnitteluvaiheessa mietimme hetken myös lattian päällystämistä kokolattiamatolla. Se olisi parantanut huoneen akustiikkaa ja pehmentänyt ilmettä. Luovuimme kuitenkin tuosta ideasta, sillä kokolattiamaton puhdistus saattaisi olla haasteellista ja kyllä suuri villamattokin (jota täällä ei vielä ole) parantaa akustiikkaa huomattavasti. Huoneen sisustus on vielä vähän keskeneräinen, sillä tarkoituksena olisi hankkia vielä uusi, pehmoisempi sohva sekä pienempi sohvapöytä. Mutta pintaremontti on nyt valmis ja uusi ilme tuntuu oikein ihanalta!

Kaupallisessa yhteistyössä:

colorcafelogo


Translation: New look in our sauna house. Designed and styled by me and sponsored by Värisilmä.

Author

35 Comments

 1. Ihan älyttömän upea! Syvä, kaunis harmaa. Minä rakastan integroituja hyllyjä. Joskus haluan itsekin sellaisen.

  • suvi m Reply

   Kiitos Vilja! <3 Minäkin tykkään tosi paljon integroiduista hyllyistä – onhan meillä sellainen olohuoneessakin. Tänne halusin vähän sellaista listoitetun seinän tunnelmaa, mutta kuitenkin niin, että se on käytännöllisesti toteutettu ("listat" ovat kapeita hyllyjä).

 2. Tuli kyllä mielettömän hieno 🙂

  Olen myös rakastunut niihin listaseiniin, joita Ican lehtihyllyssä huutelevat magaziinit pullistelee 😀 Meillä askarrellaankin listoista yhtä juttua… nämä hyvät ilmat hidastaa projektia aika lailla, mutta kaipa se joskus valmistuu…

  • suvi m Reply

   Kiitos, tosi kiva kuulla! 🙂

   Ahaa…mitähän siellä on valmistumassa…? 😉

 3. Integroitu kirjahylly <3

  Värikin on hyvä, luo mahtava tunnelman tilaan.

  Onnistunut muutos.

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla, kiitti! 🙂 Huone tuntuu nyt paljon suuremmalta, kun tilan koko leveys on huomioitu.

  • suvi m Reply

   Kiitti, mukava kuulla! 🙂 Oli aika haasteellista valita tuo harmaansävy. Jotkin sävyt olivat liian ruskeita ja toiset taas sinersivät…tämä on oikein hyvä.

 4. Tosi hyvä lopputulos! Komppaan ylempiä: sävy on loistava, ei liian tumma eikä vaalea. Ja kattokin näyttää hyvältä. Huima muutos edelliseen graafiseen, ehkä kolkkoon ilmeeseen(?)! Lautaseinä olisi varmaan toiminut paremmin jos olisi ollut samansävyinen muiden Seinen kanssa – mutta onhan nuo hyllyt tosi kätevät ja kauniitkin.

  • suvi m Reply

   Alunperin saunatupa olikin ihan valkoinen, lautaseinineen. Sitten innostuttiin maalaamaan se mustaksi lautaseinää lukuunottamatta, jolloin huoneesta tuli kuitenkin liian graafinen ja mustakin tuntui liian kovalta sävyltä. Pehmeä harmaa on hyvä. 🙂

 5. Hieno ilmeenvaihdos! Mullekin tuli mieleen tuosta hyllyseinästä ne tummanharmaat paneelit ennen kuin edes mainitsit asiaa 😀 Samaan sävyyn maalattu seinä on piste i:n päälle.

  • suvi m Reply

   Hah, sitten onnistuttiin jos joku muukin hiffasi sen listaseinäidiksen. 🙂 Onneksi uskallettiin maalata kaikki samalla sävyllä kattoa myöten.

 6. Hieno lopputulos! Hyllyt on sekä käytännölliset että kauniit ja värisävy on tosi onnistunut. Villamatto on kyllä hyvä valinta, se tosiaan parantaa akustiikkaa huomattavasti – ja tietysti tuntuu ihanalta jalkojen alla.

  • suvi m Reply

   Juu, villamatot ovat ihania! Sellainen täytyy vielä viedä tuonne… 🙂

 7. Meillä on kokolattiamatto elokuvahuoneessa ja tykkään siitä tosi paljon. Ihanan pehmeä jalalle ja matossa on suojakäsittely mahdollisia tahroja varten eli hylkii likaa. Samaa mattoa käytetään toimistotiloissa, joten kestää kulutusta. imuroimalla saa pölyt ja roskat helposti pois. Voisin nykykokemuksella laittaa vaikka makuuhuoneeseenkin.

 8. Pingback: Kesäloman parhaat palat - Meillä Kotona -blogit

 9. Pingback: Saunatuvan sisustussuunnitelma - Meillä Kotona -blogit

 10. Pingback: Saunatuvan (lähes) valmis sisustus - Valkoinen Harmaja

 11. Pingback: Artek 91 pöytä - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.